• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Google Plus - Googleov Social Network

mislim da nece. sa nekim casnim izuzecima poput upravo fejsbuka koji je na polju socijalnih mreza u kratkom vremenu dostigao i prestigao debelo myspace (mozda najpopularniju soc.mrezu prije fb), vecinom svaka nova stvar koja dostigne svoj zenit, ne moze biti tako uspjesno imitirana u ovim "web 2.0 vremenima" . nakon google revolucije u search engine sektoru, desio se youtube fenomen, blogspot fenomen i facebook fenomen. naravno, ima tu jos hiljadu "fenomena" od twitera koji je mozda najzasluzniji za vcvrscu integraciju mobilnih telefona sa soc.mrezama interneta...ali ovi gore fenomeni su po meni najvazniji. mozda bi se uz sve to dalo pricati i o torent fenomenu kao i o forumima koji su s jedne strane malo baceni u zapecak dolaskom socijalnih mreza, ali su i dalje jako popularan vid komunikacije na internetu.
ono sto meni sad ulazi u oci je expanzija fiverra i slicnih microworkers sajtova...nije mozda tako siroka expanzija kao fejsbuka i youtube i slicnih stvari, ali mi se cini da ti like-fiverr sajtovi nichu ko pecurke posle kishe...

Vidjet ćemo, Google Plus ipak nude neke malo drugačije stvari, i grupne video pozive i ne znam šta sve ne. Moglo bi bit zanimljivo korisnicima, jedino je pitanje kako će se povezivat ekipa. Preko maila će ići teško...

InFlames20 kaže:
Vidjet ćemo, Google Plus ipak nude neke malo drugačije stvari, i grupne video pozive i ne znam šta sve ne. Moglo bi bit zanimljivo korisnicima, jedino je pitanje kako će se povezivat ekipa. Preko maila će ići teško...

Ako su lepo osmislili imaju sanse. Ne zaboraviomo da su rank 1 na Alexi ;)

montozza kaže:
cut

da, istina, na slican nacin i ja razmisljam, svakih 4, 5 godina imamo neki "fenomen" koji u poprilicnoj mjeri obuzme internet, mislim da su soc. mreze dosegle svoj vrhunac na neki nacin, tu su, prisutne su, i nitko vise ne "svrsava" na njihov spomen, fejs zapravo ide u nekom down smjeru jer sve vise i vise sluzi za spemanje, pa cak i medu prijateljima, svi zivi zicaju neke lajkove, poglede, forwarduse, sve manje i manje neke iskrene prijateljske komunikacije, zapravo mislim da cu svoj ugasiti, nicemu mi ne sluzi osim gubljenju vremena. Bilo bi super kad bih ga mogao skroz ugasiti, jedino da ostane mogucnost da prijatelji salju poruke koje bi mi direkt u mail inbox dolazile :D
Za nista drugo korisno mi ni ne sluzi. Sto se googlea tice, procitao sam sta nude, to je zapravo sve recikliranje postojeceg, mogucnost biranja mini krugova prijatelja je kao liste na fb chatu, mogucnost video chata - je pogadate, kao chat sa videom :D,
hocu reci nista revolucionarno, novo...

Sumnjam da ce se fiverr toliko razmahati, jer imamo elance i slicne, puno ozbiljnije sajtove vec godinama, imaju svoju publiku ali nikad nece doseci neki globalni fenomen, jer budimo realni, koliko para toliko muzike, za tu sicu para (fiverr) se ne moze nista kvalitetno dobiti, a bogami ni napraviti drugima :)

I ja vec neko vrijeme razmisljam sta ce biti sljedeci "big thing", u svakom slucaju onaj tko rano ude u to, pa makar i s kopijom bi mogao dobro profitirati...

Jedino sto znam je da ce to biti smijesno jednostavno, da ce imati taj socijalni aspekt i user generated content POD NORMALNO, a da ce glavna ideja biti nesto skroz drugo.
Samo sta.... :)

Ako je sve kvalitetno osmiljeno, a sigurno da jeste, mislim da imaju dobre sanse. Ja licne ne bi voleo da prestignu Fejs, jer stvarno ne bi bilo fer da svi najpopularniji sajtovi na svetu budu u rukama jednog vlasnika.

U jednu ruku, tesko da ce bilo ko dostici FB giganta, to je sigurno.
U drugu ruku, vraticemo se na ranije pomenuto, de je "G" nr. 1 !!!

Eh sad, da li ce oni svoju silu znati iskoristiti da se probiju, to je sad drugo...
Potencijala u svakom slucaju imaju, eh sada zavisi u kojem smjeru ciljaju.
Naime, sto se tice sprdnje, FB niko ne moze dostici, ali s druge strane ono sto svijetu
fali je malo "veca sloboda" u svijetu marketinga (ne mislim pod tim na spam), jer FB
i slicne soc. mreze se bore, i to uspjesno sa spamerima.

Ukratko, ukoliko se google odluci na neki potez marketinskog tipa mislim da ce mnogo bolje proci,
nego ako budu samo pokusali napraviti jos jedan propali pokusaj reanimacije drustvene mreze za sve.

