• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Drastican pad poseta od google ka sajtu

1van kaže:
Imam jos jedan sajt www. freewallpaper-hd. com

Pa se sada razmisljam, da li bi bilo stetno po oba sajta, da prebacim sajt bestwallpaper-hd na ovaj drugi domen i da tako ostanu oba !?

Nemoj to raditi. Neka ostanu razdvojeni.

1van kaže:
Imam jos jedan sajt www. freewallpaper-hd. com

Pa se sada razmisljam, da li bi bilo stetno po oba sajta, da prebacim sajt bestwallpaper-hd na ovaj drugi domen i da tako ostanu oba !?

Cekaj ti kazes da hoces prebaciti kompletan sadrzaj sa jednog na drugi ? Ako na to mislis, ideja je losa.

Google trazi unique content, kopiranje istog sadrzaja nece doneti nista dobro.

E hvala.
Ostaje mi samo da cekam da mi sajt izadje iz sandbox-a, a ovaj drugi polako da radim.

Javicu kada budu promene. (nadam se u skorije vreme)

Samo da javim da do sada za danas imam 24 poseta od google.

Za rec: best wallpapers hd se vratilo od 287 mesto na 65-to
za rec: best wallpapers je na 17-to mesto

E sad, recite mi kako to da posle kratkog vremena sajt poceo da popravlja rang za neke kljucne reci?
Dodao sam link na http://fzmovies. net/ koji je na alexa rang 23.000 i na mladostimoja. com sa google pagerank 2.
Skoro sve posete koje trenutno imam (500 dnevno) dolaze od fzmovies. net

P.S. Sredio sam 404 error stranicu (stavio redirect) i updejtovao sitemap,postavio ekstenziju .php, takodje sam na sajtu dodao oko 1000 novih slika.

Jos uvek nema poboljsanja, sajtu se jos uvek nisu vratile posete.

1van kaže:
Jos uvek nema poboljsanja, sajtu se jos uvek nisu vratile posete.

Nemoj da odustajes, nastavi da radis kao sto smo pisali gore. Takodje, ne ocekuj brz povratak, Google penalizacija je ozbiljnija stvar.

Kad krene napredak, imaj na umu da ce ti biti lakse da stignes od example: 270. rezultata do 200. rezultata, nego od od 30-20... i sve sto se budes priblizavao bice teze i mukotrpnije. Ali ne odustaj, samo radom mozes povratiti posete.

Pozdrav!

P.S.

Da li bi mogao neko da postavi link ka sajtu www.bestwallpaper-hd.com, nadam se da ce mi to pomoci da se sajt brze izvuce iz sandbox-a. Kvalitetni linkovi....

Uzvracam linkom na sajtu sa pagerank 3 (javnevesti. com )

To ti nece pomoci. Razlog zasto si dobio sandbox je bas taj jer si ga previse linkao. Pomoci ce jedino vrijeme, i nastavak rada na sajtu kao i do sada, znaci objava novog sadrzaja sa istom frekvencijom kao i prije penala.

1van kaže:
P.S.

Da li bi mogao neko da postavi link ka sajtu www.bestwallpaper-hd.com, nadam se da ce mi to pomoci da se sajt brze izvuce iz sandbox-a. Kvalitetni linkovi....

Uzvracam linkom na sajtu sa pagerank 3 (javnevesti. com )

Vec si dobio odgovor od Mrgood-a. Vdom da si nestrpljiv dosta.. a kako i ne bi bio kad s imao ogroman broj visitors daily. Samo hocu da te upozorim da budes orpezan sta sada radis, jer preteranim linkovanjima kao sto si predlozio mozes se zatrpati za sva vremena. Kao sto sam vec rekao, ne psotoji brzi nacin da se izvuces odatle. Znas sta trebas da radis, samo je pitanje vremena...

Hvala vam.

Da upravo tako, jesam nestrpljiv, jer sam imao dosta poseta, i sada nemam vec neko vreme, ONI koji su prosli ovo znaju kako mi je.

Objavljivacu slike svakog dana, pa cemo videti kroz mesec dana da li ce se situacija popraviti, sto se nadam.

Prosao sam to, cak sam i napisao clanak na svojoj stranici o tome. Naime, sandbox sluzi iskljucivo tome da odvoji spam stranice i neozbiljne stranice od ozbiljinih i kvalitetnih. Jer ako opicis po linkanju, google te automatski stavlja u sandbox. Zasto ? Ako si spammer , neozbiljan, autoblogger itd. nakon stavljanja u sandbox ces u 99 % slucaja odustati, i ugasiti domenu i hosting, Medjutim, ako si ozbiljan i mislis raditi kvalitetnu stranicu, nakon sto normalno nastavis objavljivati sadrzaj i ponasati se kao da se nista nije desilo (znaci ne poduzimati nikakve neobicne korake) google ce "skuziti" da nisi spammer i vraca te nazad u rezultatima pretrage, i to cesto na visu poziciju od one na kojoj si bio prije. Potrebno je samo strpljenje.

