• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Gdje naći kvalitetnog pisca, writera?

reflex

Član
Tu od
12 Stu 2010
Promjenio sam oko 5 indijanaca, kako ih od milja zovem i svi su gori od gorih za moj blog koji ima posjetu i potencijal, ali ako želim napraviti nešto više moram imati kvalitetnog pisca. Ima li netko za preporučiti nekoga. Platio bih max. $0.9 za 100w.

Hvala!

Na textbrokeru bi mogao probat potrazit kvalitetu 3, text od 400 rijeci te dodje oko 7 dolara. E sad to je vise nego sto si naveo ali moram reci da su na textbrokeru samo americki pisci, znaci i oni "losiji" su bolji od 98% indijskih pisaca. A ako nadjes neke dobre onda im mozes narucit i direkt order. Fora je sto dosta pisaca sa kvalitetom 4 pa cak i 5 prihvacaju zadatke od kvalitete 3, tako da prodjes ugl. isto za manje para. Znam da je za vecinu ljudi textbroker skup i neisplativ ali netko tko moze platit malo vise ima nepresusan izvor kvalitetnih US pisaca. Kada mi je trebalo puno textova u malo vremena gdje mi kvaliteta (u textbroker okvirima kvaliteta govorim) nije bila potrebna bas 100% (vise u stilu i nacinu pisanja nego pravopisu) onda sam opalio Open Order gdje se razni pisci javljaju i u roku od 1-2 dana sam znao dobit po 200 textova gotovih, zato jer je mnogo pisaca radilo na tim textovima, svaki je "odvojen" zadatak pa zato.

Znam da nije ono sto pitas, ali ja kad sam bio u mogucnosti uzet malo skuplje textove tj. kad sam poceo koristit textbroker od tada nisam vise imao slicnih briga kao i ti. Tako da ako budes bio u mogucnosti svakako uzmi u obzir taj sajt.

Radio sam clanke i nekim clanovima sa ovoga foruma, ako ne nadjes nikoga, slobodno javi. :)

Odličan i povoljan servis: www.iwriter.com
Članak od 300 riječi već od 2$, 500 riječi 3$, 700=5$
Ako hoćeš samo najbolje pisce, s ocjenama 4 i 5, cijena je nešto viša: 300=4$, 500=5$ i 700=6,5$
Ako ti članak ne odgovara, odbiješ ga i dobit ćeš novi od drugog pisca. Samo treba na početku odabrati da ćeš ručno pregledati i odobriti članak, inače je po defaultu auto-approve.

Moje iskustvo: platio sam za najbolje pisce i dobio dobre članke, ali i dva loša koja sam morao odbiti. Išao sam i na jeftiniju opciju, pa sam znao dobiti izvanredne članke. Radi se o tome da pisci u početku rade za siću dok ne skupe dovoljno dobrih ocjena, tako da možeš naletiti na odličnog pisca za sitne novce.
U početku ne znaš tko će ti pisati, ali poslije kad znaš dobrog pisca, možeš slati zahtjev za članak koji će ići samo njemu.
Ako si jako zadovoljan, piscu možeš ostaviti i bakšiš. Jednom sam naručivao dosta veliki tekst (jeftinija opcija) i još u opisu sam napisao da dajem +2$ ako mi napiše jako dobar članak. Čovjek se stvarno potrudio, dobro istražio temu, dobio sam vrhunski tekst za još uvijek male novce (oko 720 riječi za 7$). Koristio sam još jedan solidan servis, ali ovaj mi je najbolji. Btw, servis je vlasništvo Brada Callena, poznatijeg kao autora 'Keyword Elite'.

I još jedna stvar: ovo je freelancer servis, oni nemaju svoje stalne pisce, pa ako netko misli da zna dobo pisati, može se prijaviti i nešto zaraditi.

