Vatra Wolf kaže:
Još kad bi se neko potrudio da ove fees objasni u realnoj situaciji situacija bi bila jasnija.
Evo samo za tebe

Salim se, evo info za sve
Znaci first of all, banke ne uzimaju nikakvu proviziju NIKAD, vec Payoneer i MasterCard uzimaju.. Evo i na Payoneer-ovom sajtu pod "Pricing & Fees" pise sledece: * When a transaction is made as a foreign transaction or is requested in a currency other than USD, charges of up to 3% may be assessed above all charges assessed by MasterCard for the transaction.
Sad ne znam tacno kako sistem funkcionise za taj postotak, jer mi nekad skinu 2%, a nekad 3% iako idem na isti ATM da podignem pare (naravno da nije zbog kursa, izracunam kurs dolara u toj banci, ali mi svejedno skinu razlicito).. E sad pored tog fee-a imate i fee od 3.15$ fiksno, to je za withdrawal (fiksna kamata za povlacenje novca sa bankomata). I na kraju to je to, znaci sabere se taj fixni fee sa ovim postotkom i toliko vam skinu kad zatrazite novac na ATM-u (bankomatu). Moja preporuka je da izvlacite sto vece sume novca (onoliko koliko ATM dozvoljava najvise, to pitajte unutra u banci) da ne gubite bzv pare na taj fixni fee od 3.15$.
Kad idete u radnju, online kupovina - tu je 0% fee.
Kad saljete nekome pare na drugu payoneer karticu - tu je takodje 0% fee.
Loading Payments Standard - Naplatice vam se 1$ za isplatu npr sa neke CPA mreze na vasu Payoneer karticu, ako zelite da vam novac bude na raspolaganju posle 2 dana.
Ili Loading Payments Immediate - Naplatice vam se 5$ za isplatu isto npr sa neke CPA mreze na vasu Payoneer karticu, ali u ovom slucaju ce vam novac biti na raspolaganju u roku od 2 sata.
Ako zelite da vidite koliko vam je stanje na Payoneeru na ATM-u - To se takodje naplacuje 1$.
Ako povlacite pare sa bankomata i ne konvertujete recimo dobro 300$ u dinare ili bilo koju drugu valutu (zavisi koji bankomata, koja drzava), i slucajno upisete veci iznos nego sto imate na kartici to se takodje naplacuje 1$ i naravno ne dobijete taj iznos sto ste hteli jer nemate dovoljno para na kartici.
Ovo sve sto sam naveo je iz prakse, tako da je ovo 100% provereno od strane mene. Eto, toliko. Ako imate jos pitanja pitajte..

:waving