• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Elance nalog suspendovan zbog laži klijenta.

darence

Član
Tu od
29 Pro 2014
Poštovani freelanceri,
pre neki dan mi se desio neverovatan problem. Radio sam za jednog klijenta već duže vreme. Odbio je da plati neki sitan iznos na kraju ali to je nebitno. Najveći problem tek nastupa iznenada.
Stiže mi mail od Elance podrške da je moj nalog suspendovan. Kažu da sam vređao klijenta i da sam pretio. Pitam ih na koji način? Oni mi šalju screenshot koji je klijent navodno napravio na svom mailu. Vidi se poruka koju sam navodno ja poslao sa svog mejla. Odlučno demantujem i šaljem im screenshot slikan telefonom i vidi se da nije montaža. Vidi se da sam ljubazno zamolio da mi plati. Ni traga pretnjama ni vređanju. Šaljem kompletan header od mejl poruke. Međutim, oni mi kažu kako su utvrdili da je klijent u pravu i da je poruka poslata sa mog mejla. Neće da kažu kako su utvrdili. Ali nemam što da vas lažem. Jednostavno, nisam to ja napisao, već je ovaj iz osvete nekako falsifikovao. I sad oni njemu veruju.

Kako ja da dokažem da nisam kriv? Još su mi zabranili da se žalim u roku manjem od 7 dana, da me nebi suspendovali na dodatnih 60 dana. Meni je ovo krajnje neverovatan scenario za gubitak naloga.
Inače, nalog ima dobru istoriju poslova i iskopiran je na Upwork. Iskreno, nije me puno ni briga ako ga ugase jer i Elance gase uskoro. Nadam se da to ne povlači gašenje Upwork naloga.

Dajte neki predlog. Kako dokazati da nisam kriv?

Srdačan pozdrav!

darence kaže:
Poštovani freelanceri,
pre neki dan mi se desio neverovatan problem. Radio sam za jednog klijenta već duže vreme. Odbio je da plati neki sitan iznos na kraju ali to je nebitno. Najveći problem tek nastupa iznenada.
Stiže mi mail od Elance podrške da je moj nalog suspendovan. Kažu da sam vređao klijenta i da sam pretio. Pitam ih na koji način? Oni mi šalju screenshot koji je klijent navodno napravio na svom mailu. Vidi se poruka koju sam navodno ja poslao sa svog mejla. Odlučno demantujem i šaljem im screenshot slikan telefonom i vidi se da nije montaža. Vidi se da sam ljubazno zamolio da mi plati. Ni traga pretnjama ni vređanju. Šaljem kompletan header od mejl poruke. Međutim, oni mi kažu kako su utvrdili da je klijent u pravu i da je poruka poslata sa mog mejla. Neće da kažu kako su utvrdili. Ali nemam što da vas lažem. Jednostavno, nisam to ja napisao, već je ovaj iz osvete nekako falsifikovao. I sad oni njemu veruju.

Kako ja da dokažem da nisam kriv? Još su mi zabranili da se žalim u roku manjem od 7 dana, da me nebi suspendovali na dodatnih 60 dana. Meni je ovo krajnje neverovatan scenario za gubitak naloga.
Inače, nalog ima dobru istoriju poslova i iskopiran je na Upwork. Iskreno, nije me puno ni briga ako ga ugase jer i Elance gase uskoro. Nadam se da to ne povlači gašenje Upwork naloga.

Dajte neki predlog. Kako dokazati da nisam kriv?

Srdačan pozdrav!

Postavi temu na upwork forumu sa naslovom " Da li mi se ovaj horor moze desiti i na Upworku?"

Lepo posalji oba screenshota,objasni kao i ovde sve detaljno i postavi zajednici pitanje, kako da se ubuduce zastitis, od takvih klijenata, ali nazalost i od samog servisa. Oni ce uvek stititi klijenta, ako ne moze nesto da se dokaze.

Meni samo nije jasno kako mogu da kazu da su utvrdili da sam ja poslao mail. Kako su utvrdili kada se to nije ni desilo? Ne znam da li mogu od Yahoo-a da dobijem zvanicnu potvrdu da nisam poslao takvu poruku.

darence kaže:
Meni samo nije jasno kako mogu da kazu da su utvrdili da sam ja poslao mail. Kako su utvrdili kada se to nije ni desilo? Ne znam da li mogu od Yahoo-a da dobijem zvanicnu potvrdu da nisam poslao takvu poruku.

Ne moze se dokazati, tvoja rec, odnosno tvoj screenshot protiv njegovog, ali kao sto sam rekao u takvim situacijama servis ce uvek stati na stranu klijenta. Problem je sto je on namerno falsifikovao dokaz. Otvori temu, i napisi jasno, pateticno, ja znam da servisi stite vise klijente i da su oni bitni, ali kako da se zastitim u buducnosti.....

