• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Amazon - pratite me od nule do full time zarade

Kratki update.

Mislim da cu update raditi svakih 7 dana, vjerojatno u nedjelju na vecer. Nema smisla cesce osim u iznimnim situacijama.

Zadnja 3 dana sam kombinirano potrosio barem 10ak sati na trazenje savrsenih proizvoda, savrsene niche itd. Dosao sam do zakljucka da to jednostavno ne postoji. Koliko god si ja pokusavam olaksati posao biranjem sto boljih proizvoda, jednostavno bez mukotrpnog i teskog rada zarada nece doci.

Uglavnom, htio sam reci da ni u snu nisam mislio da ce ovo biti toliko tezak posao. Realno gledano od jednog reviewa se necu obogatit, zapravo pitanje je uopce da li cu od svakog reviewa imati uopce prodaju. A sad kad razmislite da je za kvalitetan review potrebno prvo naci proizvod, pa napraviti keyword research, pa analizirati konkurenciju, pa se malo informirati o proizvodu da bi se moglo napisati review, pa skupiti slike, na youtubeu potraziti video, sve postaviti na website, pa napisati nekoliko tekstova u svrhu backlinkova, bookmarkati post, napraviti profile na forumima itd. (a jos nisam ni sve rekao), dolazi se do zakljucka da je potrebno napraviti jako puno posla da bi se uopce doslo do pozicije u kojoj je zarada moguca. Drugim rijecima, obavljeni posao ne garantira zaradu. A sad jos pomnozite to sve s onoliko proizvoda koliko zelite reklamirati... Meni osobno to djeluje poprilicno zastrasujuce.

Međutim, posto bi ovo mogla biti dugorocna zarada, smatram da se isplati jednim umjerenim tempom uz svakodnevni rad graditi stranice i backlinkove. Kroz neko vrijeme ce sigurno poceti pristizati i zarada koja bi se trebala eksponencijalno povecavati kada se pocne ta ista zarada vracati natrag u smislu outsourcanja.

Jos nekoliko zapazanja. U ovome je dosta vazno imati viziju i cilj. Međutim, nakon sto ste jednom odredili cilj, prestanite razmisljati o tome i bacite se na posao. Puno puta mi se desavalo da sam razmisljao previse unaprijed, i to bi mi uzelo toliko vremena da ne bih stigao napraviti nista. Kako bih to sprijecio, poceo sam zapisivati zadatke koje trebam izvrsiti za iduci dan, i moram priznati da jako pomaze.

Sto se tice konkretne situacije, stvar napreduje ali relativno sporo. Pocinjem rangirati za neke long tail fraze sto mi je i bio cilj za sad.

U planu imam jos pokrenuti novi website (znaci drugi po redu) i to jos veceras. Koliko sam primijetio, velika vecina proizvoda ima oko 200-300 exact pretrazivanja mjesecno prema novom GAKT-u, iznimke imaju vise s tim da postoji puno proizvoda koji nemaju pretrazivanja. Sad mi je cilj na tom novom websiteu napisati sto vise review-ova kako bih dobio na kolicini, a onda postupno i graditi backlinkove. To cu napraviti i s prvim website-om, ali bih se za sad ipak strpio jer sam malo preforsirao u pocetku.

Imam problema s vremenom, jer ako mi od pocetka pisanja reviewa do objavljivanja treba cca 2 sata, jednostavno se ne stigne puno posla uz to obaviti tako da cu nekako balansirati pisanje i backlinkove.

Uz sve vase najbolje zelje, mislim da cemo svi skupa zajedno morat malo pricekati do prve prodaje. Ali kao sto sam rekao - to nije niti toliko vazno u ovom trenutku, jer cilj je izgraditi dugorcni biznis.

Edit: samo da napomenem - spoznaja da je potrebno toliko rada mi je samo dala motiv da jos jace zapnem jer vjerujem da ce se visestruko isplatiti!

KAo prvo moram pohvaltii kako imaš jako relane procjene, očekivanja te plan a to se zaista rijetko vidi.

Da, slažem se ogroman je to posao. Toliko je tih sitnih detalja koje treba odraditi da se skupi velika količina potrošenog vremena. Vjerujem da će ti se kako vrijeme prolazi sve to činiti dota lakšim u odnosu na početak samo je potrebna dobra organizacija poslova.

Što se tiče linkbuildinga preporučam ti komentiranje na blogovima te potpise na forumima jer ti je to najlaki način kako dobiti linkove i taj se proces lagano automatizira.
Tebi zaista ne trebaju neki ekstra jaki linkovi kako bi dobro rangirao -- pogotovo ako je neki long tail slabo traženi pojam kao što si spomenuo.

Što se tiče adwordsa i alata za procjenu potražnje ključnih riječi ponekad je dosta u krivu tako da bi ti se moglo dogoditi da dobivaš puno više posjeta nego što bi prema adwords alatu trebao dobivati.

