• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Adsense isplate Google Adsense Isplata Čekom

nibs kaže:
Meni su jučer onaj stari ček ponovno stavili u Unpaid earnings pa pretpostavljam da je poništen i bit će poslan zajedno s ovom zaradom od ovog mjeseca (+ mi je novi ček poslan 23.11)

Nije ti poslat 23-ceg malo bolje pogledaj, poslan je 27-mog i meni je stigao danas npr sa oba naloga...

Inace svi vi koji se zalite da vam jos uvak nije stigao predhodni cek koliko razumem, jel koristite obicnu isporuku ceka ili preko Dhl-a idete ?

Kod mene je obična isporuka... piše da je ček poslat 24 oktobra ali još uvijek ga ni na mapi... do sada je isto stizao običnom poštom i to u roku od 15-tak dana...

sax kaže:
Nije ti poslat 23-ceg malo bolje pogledaj, poslan je 27-mog i meni je stigao danas npr sa oba naloga...

Inace svi vi koji se zalite da vam jos uvak nije stigao predhodni cek koliko razumem, jel koristite obicnu isporuku ceka ili preko Dhl-a idete ?

poslan mi je 23.11, a onaj prethodni sam čekao oko 20 dana i poslao sam im mail pa cu mi jucer cijeli iznos s tog čeka prebacili na ovaj sada mjesec.

Inače dostava je standardna, a do sada sam čekao 14-16 dana isporuku

[attachment=456]

Prilozi

• adsense.jpg
    adsense.jpg
    23.7 KB · Pregleda: 820
nibs kaže:
sax kaže:

poslan mi je 23.11, a onaj prethodni sam čekao oko 20 dana i poslao sam im mail pa cu mi jucer cijeli iznos s tog čeka prebacili na ovaj sada mjesec.

Ok, e lepo sada pogledaj pod payment details pa mi reci kada ti je cek poslat.
Prebacite se na DHL dostavu i problema nece biti 15 e al si miran i mozes pratiti posiljku, inace meni je na jednom nalogu obicna dostava i stigao mi je danas a poslat 27 mog kada i tebi samo kad shvatis gde da vidis.

Evo i tamo mi pod paymants details piše -> Nov 23 Automatic payment: Check. 0705XXXXX. Status: Issued

Nije mi toliko bitno kad će stići nego sam bio naviknut na 14-16 dana dok recimo eTarget nekad uplati u roku 2 dana nekad im treba 25 dana

Isto sam primijetio od ovog mjeseca i specifično naglašena odbijanja za nevažeći promet/klikove (Invalid Traffic - AdSense for Content - 5€ )

nibs kaže:
sax kaže:

Na koji email si se zalio, da i ja vidim to.

Hvala!

Kad si na AdSenseu klikni help (gore desno) pa kad ti se otvori prozorčić odabereš Send Feedback i objasnis im.

Ja sam naveo da mi kasni ček i da mi nije sve dobro zbrojeno (zarada) pa je nakon par dana sve bilo ok

ciprijani kaže:
meni je,u srbiji, juce stigao cek za oktobar, redovnom dostavom

Kojeg datuma je izdat taj cek:
Oct 24 (zarada iz septembra)
ili
Nov 23 (zarada iz oktobra)

Kod mene nema niti jednog jos, ocekujem ovaj drugi naradnih dana prvi vjerovatno ponovo zatraziti slanje, a ista je situacija i kod ostalih poznaninka.

@nike

Pise mi sledece: Датум уплате 27.11.2012., i taj cek mi je stigao redovnom postom 3.12.2012

Evo drug koji je dobio cek prosli mjesec dobio je i ovaj novi koji je poslan krajem novembra.

Za mene opet nista, a saznao sam jednu informaciju, tj. da on i dalje ima stari interfejs za payments, nije mu ovaj kao kod mene i ostalih sto nisu dobili cek.

Takodje, kada odem na https://www.google.com/adsense/v3/app#payments3

i kliknem na izvrseno placanje, tj. na link koji izgleda ovako:
Automatic payment: Check. ********. Status: Issued

U popup prozoru moje ime pise dva puta na mojoj adresi.

Nesto definitivno nije ok.

nike kaže:
Evo drug koji je dobio cek prosli mjesec dobio je i ovaj novi koji je poslan krajem novembra.

Za mene opet nista, a saznao sam jednu informaciju, tj. da on i dalje ima stari interfejs za payments, nije mu ovaj kao kod mene i ostalih sto nisu dobili cek.

Takodje, kada odem na https://www.google.com/adsense/v3/app#payments3

i kliknem na izvrseno placanje, tj. na link koji izgleda ovako:
Automatic payment: Check. ********. Status: Issued

U popup prozoru moje ime pise dva puta na mojoj adresi.

Nesto definitivno nije ok.
Evo bas sam provjerio i kod mene isto, jos uvijek nisam dobio cek.

eax14.png

Ako nadjes neko rjesenje, javi. :waving

Izgleda da su popravili to dupliciranje, evo 47 dana bez prvog i 17 bez drugog čeka...

Sad opet čekat mjesec dana

Zar i ti, sine, Google!? :)

Danas je stigao cek za novembar ovim koji su prebaceni na novi Payment intefejs, maloprije mi javio drug.

Zanimljivo je sto je cek sada na njemackom, i malo drugacije izgleda (uzi je) od onog prijasnjeg.

I meni je nesto stiglo, javio mi stari, pa cu kad dodjem kuci sa posla da vidim da li je to nesto novo. Postavim i sliku ovdje ako mi ne bude mrsko ;)

Ja svoj halalio, ionako se sad fokusiram na rad sa CPA, jbo adsense i njihov cpc od ~$0,01.

Sa cpa se moze dosta dosta vise zaradit.

Pa u kojoj si ti niši pa ti je cpc 0,01€?
Cudi me da imas tako malo za adsense

nibs kaže:
Pa u kojoj si ti niši pa ti je cpc 0,01€?
Cudi me da imas tako malo za adsense

Vise nisam ni u jednoj, bio sam u "wallpapers".

Back
Na vrh