• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Jedno pitanje adsense

octavia77 kaže:
Ako je sve u redu normalno da neces dobiti ban, ali sam ctr govori da nesto nije u redu. Bez da vidim stranicu nemogu previse komentirati. Aj pogledaj koliko si imao jucer posjeta, pa pogledaj koliko si imao klikova na adsensu. Omjer ce vjerojatno biti 1:1, a to je nemoguce, sta znaci da ili sam klikas na oglase ili ti netko namjerno klika na oglase.
Stvar je u tome da sam danas tek postavio adsense, i nadam se ako na kraju svakog dana CTR bude na par posto tj 2 ili 3% da ne bi trebao imati problema

Čekaj prijatelju, koga tri zajebavaš? Imaš ctr od 60 % na sajtu sa velikim brojem posjeta, i sad si stavio oglas u footer i imaš ctr 20%?
Jel ti misliš da su ljudi tu budale?

Evo da te ja malo informiram, da imaš neznam kako ukomponirane oglase, sa velikim brojem posjeta max ctr je oko 3%, a ti tu pričaš o 60%?

Ctr o footeru ne može biti bolji od 0,5% u nijednom slučaju.

Koji si ti lik.

Ctr veći od 10% se može imati jedino na sajtu sa jako malo posjeta, to bi ja rekao da je maximum.

Mislim da si se malo zanio, mogao si se prije toga barem malo informirati što je adsense i CTR da se ne sramotiš.

bugi kaže:
Čekaj prijatelju, koga tri zajebavaš? Imaš ctr od 60 % na sajtu sa velikim brojem posjeta, i sad si stavio oglas u footer i imaš ctr 20%?

Evo da te ja malo informiram, da imaš neznam kako ukomponirane oglase, sa velikim brojem posjeta max ctr je oko 3%, a ti tu pričaš o 60%?

Koji si ti lik.

Ctr veći od 10% se može imati jedino na sajtu sa jako malo posjeta, to bi ja rekao da je maximum.

Mislim da si se malo zanio, mogao si se prije toga barem malo informirati što je adsense i CTR da se ne sramotiš.
Znam ja dobro sta je sta ne moras pametovati ovdje, eto onda si ti prvi koji je otkrio gresku u adsense-u kako je onda meni pisalo 60% ctr ?? Aj objasni, razloga da lazem nemam, pa da cujemo covjeka koji je popijo svu pamet svijeta sta ce reci :) i ? Jbt google onda oso u k.. kako to da pise 60% ,drugi put se informiraj malo prije nego pametujes bez imalo znanja i iskustva ;)

vukadin91 kaže:
bugi kaže:

Koji si ti lik.

Znam ja dobro sta je sta ne moras pametovati ovdje, eto onda si ti prvi koji je otkrio gresku u adsense-u kako je onda meni pisalo 60% ctr ?? Aj objasni, razloga da lazem nemam, pa da cujemo covjeka koji je popijo svu pamet svijeta sta ce reci :) i ? Jbt google onda oso u k.. kako to da pise 60% ,drugi put se informiraj malo prije nego pametujes bez imalo znanja i iskustva ;)

Ja da se informiram? 5 g. radim na adsensu i ti meni kažeš da ti je CTR 60% i još i dalje tvrdiš da si ti u pravu.

Niti sam te htio uvrijediti niti ista tome slicno, samo mi objasni ovo
picture20p.png

Nije photoshop,nije namjesteno nije nista , to mi je danas bilo, kakav je odgovor na ovo ? Dali je onda stvarno greška do google-a ?

vukadin91 kaže:
Niti sam te htio uvrijediti niti ista tome slicno, samo mi objasni ovo
picture20p.png

Nije photoshop,nije namjesteno nije nista , to mi je danas bilo, kakav je odgovor na ovo ? Dali je onda stvarno greška do google-a ?

RPM 56,15 EUR prilicno nerealno :D

Gle, ekipa ti je dobro rekla sve iznad 10% je sumnjivo.

Možda si slučajno nešto zafrknuo, stavio oglase kraj slike, možda ti navigacija i oglasi izgledaju (skoro) identično, možda ih ipak navodiš (indirektno, no svejedno je navođenje) da kliknu na ovaj ili onaj način.

No s druge strane, kako mi mater često bude na mom laptopu (i špijunira me :crazy_grin), pogledam history nekad i vidim da redovno klika 1-5 oglasa u sat vremena provedenih na Internetu, kad je pitam zašto to radi, ona kaže da ne klika na oglase.

Tako da može bit da ti je sajt namijenjen populaciji koja ne vidi i ne razumije razliku između običnog linka i oglasa, no opet 60%.... hmmm

Dečko da li si ti normalan? Ti na 4000 poseta imaš 2k klikova? Nemam više nameru da pišem ovde, radiš jednu veliku prevaru i naravno da će ti banovati nalog...

aleksej kaže:
Dečko da li si ti normalan? Ti na 4000 poseta imaš 2k klikova? Nemam više nameru da pišem ovde, radiš jednu veliku prevaru i naravno da će ti banovati nalog...
u tome i je stvar nisam imao 4000 posjeta vec 16,991 tisuca, to je i ono sta me buni kako moze biti 60% ctr ako je bilo do tad nekih 6000 posjeta, sad je na 16k i opet pise 27% ctr na manje od 3k klikova =S

vukadin91 kaže:
aleksej kaže:
u tome i je stvar nisam imao 4000 posjeta vec 16,991 tisuca, to je i ono sta me buni kako moze biti 60% ctr ako je bilo do tad nekih 6000 posjeta, sad je na 16k i opet pise 27% ctr na manje od 3k klikova =S

Jesi siguran da imaš 16 000 impresija u Adsense računu?

Ovo CPC je ako se ne varam zarada na 1000 prikaza (kod nas je to ecpm), kako to može biti 0,09e, znaći da na 16 000 prikata bi dobio 1,5 eur a ti si dobio 50 eura?
Znaći da je slika photoshopirana.

bugi kaže:
Ovo CPC je ako se ne varam zarada na 1000 prikaza (kod nas je to ecpm), kako to može biti 0,09e, znaći da na 16 000 prikata bi dobio 1,5 eur a ti si dobio 50 eura?

Nope - CPC je Cost Per Click (cijena klika, prosječna naravno)

RPM je to o čemu pričaš - prihod na 1000 impresija

rovad kaže:
bugi kaže:

Nope - CPC je Cost Per Click (cijena klika)
Gdje, na balkanu? Nemoguće.

bugi kaže:
rovad kaže:
bugi kaže:

CPC je svugdje cijena po kliku :)

adsenseamater kaže:
bugi kaže:
rovad kaže:
bugi kaže:

CPC je svugdje cijena po kliku :)

Ma kužim, tako kod nas nije, kažem da nema šanse da je prosječan klik na balkanu 0,09eura. 50 eura na 1000 prikaza nije moguće na balkanu.

bugi kaže:

5 godina na adsensu my ass :poke

60% ctr moze biti sasvim validan CTR. Naravno ovo je sve poprilicno nevjerovatno za domaci sajt te stoga i ovakvi komentari.

Meni je Google prije par dana udario review jedne stranice na kojoj je ctr 32% sa preporukom kako da ga povecam :D.

Back
Na vrh