Pre mesec dana, napravio sam zescu " frku", i na forumu i preko tiketa, posto sam otkrio da onaj brojac intervjua, ne znaci da je klijent pricao sa toliko frilensera , vec to znaci ukupan broj poslatih pozivnica, zatim odgovorenih poruka na pozivnice i tek na kraju i broj poruka koje je klijent poslao .
Sto znaci ako je recimo klijent poslao 15 pozivnica tamo je sve to racunato kao intervju.
I kada sam postavio posao, vidim dole pise mi da sam intervjuisao nekoga, a znam da nisam, a ustvari je to bila poruka od frilensera koji je dobio pozivnicu. Ali ja sa njim nisam zapoceo chat. Ja sam do tada mislio da broj intervjua znaci to , sto i pise, da je klijent zapoceo razgovor sa klijentom, samoinicijativno.
Jako puno dobrih poslova sam propustio, posto nisam imao motivaciju da se prijavim na poslove gde je brojac na 5,10 ili 15, delovalo mi je kao da je ili neozbiljan klijent ili da je sigurno vec u procesu pregovora .
Ali evo vidim nove opcije:
Sada tacno znamo, sa koliko njih je klijent samoinicijativno zapoceo konverzaciju, a koliko je poslao pozivnica.