Treba uzet u obzir da je Facebook pokrenut 2004e godine a sada je 2011a. Znaci 7 godina se razvija Facebook tako da nije lako stvorit tu bazu korisnika i taj moment tj. inerciju sirenja koji je FB postigao, to dolazi s godinama ali i poslovnom "srecom". Osim trazilice opcenito mislim da je Google puno bolji u kupovanju nego u razvijanju a ovdje doslovno nemogu kupit nista sto bi imalo taj moment sirenja kao FB. Osobno mislim da Google ne moze dostici FB a u jednu ruku i bolje jer ne zelimo da svime jedna firma kontrolira.

Najvaznija stvar u cijeloj prici ja mislim jest da Googlu nije ni cilj dotici Facebook. Google ako bude imao 10% od FB-a mislim da ce biti presretni. Razlog tome vjerojatno lezi u cinjenici da Googlu nije cilj dominirat drustvenom sferom vec dobiti podatke iz drustvene sfere bez da ovise o drugim firmama. Vidimo i sami u posljenje vrijeme tj. od Panda nadogradnje da Google smatra feedback od korisnika veoma vazan i osobno mislim da je to pravi razlog zasto zele vlastitu drustvenu mrezu tako da ce i mali doseg Googleu biti neprocjenjiv da dobije dodatne informacije i kompenzira nedostatke koje njihov algoritam na trazilici ne moze odrediti.

Sad će Indijci masovno koristiti +1 opciju i lupati "lajk" jedni drugima... :crazy_grin

aleksej kaže:
Sad će Indijci masovno koristiti +1 opciju i lupati "lajk" jedni drugima... :crazy_grin

Ni mi necemo biti mutavi :D
100 proxy-ja :)
samo cepaj lajk :)

AleksaS kaže:
aleksej kaže:

Znas li neki kvalitetan proxy ,a da nije papreno skup ??? Treba mi jedno 50 proxiya da zapocnem jedan projekt :stars

ps3 kaže:
AleksaS kaže:
aleksej kaže:

Znas li neki kvalitetan proxy ,a da nije papreno skup ??? Treba mi jedno 50 proxiya da zapocnem jedan projekt :stars

Nadjes listu novih proxy-ja i krenes u posao ;)
Imas dosta ovde: proxy.org

Osim sto je rasprava otisla u offtopic, zbog iste se moze zakljuciti da vrsta feedbacka na
koju db zasigurno nije mislio jeste "cepanja lajkova preko proxy-ja", nije ni G toliko glup...
To bi bio samo i iskljucivo kvantitet a nikako kvalitet, i ne bi zasigurno smjelo utjecati na SEO,
koji se sastoji iz dosta slozenijih faktora, to bi bilo besmisleno...

in flames dobro kaze bit ce zanimljivo zbog grupnih video poziva.
npr moci cu pozvat 10 frendica i rec im sad se skidajte da vam vidim sise i te fore :)
mislim da ce bit guba al vidjet ce mo .
i slazem se da ce indijci ubijat 1+

zimatikk kaže:
npr moci cu pozvat 10 frendica i rec im sad se skidajte da vam vidim sise i te fore :)

Da, to je sigurno potez na kojem ce se temeljit Googleova revolucija :poke

ops.gif

:D

Po meni uopšte nije bitno da li če ga prestiči. Sigurno da če to biti velika stvar kao i dosta stvari koje google ima. Najbitnije kakvu če ponudu i mogučnosti da ima.
A tek poslije nekoliko godina če se moči upoređivati.

meni se G+ cini kao prvi pravi pokusaj stvaranja "drustvene mreze" i mogu reci da mi se sviđa (barem za sad sta sam isprobao). Uklonio par nedostataka koje ima FB i koji su me smetali. Ima par opcija koje mi trebaju za chat, tj. mogu blokirat određene ljude što na FB-u ne mogu. Lakše se manipulira stvarima koje objavljuješ i sl. Još kad bih mogao priložiti dokument kada se šalje nekome poruka bilo bi super korisno.

Mene više zanima kako će uklopiti reklame u cijeli koncept. I dali će naplaćivati za izradu profila tvrtki što bi bila super ideja jer mislim da bi ubrali u godinu dana više novca nego FB sve ove godine skupa (hmhm, da mi je vidit face pageu i zuckerbergu kad se vide) a ako i ne bude tolika navala barem će sačuvati mrežu od spamera što je opet super za korisnike i kvalitetu mreže.

ja sam tamo i jedva čekam da se još razmaše.

Cilj google + i nije rat sa facebookom, twiterom ili bilo kojom drugom društvenom mrežom. te društvene mreže imaju svoje korisnike koji su zadovoljni sa onim što dobijaju. Cilj je zapravo mnogo veći a glavni konkurenti su više Majkrosoft i Apple koji treba da se zabrinu sada više nego društvene mreže. Jeste li obratili pažnju na meni u gornjem lijevom top baru. Tu se zapravo nalazi sve što prosječan korisnik ikada i koristi na svom kompjuteru (od emaila do office programa, do skladištenja slika i sl) Google potom razvija sopstveni softver za telefone koji ce biti potpuno kompatibilan sa google+ aplikacijom. Onda samo zamislite koliko to jos mogucnosti otvara. Isto to radi i apple, kao i Majkrosoft koji je za ovu društvenu mrežu ipak iskoristio facebook pa radi zajedno sa njima. Oni facebooku ponuili bing i skype a zauzvrat dobili podatke.
Ova i sljedece godine su godine cloudinga odnosno cloud servera i tu se zapravo odvija prava bitka.

Back
Na vrh