Također mislim da će proči neko vrijeme prije nego ti počne dolaziti neki novac no kad krene osječat ćeš se super.

I evo ti ovaj link ukoliko več nisi naletio na taj topic vjerujem da će ti povečat motivaciju
http://www.moneymakerdiscussion.com...-engine-optimization-make-daily-autpilot.html

pozdrav i ne odustaj :waving

Kratki update.

Prvi website ima 5 review-ova + 1 clanak na pocetnoj strani. Zapoceo sam i drugi website koji trenutacno ima 1 clanak + 1 review.

Negdje sredinom tjedna sam shvatio da bi vjerojatno bilo najbolje da paralelno povecavam i broj website-ova/review-ova i da uz to radim neki lagani link building. E sad problem je u tome sto je nemoguce raditi i jedno i drugo, pa kad se sve radi paralelno na kraju ispadne da cijeli projekt jako sporo napreduje (ako se uzme u obzir da imam max 2 sata dnevno vremena za to).

Uglavnom, interesira me sto mislite kakve linkove da gradim. Plan mi je bio napraviti squidoo lens + hubpage (unique sadrzaj sve) za svaki review i onda to sve polinkati s 3-5 profila s razlicith foruma da se indexira. To sam vec i napravio za 2 reviewa, i uzelo mi je dosta vremena. Jos uvijek se nije nista indexiralo od tih backlinkova, ali bi trebalo uskoro.

Znaci u pravilu mi treba 2 dana (1-2 sata svaki dan) da napisem review i stavim na svoj website, napisem squidoo lens i hubpage, i stavim nekoliko profila prema tim tekstovima. Ili prevedeno; dobijem review + 2-6 backlinkova s anchor tekstom (ovisno o tome koliko se toga indexira) za 2 dana rada. Zaboravio sam jos napisati da na svaka dva teksta koja stavim na svoj website ide jedan clanak na ezinearticles.com s po jednim linkom prema svakom od ta 2 teksta.

Po meni je to onako, nekakav srednje brzi napredak ako se odrzava taj tempo. Sto vi mislite o tome? Je li to presporo? Postoje li neki drugi nacini koji su mozda efikasniji i brzi?

Sto se tice trenutnog stanja; ne mogu reci da sam nezadovoljan, ali ne mogu biti ni pretjerano sretan jer jos nije bilo nikakve zarade. Kad pogledam webmaster tools, prikaze mi se lista da rangiram za oko 20 razlicitih keyworda, ali sve iznad 20og mjesta. Kad pogledam na analytics, posjeta je dosta slaba i od toga su na Amazon otisla mozda 2-3 posjetitelja.

Samo da jos napomenem da sam ovaj tjedan imao borbe s kodiranjem u wordpressu jer sam totalni noob za to. Potrosio sam puno vremena na to, ali sam na kraju uspio pa se valjda isplatilo.

Trenutacno me najvise zanima ovaj dio link buildingom i vase misljenje o tome... Da li je ovaj princip za sada u redu ili imate neke bolje ideje?

Kratki update:

Ne znam uopce od kuda da pocnem. Ovaj tjedan je bio dosta 'turbulentan' za mene. Stigao sam napraviti nesto posla, međutim problem je u tome sto skoro nista nije imalo ucinka, odnosno zarada jos uvijek nepomicno stoji na nuli.

Tokom zadnjih par dana sam za svaki review napisao po jedan squidoo lens i hub page u svrhu backlinkova. Uz to sam dodao po nekoliko backlinkova iz profila prema svim review-ovima. Na zalost, jos se uvijek nije nista indexiralo, ali bude - barem se nadam.

Naknadno sam saznao da su Hub Page backlinkovi no-follow dok neki score od autora ne pređe 75. Ja sam sad na 58, tako da su mi svi backlinkovi no-follow. Malo sam istrazivao o tome i saznao da za rast tog 'hub score-a' treba komentirati na drugi hubovima, na forumu itd., a za to stvarno nemam vremena ni volje. Onda dalje, uspio sam napraviti 5 squidoo lensova i kad sam pokusao otvoriti 6. napisali su mi da prvo moram povecati promet na prvih 5 lensova jer je kao kvaliteta vaznija od kvantitete... Nemam pojma o cemu pricaju, ali pretpostavljam da cu morati otvoriti novi racun pa dalje pisati squidoo lensove jer nemam namjeru povecavati broj posjetitelja na lensovima.

Zastoj u napretku je bio uzrokovan i pocetnickim greskama. Ipak tu postoji tzv. 'learning curve'. Nemoguce je sve odmah napraviti ispravno. Uglavnom, desilo se to da sam neke naslove krivo napisao, tj. pokusao sam s review-om rangirati za neku opcenitu stvar. Izmisljeni primjer: napisao sam review za "Nikon D3100", a pokusao s tim rangirati za "Nikon Digital Camera".

