• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Kako postati Youtube Partner?

je li se nekome desio drastican pad pregledda??

meni je do 22 januara sve bilo super.onda odjednom 23 januar $=5 manje pregleda...a nista nisam modifikovao..
a postoji neka razlika izmedju brojke na analytics-u i na video manageru ..

Mene zanima sledece,kad se poveze AdSense i YouTube kanal,da li postoji neki period koji moras da ispostujes,ili mozes da izbacis taj kanal iz AdSense posle 15 dana recimo? Usput,procitao sam celu temu,ali nisam nasao ovaj odgovor ;)

ev1L kaže:
@dedamraz , Da mozes da ides na robiju, ako odluce da te tuze, sto sve cesce i cesce rade u poslednje vreme zbog sope.
U tom slucaju, veruj mi da drzava nece da ucini nista da te zastiti i odma ce te izruciti americi, a tamo si naj.... :)
Kad UK nije mogao da zastiti svog coveka pre par meseci, imao 22god, postavljao linkove za spotove,filmove itd, sa drugih sajtova, znaci nisu bili hostovani kod njega na serveru, i opet naj... bila peticija na piratebay-u :)
Tako da nemoj da rizikujes, nije vredno toga :)

Nadam se da je ovo bio ironican odgovor :)
Postavio sam pitanje koliko jutub kanala mogu povezati sa jednim adsensom, ali mi niko nije odgovorio. Sad vidim da i drugi to pitaju.
Trazio sam odgovor na guglu i nisam nasao.
Znaci, ne postoji limit!
Cim sam dobio adsens nalog povezao sam ga sa tri jutub profila, a juce sa jos dva, ali to nije kraj planiram jos :)
Bitno je samo da se ne ode u zatvor xD

midho14 kaže:
Dobro bi mi dosao post od MadafakaFuark ovdje jer je on isto Fullscreen partner.
LP,Midho

Bivseg Fullscreen partnera ... :)
Generalno sam razocaran kolika su goveda ti Amerikanci i kako nemaju ni stida ni srama .
Trenutno sam u raspravi sa njima jer zaradu u zadnjih 2 meseca koju su oni meni davali nije bila ni priblizna onoj koju sam ja trebao da dobijam za preglede koje sam imao za taj period ,te sam im to i rekao i trazio broj monetizovanih pregleda na uvid kako bih se i licno uverio . Odgovor koji sam dobio bio je "Nasa skripta automatski oduzima nas postotak zarade od ukupnog izvestaja koji dobijamo od Googla i mi tu nista ne mozemo vise da uradimo ,za sva ostala pitanja obratite se YT Help Centru" - na sta sam ja naravno poludeo i svasta nesto lepo im rekao .
Takodje sam cuo da jos dosta njih kuburi sa njima jer se ponasaju bahato i bezobzirno .
Da stvar bude veca pre 3 dana popio sam 2 Community Guidelines strike-a za navodno sokantne video snimke koje sam imao u kompilacijama (licno mislim da je tu fullscreen umesao prste jer obrisane su one kompilacije koje su imale skoro po 2 miliona pregleda i bile su "zive" pola godine i odjednom tako slucajno kad sam im svasta rekao srusene su ,jednostavno ne verujem u toliku "slucajnost" )
No nebitno ...
Moj savet je da svi vi koji regularno radite na YT imate dozvole ,original content stavljate itd ... drzite se adsensa ili Full yt partnerstva i nema da vas bole brige . Problem sa spam klikovima je resen tako da nema bojazni za to vise .
Gaming kanali hteli ili ne hteli moraju da se drze nekog Networka i to je fakat ,svi ostali adsense i uzivajte .
Pozdrav

DedaMraz82 kaže:
ev1L kaže:
@dedamraz , Da mozes da ides na robiju, ako odluce da te tuze, sto sve cesce i cesce rade u poslednje vreme zbog sope.
U tom slucaju, veruj mi da drzava nece da ucini nista da te zastiti i odma ce te izruciti americi, a tamo si naj.... :)
Kad UK nije mogao da zastiti svog coveka pre par meseci, imao 22god, postavljao linkove za spotove,filmove itd, sa drugih sajtova, znaci nisu bili hostovani kod njega na serveru, i opet naj... bila peticija na piratebay-u :)

