Svaka čast Dbomestare i tebi i još nekim iskusnijim likovima sa ovog foruma na komentarima na ovu temu. Vidi se da ste već iskusni u net marketingu.
Tačno što kaže Dbomestar: Zašto bi neko ko zna kako se zarađuje učio druge kako se zarađuje? On bi gradio i razvijao svoj biznis. Svako gleda sebe prvo. Možda ako je milioner, ostvario velike ciljeve, pa mu onda ne škodi ako stvori još nekog jakog igrača koji će mu biti konkurencija - to njemu više ništa ne znači - ali znam da osnivač Infozarade nije milioner i ne zna, niti može nešto da me nauči.
To su tipični ljudi koji su došli do neke informacije za nijansu iznad proseka i polakomili se, kao sad će on da to prodaje ljudima. umesto da se posveti sebi i svom razvoju (pa da iz toga proistekne nešto), većina tih tobožnjih "gurua", kojih ima hiljade i hiljade na netu, se nestrpljivo navuče na zaradu i zaslepi time. Svi ti "pastiri" nisu ništa bolji od svojih ovaca i spadaju među njih. A što bi rekao Osho, indijski duhovni učitelj: krivi su i oni koji žele nešto za male pare, da im se proda saznanje za mele pare. Saznanje je u stvari daleko skuplje i čovek se uči kroz svoje iskustvo, ne mogu sve da ti daju, i pri tome ne mislim da se to plaća velikim parama već pre svega uloženim vremenom i znojem.
2006. godine sam bio član Infozarade i znam lično Dragoslava, osnivača. On je svo vreme uglavnom samo pričao priče, iznosio svoje ideje i pozdravljao tuđe, a od prakse nije bilo ništa. Sve je bila samo priča a da znanje dobijamo na kašičicu. Kao da ja mogu da se time zadovoljim? Šta imam od toga. Ubrzo sam shvatio da tu nema ničega i napustio klub. Radi se zapravo o kupovini članstva uz koje dobiješ edukativni CD sa tutorialima i alatima. ali sve to nije ništa posebno i nisam mnogo naučio iz toga, jer nas uči da pravimo one prodajne strane koje su prevaziđene i retko ko ih voli (a pisac SEO Fast Starta kaže da ih ni pretraživači nešto ne cene) i kako da stavim ključne reči u meta tag - znači, naučiš samo da optimizujep tu početnu stranu, što se tiče SEOa. To nije dovoljno, niti mi je povećalo uspešnost prodaje. U redu, on jeste načinio nešto "drugačije" na našem tržištu i prvi čovek koji je "preveo" slične programe, ali ti ljudi ne shvataju da to nije nikakav napredak: ovde na Balkanu se ljudi lože da je neki napredak "prevesti" ili doneti nešto sa zapada (bilo koja oblast da je u pitanju). To nije uopšte napredno, to je zavaravanje! Ja hoću da učim, da se razvijam neprestano i ne zanima me nikakva priča! Posle je imao u planu da pravi nove tutoriale pa da opet plaćamo, da se kao ložimo.
Doduše, oni u početku jesu napravili neki uspeh, ali samo zato jer je to bilo nešto "novo" kod nas tada. Da oni znaju marketing ponovili bi taj uspeh, što se nije dogodilo. Znači, to je bilo kratkog daha...Infozarada zvanično još postoji, ali je odavno mrtva.
I ja sam kao još trebo da budem CEO Infozarade!

Mislim, po čemu, na osnocvu čega? Nemam pojma ni osnove SEOa niti znam da prodam taj CD. Mislio je da ću se zadovoljiti time što mi hrani ego. Nisam ja od te sorte, bato. Sve je u stvari zasnovano na niskom marketingu, na zloupotrebi psihologije. Dragoslav inače prezire MLM. ali, njegov affiliate program se upravo zasniva na tome: na priči, veri i pohlepi i licemerju prosečnih ljudi. A gde je praksa? Razvoj?
Ha, sad se setih jednog programa "Fortune 5 minutes" (imali su simpatičan matrix) koji je nudio neki solidan program "Cam studio" za obradu slika i videa (tako nešto) - kao to košta 300$ ali on ga nudi za 25$ - a program je u stvari besplatan! To je boooolesnooooooooo!!!!!! Hahahahahahahahahha
Tačno je to da se često nađe dovoljan broj budala koji veruju, ali to je dno dna, taj totalno nekorektan odnos tipa "mogu nekog da zajebem jednom i nikad više". Čemu to vodi? Ma nemaju pojma.