• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Brza lista učestalih pitanja (FAQ)

Black Dragon kaže:
Ja sam osobno imao dosta koristi od takvih i slicnih not related naslova ... Imao sam (pre 3-4 meseca) nekoliko videa na YT koji su za 7-8 dana stizali lagano do 100 000 viewsa i to bez ikakvih secret boost metoda vec samo dobro odabranim sexy naslovom ali nazalost tad nisam bas znao kako to da pretvorim u $$$ :D ...

Prije svega zelim da pozdravim ovo odabrano drustvo velikih znalaca IM.
Ja sam novi na ovom forumu koji bdw citam vec neko vrijeme. Ovo mi je prvo clanstvo na nekom forumu pa se samim tim vec unaprijed izvinjavam clanovima ako budem imao nekih gresaka ili ispada u smislu forum kulture.
A moje pitanje na ovaj post bi bilo: kako se to moze zaraditi na YT videu ako ga posjecuje veliki broj ljudi?
Unaprijed hvala

Imam jedno pitanje u vezi odobravanja adsense naloga. Dobio sam mejl da mi je nalog "partially reviewed", kada odem na AdSense nalog, pise da je jos u toku provera prijave za AdSense sadrzaj. Sad, buni me par stvari, sta tacno treba da uradim u ovih par da bi mi konacno odobrili nalog. Ubacio sam reklame koje su za sada prazne kao sto je i pisalo u mejlu. Da li je to sve ili treba jos nesto da uradim, posto u mejlu pise i
"* The time that the review takes depends on how much traffic your content receives. The review will only continue if your pages receive impressions."
Sta to tacno znaci, da li mi nece odobriti nalog ako budem imao malo poseta? I takodje, kada bih dodao nekoliko kvalitetnih postova da li bi to pomoglo u odobravanju content review-a?

Dakle, sta sve treba da uradim i da li je se desavalo da ne odobre nalog nakon "partial review-a"?

Izvinjavam se ako je ovo pitanje vec bilo, ali nisam uspeo da ga pronadjem.

Nista ljudi, ne morate da odgovarate, sad su mi odobrili nalog :)

Kako vi nalazite sadrzaj za svoj sajt? Npr. otvorim sajt za strano trziste, za izdavanje nekretnina. Npr. izdavanje stanova u centru venecije, u principu ja bih trebalo da odem na neki sajt koji izdaje stanove u celoj veneciji i odatle da uzmem samo one koji se nalaze u centru, jer kako ce neko da dodje do tvog sajta(neko ko izdaje stan u centru venecije) i da postavi oglas ako je sajt prazan.
I jos jedno pitanje, da li je to dozvoljeno, mislim na uzimanje takvih podataka sa sajtova i postavljanje na svoj sajt?
Nadam se da ste razumeli moju poentu pitanja? :waving

Recimo jedna od šema jeste da kontaktiraš te ljude koji su na drugim sajtovima postavili oglas i vidiš sa njima da postave -besplatno- i na tvoj sajt. Ako im se njima neda cimati ponudiš da ti to odradiš umesto njih i onda sa njihovim odobrenjem prebaciš te podatke i slike sa drugog sajta.

Da bi saznali za tvoj sajt na brzinu ide plaćanje reklame Adwords, FB ili neke njihove lokalne online šeme. Za duži pristup ide SEO i gomila saveta na blogu u sklopu oglasnika o tome kako je najzgodnije iznamiti stan u nekom mestu, savetima za stanodavce ili za podstanare.

U principu možeš i bez odobrenja to odraditi, ali sajtovi ne dozvoljavaju preuzimanje podataka bez pisane dozvole uglavnom. Tako da je to krimogena aktivnost, mada se veoma mnogo primenjuje.

@ulysses to sa oglasima je malo komplikovano jer vlasnik oglasa je npr. stavio oglas na prvi sajt da izdaje stan i ti preuzmes taj oglas i stavis na svoj sajt,u medjuvremenu stan se izda vlasnik oglasa povuce oglas sa prvog sajta sto je postavio ali ne zna da si ti stavio na svoj sajt i njega preko tvog sajta i dalje zovu i pitaju,pa bi se ti mogao naci u problemu jer ga uznemiravaju sa tvog sajta a on povukao oglas sa prvog sajta...

Recimo da bi možda prodao jedan sajt ako naleti neko zainteresovan.Šta trebam uzeti u obzir prilikom formiranja cijene ako se radi o sajtu sa vijestima odnosno "vestima" (namjenjen posjetiocima iz Srbije)?

90% posjeta dolazi sa mojih FB stranica a hosting ima osiguran naredne dvije godine,mada to nije ni bitno.

Recimo zarada za mesec dana puta 12. Ako je baš jako dobar sajt onda može mesečna zarada puta 24.