Ja imam 10 pisaca koji pisu za mene za sajtove raznih tematika, ali na srpskom. I cena je 0,40 eura za clanak od 300 reci. E sad, da li bi neko od njih pisao direktno na engleskom ili da ti posle kombinujes prevod to ne znam. Ako bi ti to nesto znacilo, mogu ti na privatnu poslati par mailova od tih ljudi pa se mozes dogovoriti. A takodje znam metodu nabavljanja jeftinih pisaca i na engleskom, postoji jedno blago od foruma gde se nabavljaju osobe sa fakulteta koje bi pisale clanke posto-zasto :)

Imas par ljudi na forumu koji nude fine clanke: Rovad i marshall83 (nisam siguran za nick, uglavnom on ima neku bazu clanaka, koju su pisale profe engleskog)

Za Text broker sam cuo da je dosta dobar ali me zezalo sto ne primaju MB. PRomenio sam do sada 20ak pisaca, indijaca, filipinaca i jos kojekakvih ali sa njima nikada nisam bio siguran da li su samo uradili rewrite nekog clanka sa Ezine ili necijeg bloga tako da sam i od te verjante odustao. Desilo se naime da sam platio 2$ za 100 reci i dobio extra clanak, ali prilikom trazenja related blogova za komentare naidjem na clanak koji je po strukturi i sadrzaju isti, znaci platio sam rewrite extra skupo. Trenutno za mene pise jedna devojka iz nasih krajeva, engleski joj je odlican koliko ja mogu da procenim i znam da pre nego sto napise clanak da uradi research za svaki, pa ga onda sklopi svojim recima. Sada sam extra zadovoljan.

Ja pisem clanke iz raznih oblasti na engleskom kao i prevodjenje na engleski ili sa engleskom. Mogu reci da su gramatika i kvalitet na dosta visokom nivou i ako ima zainteresovanih neka se jave u inbox pa cu vam poslati i cijene i neke oblasti koje pokrivam.

Ovo u naslovu ti je u konfliktu sa budžetom; za nekih $1/100w ćeš u krajnjem slučaju dobit gramatički ispravan članak, ali to ne znači puno, i priručnik za veš mašinu je gramatički ispravno napisan.

Ovi ispod $1/100w obično idu za 'splogove' i low-quality sajtove, $1-$2 su prolazni, pišu tekstove bez previše grešaka, na razini prosječnog native speakera. Dalje, za $2-$4 imaš pisce u pravom smislu te riječi, znači, ljude koji su se specijalizirali za to i koji nisu u tome da pokupe koji brzi dinar, nego su fokusirani na stalni napredak u svakom smislu te riječi, uključujući i stalno usavršavanje vještina pisanja i prezentacije. Anafore, litote i metafore im nisu samo asocijacije na davne lekcije iz retorike, nego svakodnevni alati u komunikaciji. Gramatička i faktualna ispravnost se podrazumijevaju, ali uz to dobivate i zanimljive i efikasne tekstove koji znače puno više za formiranje zajednice, uspostavu statusa eksperta, CR, itd. Rang od $4 pa nadalje je rizičan teritorij; s jedne strane popunjen vrhunskim piscima i copywriterima kojima je pisanje tekstova dodatni izvor zarade, a sa druge, prosječnim piscima koji su saznali da je moguće ovoliko naplatit za tekst, pa su i oni počeli, neovisno o umijeću pisanja.

Sad kojeg uzeti, ovisi o svrsi teksta, objektivima, ciljanoj publici, i uvjetima. Sâm sajt je apstraktan entitet, i kako će ga posjetitelji percipirati ovisi o tome kako ga prezentirate kroz stvoreni vizualni identitet i kroz tekstove, i prvi dojmovi koje posjetitelji dobiju kroz te kanale će vjerovatno biti i oni posljednji na temelju kojih će odlučivat što dalje. A tu imaju dosta opcija, od nastavka čitanja i eventualne kupnje nečega, pa do odlaska sa sajta i trajnog memoriziranja loše prezentacije, neprofesionalnosti, spammolikog pristupa, ili nečeg drugog. Ako nešto prodajete, kvalitetu proizvoda i vaš kredibilitet posjetitelji će sudit prema prezentaciji. Ako neko prodaje knjigu o datingu, neće mu puno ići u prilog ako mu tekstovi zvuče kao dijalog Stevena Seagala i paleontologa. Ako se neko predstavlja kao lijeĆnik, nitko neće posumnjati da ima diplomu, samo će se pitati gdje ju je kupio (i zašto bar nije pročitao titulu, pa moglo je pisat i Doktor Kadzija na njoj).

Image. It matters.

reflex kaže:
Promjenio sam oko 5 indijanaca, kako ih od milja zovem i svi su gori od gorih za moj blog koji ima posjetu i potencijal, ali ako želim napraviti nešto više moram imati kvalitetnog pisca. Ima li netko za preporučiti nekoga. Platio bih max. $0.9 za 100w.

Hvala!

