• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Kako postati Youtube Partner?

Ako se 3 snimka, snimama preko tv kartice na kompu, duzine i od preko minute unovce odmah, a 1 snimak, iste i krace duzine se ne unovci ni odmah ni kasnije, u cemu je to fora?

RPM network mi je uklonio partnerstvo sad se pitam da li salju pare koje sam zaradio nakon ukidanja partnerstva?

mare666 kaže:
Ako se 3 snimka, snimama preko tv kartice na kompu, duzine i od preko minute unovce odmah, a 1 snimak, iste i krace duzine se ne unovci ni odmah ni kasnije, u cemu je to fora?

To ne bih trebao da monetajzujes zato sto nemas prava na to, kad tad ima neko da izvali i dobices ban :)
----------------------------------
RPM network mi je uklonio partnerstvo sad se pitam da li salju pare koje sam zaradio nakon ukidanja partnerstva?

Dobices novac, ne birini :)

ev1L kaže:
mare666 kaže:

To ne bih trebao da monetajzujes zato sto nemas prava na to, kad tad ima neko da izvali i dobices ban :)

na tom kanalu sam imao 800 dolara xDD sad nesto sumnjam da ce mi poslati

MilanRE kaže:
Uzmes pa se edukujes malo, nista strasno i nista neboli! ;)

Jbg guglao sam nisam mogao da nađem, a trebao mi je brz odgovor.

IchigoSRB kaže:

Zbog cega si uklonjen iz Networka ?
Ako je zbog bilo koje vrste strike-a koji si dobio u trenutku dok si bio u Networku velika je verovatnoca da neces biti isplacen .
Za Fullscreen ,Collective, Iricom i VisoTV znam da NE isplacuju ako te odstrane iz Networka cak su povlacili i uplate koje su slali.

SerbianFailBlog kaže:
IchigoSRB kaže:

Zbog cega si uklonjen iz Networka ?
Ako je zbog bilo koje vrste strike-a koji si dobio u trenutku dok si bio u Networku velika je verovatnoca da neces biti isplacen .
Za Fullscreen ,Collective, Iricom i VisoTV znam da NE isplacuju ako te odstrane iz Networka cak su povlacili i uplate koje su slali.
Poslali su mi zato sto sam imao copyright klipove i rekli su mi da obrisem, ja obriso i sklonili mi partnerstvo sad se kajem zasto sam ih obriso xDD

Zanima me da li postoji bilo koja drugi network koji isplacuje cekovima sem socialblade-a/rpm/makerstudio i naravno adsense?

ev1L kaže:
mare666 kaže:

Nije bitno dali bi trebao, znam i sam da ne bi, ali ja slabo imam tih snimaka koliko neki kanali samo takve snimke imaju, ali mi nije logicno kako neke unovce a neke ne .

mare666 kaže:
ev1L kaže:

Nije bitno dali bi trebao, znam i sam da ne bi, ali ja slabo imam tih snimaka koliko neki kanali samo takve snimke imaju, ali mi nije logicno kako neke unovce a neke ne .

Pazi ti samo da ne budes u situaciji da te zovu iz banke i traze pare nazad jer googl od njih trazi nazad isplatu a to lepo pise u ugovoru sa adsense da oni mogu traziti isplatu nazad.

sunbeach kaže:
mare666 kaže:

Pazi ti samo da ne budes u situaciji da te zovu iz banke i traze pare nazad jer googl od njih trazi nazad isplatu a to lepo pise u ugovoru sa adsense da oni mogu traziti isplatu nazad.
Drugo ti je adsense, drugo ti je ovo

IchigoSRB kaže:
sunbeach kaže:
Drugo ti je adsense, drugo ti je ovo

Skoro pa je isto jer svi oni imaju ista pravila svi mogu traziti povracaj novca jedina je razlika sto preko youtube monetizacije dajes 20% od zarade a kod drugih malo vise ali sve u svemu slicni su inace klipovi koji nisu monetizovani umesto znaka dolara stigne opomena da se mora dati dokaz da imas sva prava za te snimke i ako se desi da se vise puta ne mogu monetizovati video snimci ukidaju monetizaciju.

sunbeach kaže:
mare666 kaže:

Google moze samo da trazi povracaj novca za onaj cek koji je bio realizovan (ili je trebao da bude realizovan) u trenutku kada je vas Adsense racun blokiran/suspendovan . Ono sto traze je da se vrati ukupan iznos ceka + provizija posrednicke banke (sto je negde oko 50 eura). Novac koji je do tog trenutka vama redovno bio isplacivan putem Google cekova je samo vas i ne mogu traziti povracaj istog .
Dok su na primer Networci dosta rigorozniji po tom pitanju i definitivno treba voditi racuna sta stavljate na Vas kanal.
Konkretno za Fullscreen mogu reci jednu situaciju koja se nedavno desila jednom mom "virtualnom" prijatelju iz Kanade sa kojim se povremeno cujem. Covek je napravio neku "Viral" kompilaciju koja je dostigla oko 10 milki pregleda za vrlo kratko vreme. Fullscreen ga je naravno uredno isplatio na kraju meseca putem PayPal-a, medjutim sredinom iduceg meseca dobio je copyright strike bas za neki video koji je bio uvrsten u toj kompilaciji . Isti taj dan kada je dobio strike bio je izbacen iz Networka i bio je povucen SAV novac koji je zaradio dok je bio u Fullscreen-u, a kod njih je bio oko godinu ipo dana . Tip je gamer sa kanalom od oko 100k subscribera i sa zaista finim mesecnim brojem pregleda i sve do jedan video na njegovom kanalu je bio copyright-free ,medjutim zeleo je da stavi nesto sto ce mu jos brzo doneti subsribere i preglede pa ja odlucio da napravi kompilaciju " People Are Awesome" (Verovatno je svako od vas vec video te vrste kompilacija na YT) koje zagarantovano obrnu vise miliona pregleda za vrlo kratko vreme ... Medjutim u njegovom slucaju to se definitivno ispostavilo kao losa ideja, sav novac koji je zaradio kacenjem klipova je izgubio u sekudni zbog jednog ne promisljenog poteza.

NARAVOUCENIJE:
Pamet u glavu svi vi koji stavlajte sve i svasta na svoje kanala kako bi ste za sto krace vreme ostvarili veci profit na mareci na posledice kasnije. Samo polako ali sigurno ,uvek je bolje imati NESTO nego NISTA ... ne budite ALAVI !

Ako moze samo objasnjenje sta je to " People Are Awesome" da i ja ne napravim neku gresku.

sunbeach kaže:
Ako moze samo objasnjenje sta je to " People Are Awesome" da i ja ne napravim neku gresku.
Peopler are awesome znaci na tu foru covek je neverovatan npr. unutra guraju parkour,skateboarding,red bull flying,breakdance znaci najvise stavljaju extremne sportove.

IchigoSRB kaže:
sunbeach kaže:
Peopler are awesome znaci na tu foru covek je neverovatan npr. unutra guraju parkour,skateboarding,red bull flying,breakdance znaci najvise stavljaju extremne sportove.

Onda znaci snimim nekog klinca na ulici kako izvodi vratolomije i postavim snimak koji je 100% moj sa njegovom saglasnoscu i sto bi ukidali zaradu ili kanal ne razumem.

sunbeach kaže:
IchigoSRB kaže:

Onda znaci snimim nekog klinca na ulici kako izvodi vratolomije i postavim snimak koji je 100% moj sa njegovom saglasnoscu i sto bi ukidali zaradu ili kanal ne razumem.

Posto su u pitanju extremni sportovi 100% je lik uzeo neki klip sa redbull kanala i gurnuo u taj svoj zato su mu i izbrisali... itzDeaMan partner sa makerstudiom ima veliki broj suba i ubacuje tudje parkour klipove ali stavi njihov kanal u opisu klipa tako da on dobije pare, a oni reklamu i ladno sad ti likovi mogu da ga prijave... mozes uzeti recimo neke parkour srpski klipove i stavis na yt 90% nece ti ga obrisati xDD to stranci ne rade,a kamoli srbi..

Evo i ovde da postavim pitanje pa ako neko moze pomoci:

Prosli mesec tj pretprosli na sestrinom googl racunu imalo je 90e zarade od tog je youtube uzeo 20% i spustila se zarada na 72e i dok je DHL uzeo 15e dotigla je zarada 57e stigao je cek odnela je u banku 14 septembra i sve popunila ali evo vec 24 dana ne pise na nalogu da je cek isplacen pa ako neko mozda ima iskustvo sa istom situacijom da mi kaze sta treba da se radi dalje.Googl nalog je i dalje aktivan nije blokiran nema nikakvu opomenu kao i youtube nalog.