Hvala vam zaista na ovakvim odgovorima, ovaj forum je sjajan kao i ljudi.
Skapirao sam o cemu pricas mrgood, i zato bih te pitao nesto, posto mi neki ljudi na google-ovom forumu, kazu da moj sajt nekvalitetan i da se nikada nece vratiti kao pre upravo zbog tog razloga, verovatno zele da mi ubiju volju.
Pitanje: Sta da uradim da bih imao kvalitetan sadrzaj?
Ja mogu trenutno samo da dodajem slike. A sto se tice svake slike posebno kada se pogleda, ima tagove, deskripciju, ime i jos neke opise na svakoj wallpaper stranici.

Sta bih jos mogao da uradim po tom pitanju da bih imao sto kvalitetniji sajt, kako bi dobio poverenje od google.

Ma nemaju oni pojma. Ako si ti bio visoko u pretrazi, bit ces opet. A posto je rijec o wallpaperima, ne mozes tu nesto puno napraviti po pitanju kvalitete, jer slika je slika. Jedino jos mozes na slike dodati alt tag, i potruditi se da nemas iste slike kao i masu ostalih slicnih stranica, nego nesto jedinstveno. To bi ti u svakom slucaju pomoglo.

1van kaže:
Hvala vam zaista na ovakvim odgovorima, ovaj forum je sjajan kao i ljudi.
Skapirao sam o cemu pricas mrgood, i zato bih te pitao nesto, posto mi neki ljudi na google-ovom forumu, kazu da moj sajt nekvalitetan i da se nikada nece vratiti kao pre upravo zbog tog razloga, verovatno zele da mi ubiju volju.
Pitanje: Sta da uradim da bih imao kvalitetan sadrzaj?
Ja mogu trenutno samo da dodajem slike. A sto se tice svake slike posebno kada se pogleda, ima tagove, deskripciju, ime i jos neke opise na svakoj wallpaper stranici.

Sta bih jos mogao da uradim po tom pitanju da bih imao sto kvalitetniji sajt, kako bi dobio poverenje od google.

Vidi ovako... Dosta tih ljudi sa foruma se mnogo prave pametnim. Svi sebe nazivaju nekim "SEO experts" vajno. Pogotovu mislim na USA guys, oni su prepametni za ovaj svet, mada ih super dobro prate i UK u pameti. Ulizuju se jedni drugima.

Ja sam jednom partio raspravu na nekom poznatijem blogu (iskreno, ne secam se kom) raspravu tih "SEO experts". Svako je imao skroz drugaciju pricu od sledeceg... Samo par njih se slozilo oko nekih stvari, dok se drugi bukvalno ne slazu ni oko cega. E pa sa ti vidi koliki su to strucnjaci...

Inace, jedini SEO expert ti je Google, sve ostalo su pored nekih locignih stvari nagadanja sa manje ili vise istine. :D

Ovaj Ben Griffits ti na kraju kaze isto ono sto sam rekao i ja: znaci stvar je u tome da imas HD wallpapere koje nema nitko drugi, znaci unikatnost sadrzaja.
Ostalo sto pise su gluposti koje nemaju veze s vezom.

A da li google takodje gleda originalnost slika, kao sto ima tu mogucnost sajt TinEye?
Na to se misli?

1van kaže:
A da li google takodje gleda originalnost slika, kao sto ima tu mogucnost sajt TinEye?
Na to se misli?

Na to se misli, i taj Googleov alat je svima dostupan na images.google.com. Samo klikni na mali fotoaparat sa desne strane search bar.

Samo da javim da mi se stanje poseta poboljsalo, i cini mi se da je sajt izasao iz "Google SandBox-a", mada je ovo kratko vreme da bi izasao, posto su svi pricali da nece brzo...
Za danas do ovog trenutka imam 250 poseta, dok je prosek u prethodnim danima bio oko 50.

Za neke bitne kljucne reci je sajt na prvoj stranici google-a, medju prvim rezultatima.

Recite mi da li je sajt zaista izasao iz sandbox-a i da nemam vise razloga da brinem?
I da li da nastavim da radim samo na sadrzaju ili da pravim backlinkove u manjoj meri (razmena linkova, guest posting itd.) ?

Bilo kakav savet, dobrodosao.

Hvala vam unapred.

Sajt se ponovo izgubio u google pretrazi za reci kao sto su:
best wallpapers
hd wallpapers
wallpapers hd

Back
Na vrh