Ja sam kontaktirao Yahoo! Support nadajući se da oni mogu da pruže neki zvaničan dokaz o tome, ali još mi nisu odgovorili i pitanje je kada će.
Njegov screenshot je napravljen diretkno sa ekrana nekim programom i lako ga je editovati u Photoshopu. Ja sam ekran slikao mobilnim i vidi se svaki pixel da je autentičan. Oni čak i ne komentarišu, kao da ignorišu to što im ja pišem. Već dva puta su mi odgovorili da suspenzija ostaje i da ako se žalim pre manje od 7 dana, da će mi produžiti zabranu žalbe na 60 dana. Potpuno nenormalni likovi.
Još kažu ( za taj mali dug što mi je ostao klijent dužan) da ne mogu to da traže od njega jer u uslovima nije prihvatio taj milestone. Međutim, u jednoj od poruka u workroom-u piše: "platiću ti ove nedelje". Time je on pristao, a nije platio jer posle te poruke nema ni jednog plaćanja. I to sam im objasnio i opet ni da prokomentarišu.
Jednostavno, slepo slede mog protivnika iako imam više feedback-a od njega i zaradu veću nego što je on ukupno potrošio na Elance.

Ja bih poludela, iskreno. Neverovatno koliko blesavih klijenata ima. Jedan je tako letos pokusao da se cenjka sa mnom, pa sam mu ja rekla da ne mora nista da mi plati, samo da me vise ne kontaktira i da mi ne ostavlja nikakvu ocenu. Naravno da je prihvatio da mi ne plati i evo sad se opet, posle tri meseca javlja i hoce me za neki novi posao. Naravno da me hoce, kad dobija sve besplatno. Ljubazno sam ga odbila. Neverovatni su, neverovatni.

cwvps kaže:
Ja bih poludela, iskreno. Neverovatno koliko blesavih klijenata ima. Jedan je tako letos pokusao da se cenjka sa mnom, pa sam mu ja rekla da ne mora nista da mi plati, samo da me vise ne kontaktira i da mi ne ostavlja nikakvu ocenu. Naravno da je prihvatio da mi ne plati i evo sad se opet, posle tri meseca javlja i hoce me za neki novi posao. Naravno da me hoce, kad dobija sve besplatno. Ljubazno sam ga odbila. Neverovatni su, neverovatni.
Da kazem i ja koju mozda pomogne nekom da pazi.
Radio sam na Elanceu , Odesku i Freelancer. Na Elanceu nikad prevaren imam odlicnog klijenta iz USA cesto mi daje poslove, Odesk dobio ban jer mi lik slao svoj skayp a ja njemu glupan email svoj ali mlad i neiskustan... a na Freelanceru sam tek naseo 2x jednom gde je lik isplatio 350$ za posao koji sam radio mesec ipo da bi zatrazio na paypal/u refund nakon 6/7 dana i freelancer je povukao sredstva sa mog racuna imao sam oko 50$ jer sam ostale podigao i otisao mi je racun prvi put u minus radio i bio na 0$, posle par meseci dobijem posao od 900$ odradim za 3 meseca drugom klijentu da bi na isti caku otisao 900$ naravno novac zaradjen sam prebacio posle par dana na Paypal, ali poucen prvom situacijuom uvek sam brisao payment (paypal nalog sa freelancera i dodavao po potrebi kada cu raditi withdraw) iznerviran sto sam 900$ i sto ne zelim raditi ko zna koliko meseci da bih dosao na 0$ samo sam obrisao racun i nikada vise necu ni raditi na tom sajtu.
Pazite se to sto je neko iz UAE ili USA ne znaci da vas nece zeznuti za novac !!!

Ma dobro, ne treba raditi dok ne deponuje sredstva. Ja samo ne mogu da verujem da oni veruju na osnovu screenshota da sam ja bio neprofesionalan. Ovi iz Yahoo! podrške se prave blesavi. Svaki odgovor mi šalje drugi čovek i više nemam energije da se ubeđujem sa njima. Probao sam i Gmail da kontaktiram jer je klijentov mail kod njih ali to tek nema šanse. Probaću da ubedim ove sa Elance-a da me odblokiraju jer stvarno nisam kriv. Ne znam kako i na osnovu čega su potvrdili da je poruka sa screenshota autentična. Na kraju krajeva, i ako me ne deblokiraju nije me mnogo briga jer za koji mesec Elance se gasi. Jedino brinem da ne prošire suspenziju na Upwork ali taj nalog mi za sada radi normalno.
A na Upworku sam pitao support i dozvoljeno je dati nekome Skype i pre nego dobiješ posao.

Evo moj nalog je oporavljen posle dužeg ubeđivanja. Obavestili su me da će sledeća suspenzija biti trajna. U prevodu, uvek mogu da se dosete da nađu opet neku glupost i to je to. Umesto da suspenduju klijenta lažova koji neće da plati, oni suspenduju mene ... Imam 5 zvezdica i pozitivne komentare uz svaki posao koji sam radio ali ni to im nije dovoljno.