Fullscreen, Broadband TV (TGN, VISO...) i Machinima su najgore partnership mreze. Evo ispricacu vam jednu pricu koja je mene zgrozila.
Naime, imam 2 kanala koja su nakacena na VISO partnership (nisam mogao da ih partnerizujem sa Curse-om jer je tada Curse bio pod Maker-om i nije dozvoljavao da nakacis vise kanala na jedan partnership dok su ostali to omogucavali). Ta dva kanala su vec nekih 4-5 meseci "nakaceni" na VISO partnership i pre nekih mesec dana (kada je Curse postao nezavistan od Makera) odlucio sam da raskinem contract sa VISO-om i prebacim te kanale na moj postojeci partnership na Curse-u. Kontaktirao sam VISO support, objasnio im situaciju (da sam kao nezadovoljan zaradom, supportom i sl. klasicno sviranje *urcu...), lik mi se javlja i naravno kaze "nema nista od toga" (sto sam i predpostavljao). Ja mu odgovorim i kazem mu da ukoliko nas nepuste, nemerno cu prouzrokovati Copyright Strike-ove da bi nas skinuli sa mreze. On mi odgovara kao u fazonu "...pa dobro ali ni tada te necemo skinuti osim ako nedobijes vise od 3 strike i time ti YT ugasi kanal". Ja onako ljutit mu odgovorim "ne samo sto cu dobiti strike, vec su poslati mail Broadband TV-u mail i reci im da drzite kanal koji ima copyright strikeove". On mi odgovori "ok, sacekaj 2-3 dana da se konsultujem sa mojim glavnim managerom", nakon 3 dana mi stize mail "moj manager je rekao da nema nista od toga, ostajete tu gde ste!". Naravno, ja pustim GTA 5 Walkthrough PART 1 5 dana ranije na jedan od ta dva kanala, dobijem strike u roku od 2h i posaljem ponovo VISO-u mail "Postovani Govnari, posto niste hteli da nas ljudski skinite sa mreze, nadam se da sada to hocete nakon sto smo dobili Copyright Strike od Rockstar Northa za GTA 5 video". Evo proslo je od tada vise od 10 dana, niti su me skinuli sa mreze, ja necu da odradim dispute za strike sve dok me neskinu sa networka i to tako stoji.

Naravoučenije: IZBEGAVAJTE ova 3 networka (Fullscreen, Broadband TV (TGN, VISO...) i Machinima-u) po svaku cenu!!!!

MilanRE kaže:
Fullscreen, Broadband TV (TGN, VISO...) i Machinima su najgore partnership mreze. Evo ispricacu vam jednu pricu koja je mene zgrozila.
Naime, imam 2 kanala koja su nakacena na VISO partnership (nisam mogao da ih partnerizujem sa Curse-om jer je tada Curse bio pod Maker-om i nije dozvoljavao da nakacis vise kanala na jedan partnership dok su ostali to omogucavali). Ta dva kanala su vec nekih 4-5 meseci "nakaceni" na VISO partnership i pre nekih mesec dana (kada je Curse postao nezavistan od Makera) odlucio sam da raskinem contract sa VISO-om i prebacim te kanale na moj postojeci partnership na Curse-u. Kontaktirao sam VISO support, objasnio im situaciju (da sam kao nezadovoljan zaradom, supportom i sl. klasicno sviranje *urcu...), lik mi se javlja i naravno kaze "nema nista od toga" (sto sam i predpostavljao). Ja mu odgovorim i kazem mu da ukoliko nas nepuste, nemerno cu prouzrokovati Copyright Strike-ove da bi nas skinuli sa mreze. On mi odgovara kao u fazonu "...pa dobro ali ni tada te necemo skinuti osim ako nedobijes vise od 3 strike i time ti YT ugasi kanal". Ja onako ljutit mu odgovorim "ne samo sto cu dobiti strike, vec su poslati mail Broadband TV-u mail i reci im da drzite kanal koji ima copyright strikeove". On mi odgovori "ok, sacekaj 2-3 dana da se konsultujem sa mojim glavnim managerom", nakon 3 dana mi stize mail "moj manager je rekao da nema nista od toga, ostajete tu gde ste!". Naravno, ja pustim GTA 5 Walkthrough PART 1 5 dana ranije na jedan od ta dva kanala, dobijem strike u roku od 2h i posaljem ponovo VISO-u mail "Postovani Govnari, posto niste hteli da nas ljudski skinite sa mreze, nadam se da sada to hocete nakon sto smo dobili Copyright Strike od Rockstar Northa za GTA 5 video". Evo proslo je od tada vise od 10 dana, niti su me skinuli sa mreze, ja necu da odradim dispute za strike sve dok me neskinu sa networka i to tako stoji.

Naravoučenije: IZBEGAVAJTE ova 3 networka (Fullscreen, Broadband TV (TGN, VISO...) i Machinima-u) po svaku cenu!!!!
Da li Curse ima opciju slanja novca cekom ili samo paypalom?

Solidan network je http://bentpixels.com/ , ne pokušavam praviti neku rekalmu njima nego samo da kažem da imam par kanal sa njima tj. mrežama koje su pod njima, trentno dijele 50/50 zaradu, znam da je puno ali bolje nešto nego ne imati ništa kod nekih mreža, uglavnom imaju dobar support, isplaćuju svakog 15 u mjesecu i imaju raznih dodataka, neki online video kreatori, muzička biblioteka itd. Uglavnom solidne su im cijene reklama, plaćaju redovno i za sad nemam nekih pritužbi samo se nadam da će uskoro promjeniti podjelu zarade. :)

Back
Na vrh