guglastican kaže:
Mozda te i odobre preko youtube kanala al moras imat dobar kanal. Mislim da sam negdje procito da su veci zahtjevi za prijavu za adsense racun, tako da ti je najbolje napravit web sajt i optimizirat ga max pa onda aplicirat za adsense.
To je bilo nekada... ja sam neki dan radio novi Adsense za druge račune i napravio sam ga preko YouTube kanala koji sam napravio nekoliko minuta ranije (znači potpuno novi kanal, nula videa na njemu i nula pogleda logično) i bez problema sam napravio adsense.
Naravno ako već imaš napravljen adsense s nekim drugim gmail računom na to ime i prezime (i adresu ulica, broj, grad, selo) onda jendostavno se ulogiraj preko tog gmaila i yt spoji s tim adsensom...ako se više ne možeš spojiti na njega onda jednostavno napiši to googlu (ako su ti odbili onda imaš negdje gdje možeš popuniti obrazac) i u tom svom prigovoru, žalbi ili nazovi već što je to - napišeš da ne možeš više pristupiti svom gmailu (naravno to mora biti istina) i vjerujem da ćeš kroz par dana dobiti pozitivan odgovor...
guglastican kaže:
Youtube mi bez razloga ukino unovcenje (cak nisam ni email dobio). Nemam opciju da se pozalim. A bas mi pregledi dobro krenuli.
Pišem ovdje da svi vide odgovor ako još nekome bude trebao da ne pišem u privatnu poruku.
Ako imaš prava na njega onda ćeš bez problema vratiti monetizaciju.. Znači otiđi na ''My channel'' pa onda na Videomanager..... tamo u popisu svojih videa vidi jel ti piše što uz taj video... ako je ukinuta monetizacija mora ti nešto pisati...evo u screenshotu ćeš vidjeti otprilike što može biti...
Onda kod tog videa klikneš na to što piše u vezi copyrighta.... i onda na ''file dispute'' i zatim popuniš obrazac sa potrebnim stvarima i čekaš odgovor od youtube-a
U slučaju da ti ništa ne piše uz video zapis za koji govoriš... provjeri uz ostale video zapise jel što piše...pa akoimaš 2 video zapisa koja su npr. blokirana u cijelom svijetu odmah ti yt automatski ukida monetizaciju na svim video zapisima...
e sada provjeri to sve, pa nam se javi jel rješeno...ako nije onda ćemo dalje tražiti rješenje... sretno.