• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Kako postati Youtube Partner?

Ako je spojio tek pre neki dan adsense, youtoube analitika kasni 3 dana tako da ce da krene da mu se pojavljuje zarada. I sto ti je rekao kolega, proveri da li si ukljucio za svaki video da mogu oglasi da se pojavljuju. Moguce da nisi to ukljucio za svaki video snimak koji imas. To moras rucno da odradis za svaki video ponaosob.
A analitiku za zadnjih nekoliko dana iz adsense bi bilo dobro da slikas da vidimo da li uopste idu reklame na tvoje video snimke.
Onda cemo da znamo da li si ukljucio lepo ili ne.

I jos jedna stvar, mozda te zbunjuje to sto ti na adsense-u estimated earning stoji 0, pa mislis da nista ne zaradjujes. Youtube prebacuje novac 15 u mesecu.
Ali idi na http://prntscr.com/b87p27 pa onda na "My report" i tu imas Overwievs , pokazuje ti koliko pregleda si imao, impresia itd. Tu takodje imas i opciju "clicks" gde mozes da vidis koliko si klikova imao i koja ti je prosecna vrednost klika. Tako da svaki dan mozes okvirno da znas koliko si zaradio.

Jeronimo034 kaže:
Ako je spojio tek pre neki dan adsense, youtoube analitika kasni 3 dana tako da ce da krene da mu se pojavljuje zarada. I sto ti je rekao kolega, proveri da li si ukljucio za svaki video da mogu oglasi da se pojavljuju. Moguce da nisi to ukljucio za svaki video snimak koji imas. To moras rucno da odradis za svaki video ponaosob.
A analitiku za zadnjih nekoliko dana iz adsense bi bilo dobro da slikas da vidimo da li uopste idu reklame na tvoje video snimke.

I jos jedna stvar, mozda te zbunjuje to sto ti na adsense-u estimated earning stoji 0, pa mislis da nista ne zaradjujes. Youtube prebacuje novac 15 u mesecu.
Ali idi na pa onda na "My report" i tu imas Overwievs , pokazuje ti koliko pregleda si imao, impresia itd. Tu takodje imas i opciju "clicks" gde mozes da vidis koliko si klikova imao i koja ti je prosecna vrednost klika. Tako da svaki dan mozes okvirno da znas koliko si zaradio.

Da kužim to da Adsense stavlja reklame... ali onda opet kada nisam imao adsense spojen, a bio sam partner YT (znači otprilike ovo razdoblje koje sam screenshotao) se stvorilo tih 0,30ak centi... pa onda otkud njih? da je 0 dolara onda bi znao, ok sad trebam spojiti adsense sa kanalom da bi počeo zarađivati... ovako nešto se dobiva, ali je to mizerija, pa nisam siguran da li je u tome problem...

Nije me zbunjivalo to što je na adsensu 0...jer kuzim da YT to uplaćuje jednom mjesečno, na adsensu nisam ni gledao... dovoljna je YT analitika jer je poprilično točna...

Svi video zapisi su monetizirani... znači baš svi... zato mi i je bilo čudno...

EDIT -
Evo dečki sada ovaj screen shot... ovo što ste rekli i mislim da ste bili u pravu...da tek kad sam spojio adsense se vidi pomak... evo screen-a

Prilozi

• Screenshot_49.jpg
    Screenshot_49.jpg
    26.5 KB · Pregleda: 89
  • Screenshot_50.jpg
    Screenshot_50.jpg
    23.8 KB · Pregleda: 87
E pa to je to. Da znas da analitika na youtube-u kasni 3 dana. Okvirnu analitiku mozes da pratis na adsense, ali da znas da ima odstupanja u odnosu na youtube oko 20-30 %. Imas i app za tel "adsense" i ja tu pratim. Meni je zanimljivo da gledam kako rastu pregledi i klikovi na reklame :D

Jeronimo034 kaže:
E pa to je to. Da znas da analitika na youtube-u kasni 3 dana. Okvirnu analitiku mozes da pratis na adsense, ali da znas da ima odstupanja u odnosu na youtube oko 20-30 %. Imas i app za tel "adsense" i ja tu pratim. Meni je zanimljivo da gledam kako rastu pregledi i klikovi na reklame :D