To gore je opcija ako ti želiš prodati sajt, a ako ti se ne žuri odvališ recimo mesečna zarada puta YXZ (YXZ je neka velika cifra) i čekaš da se pojavi neki optimista da se trgovina obavi.

novii kaže:
Recimo zarada za mesec dana puta 12. Ako je baš jako dobar sajt onda može mesečna zarada puta 24.

U ovom slucaju sajt ne vredi nista bez facebook stranica sa kojih dolazi poseta.

novii kaže:

To gore je opcija ako ti želiš prodati sajt, a ako ti se ne žuri odvališ recimo mesečna zarada puta YXZ (YXZ je neka velika cifra) i čekaš da se pojavi neki optimista da se trgovina obavi.

Da tako ću i uraditi,goidšnju zaradu staviti kao cijenu prodaje pa ako neko naleti super.

Drenova kaže:
novii kaže:

U ovom slucaju sajt ne vredi nista bez facebook stranica sa kojih dolazi poseta.

Da naravno,stranice idu uz sajt,šta će mi :waving

Mesecnu zaradu trebas staviti i najvise je cenjen sajt koji ima google adsense.

sunbeach kaže:
Mesecnu zaradu trebas staviti i najvise je cenjen sajt koji ima google adsense.

Mislio si možda napisati godišnju zaradu, iznos mjesečne zarade kao prodajna cijena mi djeluje nerealno? :waving

Postovanje svima!
Novi sam u forumu pa zelim stime pohvalit jedan odlican forum u kojem se moze jako puno naucit!

Ja sam absolutni pocetnik sto se tice programiranja, procitao sam nekoliko stranica ovdje na forumu gdje se
cesto spominje SEO...
Imam jedno pitanje koje sigurno cesto citate.

Sta vi preporucili meni gdje da startam da bi mogo "jednog" dana zaradjivat sa svojim znanjem.
Naravno vezano uz Computer :)
Prije godinu dana sam htjeo krenit da ucim programiranje java ili C++ medjutim nisam zbog manjka vremena.

Uz to moram reci da imam dvije interesantne ideje za APP za mobilni ali neznam kako ja to sam mogu da dignem na noge.

Dakle sta bi vi radili na mom mjestu, i sta bi mi preporucili?
Nemora to sada biti 100 razl. stvari...

Hvala svima,
Micha

Prvo malo preciznije, aplikacija, video, fotografija, programiranje, veb sajt, dizajn, SEO, društvene mreže ili nešto deseto. Vidim ja da si ti napisao da bi voleo programirati, ali ipak dobro razmisli.

Uz malo mašte recimo nabaviš program za snimanje ekrana, igraš igricu i snimaš kako se rešavaju misije. kačiš na net i ljudi koji ne znaju rešiti misju, potraže video snimak i uz prikaz video snimka gledaju reklame.

Takođe vidim da imaš nekih ideja za APP za mobilne koje su interesantne, da postaviš oglas ovde na forumu dobio bi još 22 interesantne ideje od ljudi kojima nešto fali i primetili su rupu na tržištu, ali nemaju vremena da to rešavaju.

Znači samo ti nama daj ovde info tašno šta bi i tada možeš dobiti neki kokretniji odgovor. Tvoje ideje su super fantastične ali "put od hiljadu milja počinje jednim korakom". Za C++ bi taj prvi korak bio pitanje koja knjiga, šta se može sa njim napraviti, koji program da se koristi, kako se vodi dokumentacija, koji je dobar forum gde se okuplja C++zajednica, koliko se prosečno zarađuje i slične sitnice koje bi pomogle da se sklopi veća slika.

@ novii
Hvala na odgovoru!!
Vec mi je jedan Forumas objasnio mnogo toga.

Evo da preciziram pitanje:
Koliko mislite vrijedi PHP da krenem ucit, i koliko vremena zahtjeva ucenje toga?
C++ je jaaako tesko za pocetnike, to mi je isto receno!

Moj cilj je da naucim mozda dva program. jezika skojim bi mogao potrazit isto tako posao u nekoj firmi, sta bi dakle preporucili u ovom slucaju?

Mozda sada PHP pa poslje C++ ili C# ili Java ??

Sto se tice applikacije za mob. stvar je u tome:
Imam dvije ideje za Applikacije za mobilni, medjutim kako da ih
ostvarim kad neznam o tome puno, ali ideju imam!
Stvar je u tome sto ja (osobito) mislim da bi te Applikacije bile trazene, pa mozda se da nesto zaradit na tome.
Sta bi mi tu preporucili da radim?
Dali da si nadjem osobu skojom cu to pokrenuti ili??

Hvala!
Micha

Niko ti ne može reći koji jezik da učiš, možemo da ti predložimo šta bi bilo bolje, ali je krajnja odluka na tebi.