Greska..heh

Ja imam 4 standardna pisca s tim sto 2 pisu full time za mene a ovi po potrebi i po projektima... Sto se indijanaca tice, situacija jeste takva... Ja sam na freelancer.com testirao sigurno preko 150 pisaca dok nisam nasao standardne i dobre pisce... E sad, sta je za tebe "dobro" to je pitanje... Ako zelis genijalan sadrzaj onda ti ni $10 po clanku nece pomoci ali onda i trazis previse... Genijalan sadrzaj moze napisati samo neko ko se stvarno razume u tematiku o kojoj pise (tipa ja licno da pisem o SEO :))... Ako vec hoces pisca koji ce pisati sta mu kazes i da je prilicno dobro onda moras i platiti...

Moj standardni pisac je jedna indijka koja je radila kao PR za neku bolnicu i najbolje se snalazi sa health i slicnim clancima ali je talambus za tehnicke stvari. Pise za mene vec godinu i nesto dana... Drugi pisac takodje indijka koja je zivela u USA oko 5 godina... Ostala 2 pisca su iz srbije ali manje pisu :)

E sad, ukoliko zelis mogu ti dati nekoliko svojih blogova da vidis tekstove i vidis da li ti odgovara... Naravno, ja bih se tu nesto ugradio ali to je sve online biznis :). Ne ugradjujem se da bih zaradio vec sto trosis vreme mojih pisaca :)

inace, cena bi bila $0.75 za 100 reci pa ti vidi da li ti odgovara ali ukoliko su clanci 400+ reci jer ako su neki vrlo kratki a razlicita tematika onda cena skace jer i za 100 reci mora nesto da se "istrazi" onlne :)

Eto, baš mi je drago kad dođem na gotovo, svi već imaju riješene stavri, dogovore, kvalitetne pisce, aja ću samo pobrati vrhnje :crazy_grin.
Zajebanciju na stranu, ja sam se sa piscima izjebao uzduž i poprijeko. Sad kad vidim da se ekipa snašla mi laknulo da se neću opet morati zajebavati sa tim stvarima.

Trenutačno me interesiraju tekstovi na hrvatskom jeziku, nisu neke pretjerano teške tematike, 300-400 riječi bi me sasvim zadovoljilo.
Plus bilo bi stalno posla pa ako znate ili imate nekoga na raspolaganju molim da mi se javite.

ja volim da pisem..nzm za vas..doduse volim na nasem..ne na engleskom..jer ipak..razumem engleski.. 100%..gledam filmove bez prevoda,serije..itd..ali ipak..ne ide mi toliko dobro pisanje.,.

TarantulaBre kaže:
Ja imam 4 standardna pisca s tim sto 2 pisu full time za mene a ovi po potrebi i po projektima... Sto se indijanaca tice, situacija jeste takva... Ja sam na freelancer.com testirao sigurno preko 150 pisaca dok nisam nasao standardne i dobre pisce... E sad, sta je za tebe "dobro" to je pitanje... Ako zelis genijalan sadrzaj onda ti ni $10 po clanku nece pomoci ali onda i trazis previse... Genijalan sadrzaj moze napisati samo neko ko se stvarno razume u tematiku o kojoj pise (tipa ja licno da pisem o SEO :))... Ako vec hoces pisca koji ce pisati sta mu kazes i da je prilicno dobro onda moras i platiti...

Moj standardni pisac je jedna indijka koja je radila kao PR za neku bolnicu i najbolje se snalazi sa health i slicnim clancima ali je talambus za tehnicke stvari. Pise za mene vec godinu i nesto dana... Drugi pisac takodje indijka koja je zivela u USA oko 5 godina... Ostala 2 pisca su iz srbije ali manje pisu :)

E sad, ukoliko zelis mogu ti dati nekoliko svojih blogova da vidis tekstove i vidis da li ti odgovara... Naravno, ja bih se tu nesto ugradio ali to je sve online biznis :). Ne ugradjujem se da bih zaradio vec sto trosis vreme mojih pisaca :)

inace, cena bi bila $0.75 za 100 reci pa ti vidi da li ti odgovara ali ukoliko su clanci 400+ reci jer ako su neki vrlo kratki a razlicita tematika onda cena skace jer i za 100 reci mora nesto da se "istrazi" onlne :)

mozes meni poslati par primjera tih tekstova da procijenim kakvi su?

kolko bi im recimo trebalo za 10 clanaka?

Back
Na vrh