Pozdrav udjem jutros na Elance i imam sta da vidim http://prntscr.com/8z9hr1 , od rane zore mi naopako krene dan sta sad raditi kako resiti problem taj?
Imam 5 zvezdica rejting total, ni sa jednim klijentom nisam imao nikakav problem nikakva obavest ili upozorenje na email nisam dobio nije mi jasna situacija nikako?

Srdacan Pozdrav

Aleksandar92 kaže:
Pozdrav udjem jutros na Elance i imam sta da vidim http://prntscr.com/8z9hr1 , od rane zore mi naopako krene dan sta sad raditi kako resiti problem taj?
Imam 5 zvezdica rejting total, ni sa jednim klijentom nisam imao nikakav problem nikakva obavest ili upozorenje na email nisam dobio nije mi jasna situacija nikako?

Srdacan Pozdrav
Idi na help, pa tamo gde su ti Tickets. Tu sigurno ima nešto, a ako nema, onda ih kontaktiraj. Može i na chat.
Samo računaj na bar mesec dana smaranja sa njima.

darence kaže:
Aleksandar92 kaže:

Srdacan Pozdrav
Idi na help, pa tamo gde su ti Tickets. Tu sigurno ima nešto, a ako nema, onda ih kontaktiraj. Može i na chat.
Samo računaj na bar mesec dana smaranja sa njima.
Pisao sam im znaci nema sile daje klijent neki poslao zalbu jer sam sa svima full, ali neverujem vise nikom :/. Kad sam video jutros ovo kad ne izbacih laptop kroz prozor sad pocinje natezanje :(

darence kaže:
Podeli sa nama kad ti jave za šta su te optužili.
Ovo je njihov odgovor:
Thank you for writing back to Elance. While we appreciate your previous work on the platform, Elance has a number of factors used to evaluate performance and these often go beyond number of projects completed or acceptable client reviews.

With this in mind, our decision and it will stand at this time. However, you are welcome to appeal for reinstatement when all your open jobs are complete.

Please be aware, until open jobs are complete the appeal process cannot continue. While I appreciate the impact this may have on you, we simply cannot make an exception for you that we would not make for someone else.

Part of the reinstatement review includes examining how the jobs you have open are resolved; some freelancers have tried to expedite their reinstatement by closing jobs quickly and inappropriately. Please be advised that this type of behavior is viewed very negatively and will result in an automatic denial of your appeal.

If you believe you have already completed the job but the client is non-responsive, you may mark the job as complete to notify the other party. To mark a job as complete, please login to your Elance account and follow these steps:

1. Click the house icon on the top navigation bar.
2. Click on 'Jobs Status' under My Jobs and choose 'Working' or 'Archived' to look for the job in 'Working' status.
3. Select the job and click on the 'More' link located on the left hand side of your screen.
4. Click on 'Mark Job as Complete'.

Our reinstatement committee will examine how the jobs you have open are resolved, we still recommend that you complete your working jobs successfully.

At this time, we also need to respectfully advise you that we cannot provide further responses on this issue. We have outlined the conditions under which we will allow an appeal and review the account for reinstatement. The account will remain suspended until those conditions are met.

We appreciate your cooperation and understanding.

Regards,
Jordan P.
Elance Trust and Safety

Odesk dobio ban jer mi lik slao svoj skayp a ja njemu glupan email svoj ali mlad i neiskustan...

@Aleksandar92

Jesi li slao email pre nego sto se zapoceli ugovor? Znam da nema veze sa temom, ali me zanima sto su te tacno banovali sa Upworka. I da li ti je nalog odmah banovan, bez nekih upozorenja?

stefans kaže:
Odesk dobio ban jer mi lik slao svoj skayp a ja njemu glupan email svoj ali mlad i neiskustan...

@Aleksandar92

Jesi li slao email pre nego sto se zapoceli ugovor? Znam da nema veze sa temom, ali me zanima sto su te tacno banovali sa Upworka. I da li ti je nalog odmah banovan, bez nekih upozorenja?
Nisam slao email
Nema od povratka racuna nista pisao sam ali uzalud

Dear Aleksandar,

Thank you for reaching back to us.

Client satisfaction is critical to maintaining a trusted marketplace and unfortunately, the client satisfaction level of your business remains low. We believe this has a negative impact on our community and shows a violation of our Terms of Service. We realize the difficulty this may cause, but the decision is final, and we are unable to reinstate your account. This decision was made only after careful consideration.

The team wishes you the best in your other endeavors.

Regards,
Jordan P.
Elance Trust and Safety

i druga poruka

Chris Yesterday at 18:26

Hello NikaAlkos5

Thank you for contacting us about your Elance account. I regret to inform you that your account will not be restored.

Please be advised that further appeals of this decision may not be responded to as our decision is final.

Regards,
Chris
Elance Trust & Safety

Mislim da bi trebao svaki cetvrti dan, da pises opet sve isto sta ti se desilo, bice ti lakse, veruj mi.

Back
Na vrh