daxi95
Novi član
- Tu od
- 8 Lip 2022
Mani se top 20, ako nisi u top 5 ništa ti ne vredi. Osim toga to je nov sajt a Google ''pruža šansu'' novim sajtovima. Nisam rekao da su glavni faktor već da 90% utiču na rangiranje u top 5, top 10...Takođe zavisi od niše, ako nisi u popularnoj niši možeš da imaš i 0 backlinkova dobro ćeš se rangirati. Prvenstveno govorim o profitabilnim nišama kao što je MMO.Ok. Ajde mi onda objasni kako ja sa svojom web stranicom za koju nisam dodao niti jedan backlink i stara je svega 6 mjeseci uspijem da jučer objavljeni post bude u top 20 na Googleu? Za nekoliko tjedana dođe u top 10 bez problema. Kako je to moguće ako su po tebi backlinkovi glavni faktor? To jednostavno nije točno. Bolje se ti drži Youtube-a a raspravu o SEO za web stranice prepusti ljudima koji to znaju.
Ja mogu da govorim o SEO-u s obzirom da se bavim 7 godina blogingom i affiliate marketingom. Google nije ono što je bio pre par godina, jednostavno želi da plaćaš kako bi se visoko pozicionirao, boli njih za nas, njima je njihov dzep najbitniji..