• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Kako postati Youtube Partner?

idem na ono monetize pored video klipa i tu stikliram ta 2 i pojave se posle 5 minuta.

ja sam to uradio tokom uploada..tu je pisalo da je provera u toku..sada te ikonice nema. probacu kasnije ponovo upload...

EDIT 10 MINUTA KASNIJE!
Dobio sam mejl..
Thanks for submitting your videos for monetization. We have disabled monetization on the following videos because we were not able to verify that you have the appropriate commercial use rights for all included content:

"☺Rakićko Production - Turske serije ( PARODIJA) ☺"
(http://www.youtube.com/watch?v=qmQ1ppH1QOA)
Submit documentation for this video

If you can provide documentation that you have the necessary commercial use rights for all elements in your video, please take a moment to learn how to claim rights to a video, and then submit documentation using the links above.

Please note that we may only serve ads on advertiser-friendly content. YouTube reserves the right to make the final decision whether to monetize a video, and may disable monetization for users who repeatedly submit ineligible videos. If you currently have videos pending review, you may choose to opt them out of monetization by visiting /my_videos.

Thanks,

The YouTube Team

Dal je moguce? Imate li vi bas sva prava za svoje klipove?
I ostali koriste smesne klipove i nemaju problema u pm..

rakicko kaže:
ja sam to uradio tokom uploada..tu je pisalo da je provera u toku..sada te ikonice nema. probacu kasnije ponovo upload...

Ako sam dobro razumeo, pre nego sto ti odobre reklame acc se rucno pregleda.
I bice odobren ako:
This means you have created everything in your video yourself, and you did not sell exclusive commercial usage rights to someone else. If your video contains content created by someone else, you must have their written permission to use and make money from it

Examples of videos that could be eligible include:
You filmed your cat and there is no background music.
Your video contains royalty-free music, and you can prove commercial rights using direct links to the song and applicable license.
Your friend's band wrote and recorded a song for your video and states in writing that you can use and make money from it.

Nece biti odobren ako :

Your video is not eligible if it contains content that you didn't create or get permission from its creator to use. You need to be able to show written permission for the following video elements:
Audio: recorded music, live performances, cover songs, background music, etc.
Visuals: images, logos, software, video game footage, etc.
Any other content you don't own worldwide commercial usage rights to.

Examples of videos that are NOT eligible
Your video contains a song you purchased for personal use (e.g., bought on iTunes or in a store) but didn't obtain a commercial license.
You found a video on the Internet and you cannot prove that it's in public domain.
You are only singing words of your favorite copyrighted song
You have used content from someone else without permission, but you haven't yet received a copyright notice on your video.
You edit together or "mash-up" other works
You only use 30 seconds of a song or video clip
Your video does not provide proper attribution or credits as required by a license.

Edit Pa moguce je, ovaj post sam krenuo da pisem pre nego sto sam video da si dobio odgovor.
Ne znam kakav je slucaj kod ostalih, ja jos nisam iskoristio svoj nalog bas zato sto sam video da je neophodno da rad bude 100% autorski.
Mozda u nekim slucajevima mozes i da se provuces ako malo pozajmis, ali na onom tvom videu se vidi da si uzeo od svakoga po malo.
Muziku, onog anime lika, tv footage i td... To definitivno ne moze da prodje.

Rakicko brate, gledao sam onaj tvoj klip, tamo nemas autorska prava ni za jedan detalj tvog snimka. Osim tvog glasa i onog plavog coveculjka sto si ga pravio. Ovo sve ostalo je zasticeno.

Srdjan87 kaže:
Rakicko brate, gledao sam onaj tvoj klip, tamo nemas autorska prava ni za jedan detalj tvog snimka. Osim tvog glasa i onog plavog coveculjka sto si ga pravio. Ovo sve ostalo je zasticeno.

Znao sam za to, al reko gledam ove nase emisije na PINK-u, Prvoj i ostalim televizijama, svi koriste pesme za koje 99% nemaju prava...najpopularniji lik raywiliamjonson redovno koristi smesne snimke..sta.. pita ih za prava?
Vidim ja da moram da napravim ekipu da pravimo crtane filmove..izbacujemo 1 mesecno..ili 1 u 2 meseca i da se nadamo necemu..a taman sam dobijao fanove na stranici :)
To sa crtanima sam hteo u svakom slucaju..ali reko da nabudzim fanove prvo na ovaj fazon...jel zna neko neke likove koji znaju da prave ovakve animacije..tj obicne crtane filmove...da mi se pridruze?

Hajde jedno konstruktivno pitanje ,nadam se da cu dobiti pravi odgovor

Mi Balkanci ne mozemo da budemo partneri jer nismo na listi,ip nas odaje,e sad ,to nije problem,moze se pod UK ip adresom napraviti nalog i bice monetize opcija ,za partnerstvo se treba debelo pomuciti,al recimo i da ga dobijete

Jel moguce YT nalog koji je kao UK povezati sa adsense nalogom u Srbiji kako bi dobijali isplate? Jel ovo neko pokusao i jel uspeo?

ordinary kaže:
Hajde jedno konstruktivno pitanje ,nadam se da cu dobiti pravi odgovor

Mi Balkanci ne mozemo da budemo partneri jer nismo na listi,ip nas odaje,e sad ,to nije problem,moze se pod UK ip adresom napraviti nalog i bice monetize opcija ,za partnerstvo se treba debelo pomuciti,al recimo i da ga dobijete

Jel moguce YT nalog koji je kao UK povezati sa adsense nalogom u Srbiji kako bi dobijali isplate? Jel ovo neko pokusao i jel uspeo?