Da znam otprilike da je tako... ono što me je zbunjivalo, a i sad me zbunjuje otkud onih 30-ak centi??? nije bio spojen adsense... da je bilo 0 onda bi to odmah povezao... ovako nešto malo je bilo, pa mislim sve sutra će porasti hahaha... izgleda da je bilo do toga da se mora povezati sa Adsensom... sad sam si sjebao 200-300 kuna minimalno, jer sam išao logikom neka se nakupi malo to na yt pa ću lako prebaciti na adsense... (ne znam što sam mislio da će se reklame same stvoriti na videima :D)

Hvala dečki na savjetima i pokušaju pomoći još jednom...a nakon par dana se javim sa novim screen shotom da vidimo kako napreduje to sve.,.. mislim da su takve informacije korisne svima na forumu...

kobascity kaže:
Jeronimo034 kaže:

Ali idi na pa onda na "My report" i tu imas Overwievs , pokazuje ti koliko pregleda si imao, impresia itd. Tu takodje imas i opciju "clicks" gde mozes da vidis koliko si klikova imao i koja ti je prosecna vrednost klika. Tako da svaki dan mozes okvirno da znas koliko si zaradio.

Da kužim to da Adsense stavlja reklame... ali onda opet kada nisam imao adsense spojen, a bio sam partner YT (znači otprilike ovo razdoblje koje sam screenshotao) se stvorilo tih 0,30ak centi... pa onda otkud njih? da je 0 dolara onda bi znao, ok sad trebam spojiti adsense sa kanalom da bi počeo zarađivati... ovako nešto se dobiva, ali je to mizerija, pa nisam siguran da li je u tome problem...

Nije me zbunjivalo to što je na adsensu 0...jer kuzim da YT to uplaćuje jednom mjesečno, na adsensu nisam ni gledao... dovoljna je YT analitika jer je poprilično točna...

Svi video zapisi su monetizirani... znači baš svi... zato mi i je bilo čudno...

EDIT -
Evo dečki sada ovaj screen shot... ovo što ste rekli i mislim da ste bili u pravu...da tek kad sam spojio adsense se vidi pomak... evo screen-a

Imaces ti tu extra zaradu,samo se malo strpi ;) i nemoj pristupati mrezama da ti uzimaju procenat,ti vec imas cpm 1.37$ sto je jako dobro.Iznenadices se koju lovu ces primiti posle 21-og.

Pozz svima... Imam kanal na jutjubu već godinu dana , sve to dobro funkcioniše, ali ja svoj profil ne mogu podesiti i urediti jer nemam u desnom uglu onu olovčicu za podešavanje. Na točkič to ne mogu, dali neko zna šta je u pitanju i kome direktno da se obratim za pomoć ...Zahvaljujem

jelajelena kaže:
Pozz svima... Imam kanal na jutjubu već godinu dana , sve to dobro funkcioniše, ali ja svoj profil ne mogu podesiti i urediti jer nemam u desnom uglu onu olovčicu za podešavanje. Na točkič to ne mogu, dali neko zna šta je u pitanju i kome direktno da se obratim za pomoć ...Zahvaljujem

Znači možeš uplodati nove video zapise? možeš se ulogirati na e-mail koji je spojen?

Jel možeš možda lupiti screenshoot toga da vidim točno što nemaš... baš čudan problem...

Da sve funkcije rade, nije problem u tome, evo linka neznam dali je dozvoljen ( izvinjavam se ako nije) e pa eto tu u desnom uglu u tim pravougaonicima je negde ta olovka videla sam po tutorijalima kako imaju, a ja to nemam htela sam postaviti jedan Video dobrodošlice svojim članovima ko pogleda profil . Ovaj točkić ima drugu funkciju
https://www.youtube.com/channel/UCv-7QMl_eEDXFgsvxZxwwIw

jelajelena kaže:
Da sve funkcije rade, nije problem u tome, evo linka neznam dali je dozvoljen ( izvinjavam se ako nije) e pa eto tu u desnom uglu u tim pravougaonicima je negde ta olovka videla sam po tutorijalima kako imaju, a ja to nemam htela sam postaviti jedan Video dobrodošlice svojim članovima ko pogleda profil . Ovaj točkić ima drugu funkciju
https://www.youtube.com/channel/UCv-7QMl_eEDXFgsvxZxwwIw

Provjeri jel imaš ovo... znaći kada se ulogiraš na svoj kanal... onda ispred ovog ''SUBSCRIBE'' (okruženo s desne strane crvenom bojom) imaš ovaj kao kolutić...kada klikneš na njega iskočit ti ovaj prozor i onda bi trebala uključiti ovo okruženo crvenom bojom lijevo, da si omogućiš kartice i ''pozdravni'' video za svoj kanal...

e sad da utvrdimo najprije jel imaš to ili nemaš...