Stvar je da mada programski jezik bilo koji deluje monolitno u stvari nije. PHP je takav da kada ga naučiš, onda ide specijalizacija. Sticajem okolnosti znam ljude koji rade PHP puno radno vreme. Jedan je frontend developer, a drugi je beckend developer i to je to. Znači oni ne da se ne trude da uče neki drugi programski jezik nego se ne trude da uče kako se koristi PHP za neku drugu stvar.

Frontend developer zna kako se sređuju stvari oko koda za administratorski deo nekog sajta ali samo okvirno. On dobije PSD i to prebaci da bude template recimo za Joomlu. Sistem je da napraviš jednom i prodaš hiljadu puta. Ako je dobar template onda bude prodaja više hiljada puta. Ali sam sad malo skreno sa teme.

Hteo sam reći da je dovoljno znati dobro jedan programski jezik, ali ga treba naučiti. Mogu se naučiti osnove svih gore jezika ali od toga nema koristi.

Što se tiče drugog dela pitanja, imaš ideju ali neznaš kako da je sprovedeš u delo to je malo komplikovanije. Ideje su bezvredne, kao što sam napisao ima gomila dobrih ideja i većina članova ih ovde na forumu ima. Ali je problem oko izvođenja. savet je da ako sa nekim ulaziš u dil da sklopite ugovor ili bar overite izjavu o uslovima poslovanja.

Za to kako se neka dobra ideja sprovodi u delo ide slika ispod. Ima oko dvadeset zadataka koje sve treba dobro ispratiti i za to je potrebno 4 ljudi. Mislim uspevali su ljudi to da i sami izguraju, ali je takvih slučajeva malo.

Za zahvaljivanje imaš dugme u sklopu svakog posta.

Poštovanje svima,

Nov sam na forumu a imam brdo pitanja. :) Istraživao sam po forumu i čitao par dana. Video sam dosta stvari koje su mi pomogle da skontam šta i kako ali imam još dostaaa pitanja pa ukoliko mi možete pomoći značilo bi mi.
Želim da pokrenem forum pa od čega ustvari prvo da krenem?

1. Da li je moguće imati sajt i forum zajedno? Koliko vidim gde god da uđem na sajt i kliknem na temu forum on mi ga izbaci u drugi tab i ima drugačiju pozadinu. Čitao sam o tome da je ustvari fora ta što kada se uđe na sajt on očita sve i kako klikam na neki tab on prethodni zatvara a novi otvara, dok forum je isto kao i sajt, isto učitava sve ispočetka i zbog toga ne mogu sajt i forum da idu zajedno.

2. Hteo sam sajt i forum zajedno sa istom pozadinom najviše zbog reklama. Sigurno ću dobiti na pregledima ukoliko imam i sajt i forum jer imam ideju kako bi šta radio. Sigurno ću izgubiti na posećenosti sajta ukoliko imam samo forum npr., mada bi mi više odg. forum nego sajt za to što želim.

3. Što se tiče reklama, koja je razlika kada je u pitanju sajt i kada je u pitanju forum? Da li mogu baneri isto da idu i na forum i na sajt, da li postoji neka bitna razlika?

4. Ukoliko bi želeo da naplaćujem reklame (ideja mi je da to budu reklame sa nekim firmama a ne adsense) morao bi da pokrenem firmu ali me zanima kakva je tu situacija sa porezima i pdv-om? Koliko se to plaća i šta mi je bolje raditi kada je to u pitanju?

5. Pošto bi npr. radio sa firmama reklame i ukoliko bi morao da osnujem firmu šta mi sve mora biti legalno? Vidim da postoje forumi koji se plaćaju i oni koji su free. Da li bi mogao da uzmem neki free forum onda ili bi morao da platim neki? Free forum se pokrene iz šale i onda nema nikakve registracije domena ni plaćanja hostinga koliko vidim?

Značilo bi mi ukoliko negde ovde na forumu ima tema koja pokriva totalno otvaranje novog foruma. Tražio sam ali nisam našao tako nešto ovde, verovatno zato što imam i jedno 10 glupih (početnih) pitanja. :)

Hvala svima unapred!
Pozdrav,
Aleksandar

Pozdrav svima. Ukoliko uzmem reseller hosting, da li korisnici kojima podesim account moraju kupovati domen kod tog host provajdera ili mogu domen registrovati bilo gde? :)

imarket kaže:
Pozdrav svima. Ukoliko uzmem reseller hosting, da li korisnici kojima podesim account moraju kupovati domen kod tog host provajdera ili mogu domen registrovati bilo gde? :)

Naravno da mogu registrovati domene bilo gdje.Samo trebaju te domene da usmjere ka serverima gdje ti je reseller paket odnosno potrebno je azurirati DNS zapise te domene.

Pozdrav. Postoji li neka generalna statistika za razlike u pozicijama na google pretrazi?
Koliko ce ljudi procentualno kliknuti na prvi rezultat, koliko na drugi, treci.... a koliko ce njih otvoriti i drugu stranu pretrage.

Back
Na vrh