Postavio sam pitanje koliko jutub kanala mogu povezati sa jednim adsensom, ali mi niko nije odgovorio. Sad vidim da i drugi to pitaju.
Znaci, ne postoji limit!
Cim sam dobio adsens nalog povezao sam ga sa tri jutub profila, a juce sa jos dva, ali to nije kraj planiram jos :)

Pa gledaj moguce je da te tuze zbog autorskih prava, npr znam jedan slucaj sa muzikom ali nije na youtube ali na isto ti to dodje :) Nikad ne mozes znati sta ce da te snadje , ako se bavis muzikom domacom , procitaj sajt OFPS :)

Mozda izgleda kao ironican odgovor ali je istina sto je napisao. Isporucili su ga u New York i samo par minuta je proveo u sudu i dobio 20.000 funti kaznu da plati iako nije prekrsio autorska prava, samo je linkovo a i google isto to radi pa nikome nista ali problem je sto neki ljudi mogu da rade sta hoce i da te kazne kako hoce :) A kad drzava kao UK ne podrzava svoje drzavljane sta mozes da ocekujes od neke zemlje sa Balkana :) hehe

DedaMraz82 kaže:
ev1L kaže:

Znaci, ne postoji limit!

Ne prizivaj nevolju ;) Mene jos muci kako dobiti AdSense nalog,a posle cu u zatvor :hysterical Ubih se bre od pisanja blogova i sipak,non stop me odbijaju :sigh

@midho14 , ni jedan :)) Saznao sam zanimljive stvari oko Socialblade-a, pre nekoliko dana, naime, svi znate da pripadaju maker network-u, e sad, Socialblade je najnizi nivo, i kad ste sa njima najmanje para dobijate cpm, zatim kad vam se kanal razvije, oni vas sami prebace u TGS isto u maker network-u, a kad imate "vrhunski" kanal ( otprilike 2mil pregleda mesecno , ako je gamining mora commentary na svim klipovima itd,itd ) onda vas prebacuju u maker, i samim tim mnogo je veci cpm :)
No, da odgovorim na pitanje, iskreno ne znam, imao sam prituzbi da fullscreen zakida,a evo i MadafakaFuark je potrvrdio :) Dok Socialblade po nekoj proceni u minimalnom sl isplacuje oko 1.8$ cpm, a fullscreen dodje i do 0.5 :)
E sad, nijedan network nije "dobar" ali kao odskocna daska su ok, ako neces da cekas da se razvijes i ides u neki jaci :)
@sax, naravno, ali postoji velika mogucnost robije & kazne, a i 1001 noc gledaju ugl srbi, a sa 10 mil pregleda kazi koje najvise mozes da prikupis, mozes da zaradis daj boze 2000e, sica za ono sto te ceka ako te navataju :)
@konte29, ako ti opet posalju, kazi da si popunio vise puta, i pitaj u cemu je problem, ako ne znas kako da kazes to na eng, javi se na pm, ja cu da ti sklopim mail :)

Vidim da svi ovde pitaju kako povezati vise youtube naloga na jedan adsense, moj savet iskreno, nemojte to da radite, jer ugase li vam adsense iz bilo kog razloga odose svi ti yt nalozi ( necete nikad vise moci da zaradjute preko njih, tako da su beskorisni ), umesto toga, 100% svi ti nalozi imaju uslove za socialblade partnerstvo ( bar to, ili bilo koji drugi network ), zato prijavite svaki pojedinacno, jer ako jedan padne uvek imate ostale, mala zastita, jeste da gubite 40% ali ako zelite da zardjujete novac na duze staze, bolje spreciti nego leciti :D

To mi nije jasno,ugase ti AdSense zbog nekog sajta i propadnu ti i YT kanali zauvek,bas glupo. :busted

jedno pitanje

uploadovao sam video snimak i stisnuo monetize
pa se pojavio znak uzvika, kliknuo sam i kontao sam da ce tu biti da se uploaduje dozvola
ali nije nista bilo, samo je bilo da cekiram nesto da imam prava na koriscenje
sto sam i uradio
i sad pise na yt kod tog snimka: monitoring for possible reviev

i kad kliknem udje mi u editovanje snimka

da li ja sad treba im odgovorim na mail sto su mi poslali u vezi tog snimka i tamo posaljem dozvolu ili ?

