• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Google SEO vodič za početnike (na hrvatskom i srpskom)

Ok. Ajde mi onda objasni kako ja sa svojom web stranicom za koju nisam dodao niti jedan backlink i stara je svega 6 mjeseci uspijem da jučer objavljeni post bude u top 20 na Googleu? Za nekoliko tjedana dođe u top 10 bez problema. Kako je to moguće ako su po tebi backlinkovi glavni faktor? To jednostavno nije točno. Bolje se ti drži Youtube-a a raspravu o SEO za web stranice prepusti ljudima koji to znaju.
Mani se top 20, ako nisi u top 5 ništa ti ne vredi. Osim toga to je nov sajt a Google ''pruža šansu'' novim sajtovima. Nisam rekao da su glavni faktor već da 90% utiču na rangiranje u top 5, top 10...Takođe zavisi od niše, ako nisi u popularnoj niši možeš da imaš i 0 backlinkova dobro ćeš se rangirati. Prvenstveno govorim o profitabilnim nišama kao što je MMO.

Ja mogu da govorim o SEO-u s obzirom da se bavim 7 godina blogingom i affiliate marketingom. Google nije ono što je bio pre par godina, jednostavno želi da plaćaš kako bi se visoko pozicionirao, boli njih za nas, njima je njihov dzep najbitniji..

Ok. Imam i drugi slučaj. Affiliate web stranica koju sam prodao prošle godine za 15000 $. Ista shema: kvalitetan sadržaj bez ijednog napravljenog backlinka i savršeni onpage SEO. Na svom vrhuncu kada je prodana imala je cca 500 UV dnevno. Objasni mi kako je to moguće ako nisam gradio backlinkove koji su po tebi broj 1 faktor za rangiranje? Čak štoviše, stranica je postala authority website u svojoj niši i za skoro sve keyworde ima review featured snippet, a za vrlo veliki broj keyworda je u top 3.

Pa dobro, ne kažem da je sada smak sveta. I ja sasvim solidno zarađujem ali primećuje se ka čemu Google stremi. Želi sve veći broj advertisera koji će plaćati prvo mesto u rezultatima pretrage. Ni ja nemam neki veliki broj backlinkova i dobro se rangiram.

Svakako da se može uspeti, teško ali može. SEO funkcioniše i dan danas.
Jel sajt koji si prodao bio na stranom jeziku ili?

Sajt je na engleskom. U prilog perfektno urađenom SEO ide i činjenica da u zadnjih dvije godine nije dodavan novi sadržaj a sajt i dalje ima isti broj posjeta.

Jesi li pokušao ili pokušavao nešto na našem jeziku, hrvatskom,srpskom. Mislim prvenstveno na bloging i affiliate marketing. Šta misliš može li se zaraditi i imati uspeha i na našem tržištu? Znam da se naravno ne može porediti sa engleskim ali ajde.

Nisam. Ne znam ni koji bi to affiliate program za domace trziste bio ni da li postoji, a ako postoji da li se uopce isplati. Ne znam za ni jedan.

@daxi95 Kako napredujes sa onim blogom o online zaradi, da li uspevas zaradjivati nesto od affilaite marketingan na domacem trzistu? Inace oko SEO-a smatram da su backlinkovi dosta bitan faktor i da je bez njih dosta teze uspeti, ali se itekako mogu pokupiti mrvice od sendvica i bez njih.

@daxi95 Kako napredujes sa onim blogom o online zaradi, da li uspevas zaradjivati nesto od affilaite marketingan na domacem trzistu? Inace oko SEO-a smatram da su backlinkovi dosta bitan faktor i da je bez njih dosta teze uspeti, ali se itekako mogu pokupiti mrvice od sendvica i bez njih.
Vidiš, Daxy se je nakesao novaca pa ne odgovara nego kako tebi ide Giby? Jesi li ti pokupio što mrvica ili si ovladao backlinkovima? :)

Back
Na vrh