Poštovanje svima,
Nov sam na forumu a imam brdo pitanja.

Istraživao sam po forumu i čitao par dana. Video sam dosta stvari koje su mi pomogle da skontam šta i kako ali imam još dostaaa pitanja pa ukoliko mi možete pomoći značilo bi mi.
Želim da pokrenem forum pa od čega ustvari prvo da krenem?
1. Da li je moguće imati sajt i forum zajedno? Koliko vidim gde god da uđem na sajt i kliknem na temu forum on mi ga izbaci u drugi tab i ima drugačiju pozadinu. Čitao sam o tome da je ustvari fora ta što kada se uđe na sajt on očita sve i kako klikam na neki tab on prethodni zatvara a novi otvara, dok forum je isto kao i sajt, isto učitava sve ispočetka i zbog toga ne mogu sajt i forum da idu zajedno.
2. Hteo sam sajt i forum zajedno sa istom pozadinom najviše zbog reklama. Sigurno ću dobiti na pregledima ukoliko imam i sajt i forum jer imam ideju kako bi šta radio. Sigurno ću izgubiti na posećenosti sajta ukoliko imam samo forum npr., mada bi mi više odg. forum nego sajt za to što želim.
3. Što se tiče reklama, koja je razlika kada je u pitanju sajt i kada je u pitanju forum? Da li mogu baneri isto da idu i na forum i na sajt, da li postoji neka bitna razlika?
4. Ukoliko bi želeo da naplaćujem reklame (ideja mi je da to budu reklame sa nekim firmama a ne adsense) morao bi da pokrenem firmu ali me zanima kakva je tu situacija sa porezima i pdv-om? Koliko se to plaća i šta mi je bolje raditi kada je to u pitanju?
5. Pošto bi npr. radio sa firmama reklame i ukoliko bi morao da osnujem firmu šta mi sve mora biti legalno? Vidim da postoje forumi koji se plaćaju i oni koji su free. Da li bi mogao da uzmem neki free forum onda ili bi morao da platim neki? Free forum se pokrene iz šale i onda nema nikakve registracije domena ni plaćanja hostinga koliko vidim?
Značilo bi mi ukoliko negde ovde na forumu ima tema koja pokriva totalno otvaranje novog foruma. Tražio sam ali nisam našao tako nešto ovde, verovatno zato što imam i jedno 10 glupih (početnih) pitanja.
Hvala svima unapred!
Pozdrav,
Aleksandar