Ne znam koliko ce ti ovaj moj odgovor pomoci ali kako sam ja dobio partner program. Imam adsence odobren duzi perio a YT kanal koji je bio povezan sa istim mailom je imao oko 300K pregleda, ali sam koristio razne sajtove za povecanje gledanosti. Kada je ovdje
pocela prica da je odobren YT partner program ja sam samo obrisao postojeci nalog i kada sam ponovo kreira novi sa istim e-mailom bila mi je aktivna opcija za zaradu.
Konektovao sam se iz Crne Gore i nisam koristio nista da sakrijem IP i slicno, nalog mi je potpuno regularan sa tacnim podacima o lokaciji i sl.

Ovo sto mi imamo nije youtube partner nego obicna adsense monetizacija. Youtube partner je nesto drugo i mnogo mocnije gde vama yt placa ogromne pare na milion pregleda ili 2-7 dolara za 1000 pregleda,sve zavisi od lajkova, subscribera i opste popularnosti vaseg kanala. Svima ce se pojaviti ovo za adsense ko stavi da je stanovnik USA, UK itd...

Ocigledno da niko nije ovo probao,a da pitam ovo,recimo da ne zelim da se glupiram pred kamerom kao gasstozz,sta je to sto bi bilo dobro poseceno i interesantno siroj narodnoj masi. Nesto mi se ne rade tutorijali,toga ima na tone

I jel se na video klipovima pojavljuju oglasi vezani za temu snimka,kanala ili nasumicno,ako je ovo prvo,bilo bi super kada bi se znalo koja vrsta reklama je najcesce posecena,IT,nekretnine i td.pa da se fokusira na tu tematiku kanala

I recimo da zelim ovo,da povecam posecenost prirodnim putem,znaci bez prevare,ali da snimke rasirim svuda,forumi,blogovi,fb.....gde je najbolje postovati tako nesto i jel postoji neka lista najposecenijih recimo foruma neke zemlje ili uopsteno

Oglasi koji se pojavljuju nisu vezani sa tematikom klipa vec sa onim sta su ti ljudi prije nego sto su dosli da gledaju klip radili na netu (surfali, googlali).

liska kaže:
Ivan i Emilio-prvi Youtube partneri u BiH

Mozda i zadnji

11qmp83.jpg

xaxa aj sad svi mi koji smo ljubomorni da prijavimo da reklamira klikanje na reklame :)
koji car,pa to je najosnovnije sto se me sme raditi,nije mi jasno sta se ovo desava ali ovo sto nismo na listi u ovo vreme internet ekspanzije je kao sankcije devedesetih

Mislim da nije poenta u tome ko ce ih prijaviti, sigurno ce se neko naci da to uradi.
Problem je u tome sto dobiju jako dobru priliku i upropaste je na tako glup nacin da mi to stvarno nije jasno...

Neznam meni se čini da oni nisu dobili nikakvo partnerstvo. Kao prvo pogledajte im kanal, imaju sve skupa malo više od 50k pogleda šta i nije bog zna kakav uspjeh. Kao drugo zbog poslovnog dogovora nesmiju objaviti detalje... Kao treće i njihovi sugrađani su odma dobili partnerstvo??? A kao četvrto žicaju klikove na reklame, a svi znamo da pravo youtube partnerstvo ne funkcionira tako.

Izgleda da je neko od te ekipe naiša na ovu temu na forumu ili na nekakav drugi način otkrija ovu novu metodu monetizacije youtube accounta.
Ali moran priznat da su ovim člankom na lokalnome portalu napravili stvarno odličan marketing, kako za svoj kanal, tako i da potaknu ljude da im klikaju na reklame. Na toj ideji im stvarno svaka čast jer prema dijeljenjima na facebooku, a samim time šta je članak završija na ovome forumu izgleda da su uspjeli u svojoj namjeri i pokrenili dobar viral. A sigurno će ovu vijest objaviti i neku drugi regionalni portali.

Dzabe su napravili viral ako nije istina da imaju partnerstvo ;) A takodje im je dzabe ako ce (a ovim putem hoce) dobiti ban od adwordsa. Eventualno mogu da se provuku neko kratko vreme i zarade neku sicu, jako kratkorocan pristup po meni.

greenmaster007 kaže:
Dali oni imaju partnersvo ili samo monetizing account?
da su partneri mogli bi da stavljaju banere na svom kanalu
sa 455 subscribera i 57,528 video pregleda nikad ne bi bili prihvaćeni u partnership.

Sparrowhawk kaže:
greenmaster007 kaže:
Dali oni imaju partnersvo ili samo monetizing account?
da su partneri mogli bi da stavljaju banere na svom kanalu
sa 455 subscribera i 57,528 video pregleda nikad ne bi bili prihvaćeni u partnership.

Dakle viralna fora da što više subscribera dobiju i na taj način se proguraju?

Mozda i neznate ali youtube nagradjuje trud i ostalo(originalnost itd) nemoraju oni dobivati puno gledatelja sada .. al sve se to slozi polako

Back
Na vrh