goran89 kaže:
jedno pitanje

pa se pojavio znak uzvika, kliknuo sam i kontao sam da ce tu biti da se uploaduje dozvola
sto sam i uradio

da li ja sad treba im odgovorim na mail sto su mi poslali u vezi tog snimka i tamo posaljem dozvolu ili ?
samo treba da sacekas da odluce da li ce da odobre, moze da potraje i 10-15 dana

E sad počinjem da se brinem.
Imam postavljene fail kompilacije, ratne snimke sa tv-a iz 90-ih i krajišku muziku...
Razgovarao sam skoro sa jednim izvođačem krajiške muzike i pitao ga da li mu smeta što kršim njegovo autorsko pravo, on je rekao naprotiv da mu je drago što ima ljudi koji to slušaju...
Jedino što mi ide u prilog je to što pored mene još na hiljade ljudi krši zakon o autorskim pravima.
Ovo je ipak mač sa dve oštrice.
I evo da rešim jednu dilemu: "Ako se desi da vam ugase profil na jutubu, adsens će ostati netaknut, tj. i dalje će funkcionisati".

DedaMraz82 kaže:
E sad počinjem da se brinem.
Imam postavljene fail kompilacije, ratne snimke sa tv-a iz 90-ih i krajišku muziku...
Razgovarao sam skoro sa jednim izvođačem krajiške muzike i pitao ga da li mu smeta što kršim njegovo autorsko pravo, on je rekao naprotiv da mu je drago što ima ljudi koji to slušaju...
Jedino što mi ide u prilog je to što pored mene još na hiljade ljudi krši zakon o autorskim pravima.
Ovo je ipak mač sa dve oštrice.
I evo da rešim jednu dilemu: "Ako se desi da vam ugase profil na jutubu, adsens će ostati netaknut, tj. i dalje će funkcionisati".

Hvala za ovaj poslednji odgovor,ali malo je drugacije bilo pitanje,da ne kazem obrnuto. Ovde je neko rekao ako se desi da ugase AdSense,onda su posle svi ti kanali koji su bili prijavljeni beskorisni,to jest nece moci vise da se reklamiraju. Malo je to cudno,ali dobro. ;)

goran89 kaže:
jedno pitanje

sto sam i uradio

Cekiras i onda ti se pojavi box da upises npr link do licence... eula, ime igre, ako je problem muzika, isto link do licence, ime autora, moze i pravo ime uz pseudonim, youtube kanal ako ima, sajt, link do pesme , ako im bude jos nesto trebalo posalju ti email i email pise obicno click here hehe i popunis formu sa podacima sto su trazili :)

Infinity kaže:
Cekiras i onda ti se pojavi box da upises npr link do licence... eula, ime igre, ako je problem muzika, isto link do licence, ime autora, moze i pravo ime uz pseudonim, youtube kanal ako ima, sajt, link do pesme , ako im bude jos nesto trebalo posalju ti email i email pise obicno click here hehe i popunis formu sa podacima sto su trazili :)

nisam to video, mozda sam cekirao pogresno tamo kad su me pitali da li imam dozvolu
posto je bilo par opcija :(

goran89 kaže:
Infinity kaže:

nisam to video, mozda sam cekirao pogresno tamo kad su me pitali da li imam dozvolu
posto je bilo par opcija :(

Cekiras I can provide proof of commercial use rights kao sto jesi i ispod toga otvori ti se tab, gde izaberes jednu od tri opcije.

Prva opcija
npr ako si sve ti napravio video i muzika, izaberes
My video contains only my original content

Druga opcija je I have a online license i otvori ti se box gde upises podatke sto sam ti rekao.

Treca opcija je da izaberes da imas pisanu dozvolu za koristenje video ili muzickog sadrzaja i onda oni valjda ti posalju mail da kliknes tamo nesto i prebace te na stranicu da uploadujes dokumenta :)

Mada druga opcija je najcesca.

@Infinity
skinuo sam monetize, pa opet pokusao, i onda su mi poslali mail gde sam imao da uploadujem dozvolu ili sta vec imam

A imam jos jedno pitanje za one koji rade sa monetize

na prvom videu gde je odobren monetize
pise:

VIEWS
118
MONETIZABLE VIEWS
18
ESTIMATED MINUTES WATCHED
163

jel tako i kod vas ? :( ako sam dobro skontao monetizable views su oni pregledi na kojima su se prikazale reklame
ako je tako, nesto mi je malo ovih 18 monetizovanih :busted

da napomen, da nisam nigde delio video, pregledi su dosli kad je neko trazio to, ili naleteo na to.