Prilozi

• Screenshot_6.jpg
    Screenshot_6.jpg
    23.4 KB · Pregleda: 210
Imam youtube kanal preko godinu dana bio sam partner sa CreativeNation ali me nisu isplacivali zadnjih par mjeseci, nedavno sam poslao zahtjev za raskid partnerstva. Zanima me dali da posaljem zahtjev za neku drugu mrezu ili da spojim sa Adsense. (CPM mi je 3.10$ , 15k otprilike dnevno pregleda) @volimdaucim ili neko drugi ko ima iskustva sa adsensom,sta mislite ?

baraba kaže:
Imam youtube kanal preko godinu dana bio sam partner sa CreativeNation ali me nisu isplacivali zadnjih par mjeseci, nedavno sam poslao zahtjev za raskid partnerstva. Zanima me dali da posaljem zahtjev za neku drugu mrezu ili da spojim sa Adsense. (CPM mi je 3.10$ , 15k otprilike dnevno pregleda) @volimdaucim ili neko drugi ko ima iskustva sa adsensom,sta mislite ?

ja sam ti prije bio isto povezan s mrežama (ali samo s velikima tipa Fullscreen pa nije bilo problema oko isplate) ali čisto iz neznanja sam se spajao... moj savjet ti je da se ne spajaš s nikakvom mrežom, samo adsense...

Jer od tvoje zarade ti je 60 posto tvoje 40 posto yt... e sad zar želiš još od tih 60% davati 40 ili 30% nekome ako nemaš nikakve koristi...

sad ako si imao kakve koristi od partnerstva onda sam procjeni da li ti to vrijedi 30-40 posto tvoje zarade...

btw ako smijem pitati koliku si otprilike imao mjesečnu zaradu na 15k pregleda... možeš i na PM poslati

jelajelena kaže:
jesss evo je dobila sam je srce ste hvala lepo...pozz :wub

super da si riješila :) molim i drugi put :)

baraba kaže:

Prosao sam sve mreze i sve sam prebacio na adsense,jer sto da dajem nekom procenat. Sa adsense si sam svoj gazda,nema uslova,nema cimanja,nema strepnje za isplatu...moj odgovor ti je adsense.

Meni se svidja BBTV zato sto nemaju minimum za isplatu, evo jedna isplata od pre par meseci hahahahaah
d3533380e51841e7b3c3e033473f9524.png

Loxo kaže:
Meni se svidja BBTV zato sto nemaju minimum za isplatu, evo jedna isplata od pre par meseci hahahahaah
d3533380e51841e7b3c3e033473f9524.png

Ma ima sada dosta mreža koje nemaju minimalnu isplatu niti ugovor kojim te vežu... ali jeidno je pitanje jel imaš ikakvu korist od te mreže... ako nemaš čemu im dati 30% ili više svoje zarade?

QuizGroup je sada odlican. Mislim da su ceo svoj sistem promenili pocev od ljudi koji vode tu mrezu pa do samog sajta i dashboarda. Sa njima sam vec 2 godine i meni su super upravo sto nemaju minimum za isplatu a ne zaradjujem milione na yt :D. Crkavica neka :p

Molim iskusne clanove da mi kazu da li je ovo dobra statistika.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

mico kaže:
Molim iskusne clanove da mi kazu da li je ovo dobra statistika.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Ovo je pretpostavljam posljednjih 60 minuta statistika koja realno ne mora ništa značiti... trebaš screeshotati mjesečnu statistiku...drugo bitno dužina videa, sadržaj, CPM itd... na osnovu ovoga ti nitko ništa ne može puno reći jer u 60 minuta možeš imati 1000 pregleda pa onda u tom danu više ništa (tehnički jel)...

I evo mojih brojki nakon par dana što pratim i otkad sam spojio sa adsensom...

Prilozi

• Screenshot_7.jpg
    Screenshot_7.jpg
    23.2 KB · Pregleda: 136
  • Screenshot_9.jpg
    Screenshot_9.jpg
    37.3 KB · Pregleda: 135
Super si.
Ne ide meni lose,samo problem je sto imam jako malo subscribera.
Kako da to unapredim?

Back
Na vrh