I meni se desilo na jednom videu da je imao 30.000 pregleda a 16.000 monetizovanih,iako je od pocetka bio ukljucen monetize,tako da mi nije jasno kako je to moguce. Udaraju nam reket izgleda :D

MadafakaFuark kaže:
midho14 kaže:
Dobro bi mi dosao post od MadafakaFuark ovdje jer je on isto Fullscreen partner.
LP,Midho

Bivseg Fullscreen partnera ... :)
Generalno sam razocaran kolika su goveda ti Amerikanci i kako nemaju ni stida ni srama .
Trenutno sam u raspravi sa njima jer zaradu u zadnjih 2 meseca koju su oni meni davali nije bila ni priblizna onoj koju sam ja trebao da dobijam za preglede koje sam imao za taj period ,te sam im to i rekao i trazio broj monetizovanih pregleda na uvid kako bih se i licno uverio . Odgovor koji sam dobio bio je "Nasa skripta automatski oduzima nas postotak zarade od ukupnog izvestaja koji dobijamo od Googla i mi tu nista ne mozemo vise da uradimo ,za sva ostala pitanja obratite se YT Help Centru" - na sta sam ja naravno poludeo i svasta nesto lepo im rekao .
Takodje sam cuo da jos dosta njih kuburi sa njima jer se ponasaju bahato i bezobzirno .
Da stvar bude veca pre 3 dana popio sam 2 Community Guidelines strike-a za navodno sokantne video snimke koje sam imao u kompilacijama (licno mislim da je tu fullscreen umesao prste jer obrisane su one kompilacije koje su imale skoro po 2 miliona pregleda i bile su "zive" pola godine i odjednom tako slucajno kad sam im svasta rekao srusene su ,jednostavno ne verujem u toliku "slucajnost" )
No nebitno ...
Moj savet je da svi vi koji regularno radite na YT imate dozvole ,original content stavljate itd ... drzite se adsensa ili Full yt partnerstva i nema da vas bole brige . Problem sa spam klikovima je resen tako da nema bojazni za to vise .
Gaming kanali hteli ili ne hteli moraju da se drze nekog Networka i to je fakat ,svi ostali adsense i uzivajte .
Pozdrav

Mare bas mi je zao sto ti se to desilo jbg. Znam da su go*na. Nama je HDTouchPlay na VISO-ovom partnership networku koji je opet partner sa Fullscreen-om. Nama nisu platili bili za Oktobar pa posle jedno 3 meseca i 20ak razmenjenih mejlova su nam uplatili "neku sumu" za Novembar i Decembar a Oktobar - pojela maca! Nisu neke pare iskreno ali opet to je nasa zarada, kakva god ona bila.

Go*na epska. Izbegavajte ih po svaku cenu. Sto se tice toga sa ta 2 klipa je tolka glupost da je to strasno. Pretpostavljam da su ti lupili strike-ove kada si raskinuo partnership. To je normalna stvar. Mi smo dobili preko 40 content id match-ova kada smo popili strike za COD BO2 i bili bez partnershipa 20ak dana.
Nesto najlepse sto sam video da je neko uradio to je Curse. Moja devojka je dobila glupavi i nepotrebni copyright strike od FOX-a i oduzet joj je partnership ali likovi iz Curse-a su zadrzali claim na svim njenim videjima (oko 700) i kada je sklonila strike posle 5-6 dana samo joj je ponovo ukljucen Claim i videji su joj vraceni. To su uradili zato da ne bi ostali mogli da ih claim-uju (dok nije partner) kao sto su nama uradili Ubi, Capcom, EA i ostala go*narija.

E ljudi imam pitanje
promjenio sam zemlju u australija
i kliknu na monetize
i ispunio sam nalog za adsense i stavio adresu bosna i hercegovina
šta sad treba,sačekati da odobre ?
I jel mogu popušiti kakvu tuzbu ? :D
procitao sam dosta strana ima korisnih stvari !
Da i još nešto ak me ne prime u adsense
jel mogu onda poslati nekoj drugoj firmi parhnership

Back
Na vrh