Opcenito se situacija poboljsava sto se tice rangiranja, a to je i za ocekivati. Za vecinu pojmova sam negdje oko 3-5 strane, a za glavni pojam (keyword + reviews) sam na trecoj strani i polako se penjem. Zanimljivo da je skok za cca 10 strana bio uzrokovan promjenom naslova (u pocetku sam isao previse u sirinu, htio sam obuhvatiti sto vise pojmova sto se pokazalo krivo, barem za sad).

Jos bih samo napomenuo da sam prilikom analize konkurencije vidio jos barem 2-3 slicna website-a. Ako ima konkurencije, ima i zarade. Malo sam gledao backlinkove, i kroz određeno vrijeme bi trebao biti ispred njih. Zanimljivo je to da je vecina stvari po pitanju strukture website-a, pisanja review-ova i toga svega identicna kao i kod mene. Znaci cilj je samo reveresed engineering-om preslikati backlinkove i biti za nijansu bolji. Cak bih mogao reci da sa svojih 5 review-ova ne zaostajem puno ni po kolicini sadrzaja za njima.

Sad samo jedna digresija. Preporucujem svima da procitaju ovaj post (ako vec nisu). Iako se odnosi na specificnu temu, ima stvarno puno materijala za citanje i vecina se moze upotrijebiti i na ovaj projekt s Amazonom. Objasnjene su osnove kako uopce krenuti od pocetka i kroz SEO doci do ciljane posjete i zaraditi. Meni je najzanimljiviji ovaj dio:

Racunaj da to sto ti radis je biznis a ne samo "web sajt" a biznis se gradi godinama

Uglavnom, da rezimiramo situaciju. Postavljeno je 20ak backlinkova (raspoređeno na sve review-ove) koji se jos trebaju indexirati. Mijenjani su naslovi na nekoliko review-a, i to se treba jos indexirati (ocekujem pomak u rangiranju nakon toga).

Sad kad je to rjeseno, malo cu ostaviti taj website na miru i pricekati rezultate kroz iducih 10ak dana. Međutim, nema odmora za mene - krecem se baviti s drugim website-om. Znam da moram pisati review-ove, ali jos uvijek nisam siguran sto da radim s backlinkovima. Bio bih najsretniji kad bi postojao neki nacin da se lagano dobije 10-20 kvalitetnih backlinkova za svaki review i to je to... Ako netko ima ideju, neka napise, bio bih zahvalan.

Osim toga mi je jos palo na pamet da bi bilo dobro napraviti video za svaki proizvod kojeg reklamiram. Znaci nista specijalno tesko. Skinuti 5-6 slika s Amazona, napisati kvalitete i prednosti proizvoda i to je to. Da sve prakticki izgleda ko obicna prezentacija. Trajanje cca 30-40 sekundi. U kojem programu se to moze napraviti uopce (totalni sam noob za takve stvari)?

Stvarno vam sad kazem, ako bilo tko ima nekakav savjet ili pitanje, slobodno neka napise. Ako netko ima iskustva u ovom - isto tako. Cilj je potaknuti sve na razmisljanje, ucenje i na rad!

Izvanredan thread, skoro da mi nedostaje svakodnevni update. Ono sto bih ovog trenutka preporucio je spinovanje jednog clanka na 20 razlicitih i postanje na article direktorije sa po 2 backlinka u svakom (jedan na review a drugi na homepage), obicno u resource box, na primer:
"Author" is an expert in "niche" and runs the very successful and popular blog about "niche/anchor link". He has helped thousands of people "do something in niche". Visit his site right now for more information and/or help on "niche/anchor link".

Drugo, napravi da ti Google Alert salje svakog dana "alert" na mail za blogove koji imaju na primer "digital camera" u naslovi posta i sl. Kad stigne alert obidji te blogove i ostavi komentar. Ovo ce ti malo olaksati jer dobijas blogove na gotovo, ne moras da trazis, a ako link prodje, prosao je.

Pozz, cekam sledeci update.

m4ster kaže:
Osim toga mi je jos palo na pamet da bi bilo dobro napraviti video za svaki proizvod kojeg reklamiram. Znaci nista specijalno tesko. Skinuti 5-6 slika s Amazona, napisati kvalitete i prednosti proizvoda i to je to. Da sve prakticki izgleda ko obicna prezentacija. Trajanje cca 30-40 sekundi. U kojem programu se to moze napraviti uopce (totalni sam noob za takve stvari)?
Ja sam za svoje proizvode koristio vec gotove video primjere s youtube-a.
Imas www.keepvid.com - tu kopiras i skines vec postojeci video s youtube-a (na kojem ne pise vec neka stranica i slicno, ima ih hrpa) i onda ga uploadas na svoj youtube kanal koji koristis za proizvode. Usput u opisu videa na youtube mozes postaviti amazon link nesto kao "Buy your "Product" here (amazon link).

Imam vec 82 klika, ali jos ni jedna prodaja, od toga je mojih 15-tak (test da li link radi).
Jos uvijek sam na trecoj stranici za glavni keyword, ali lagano se penjem, imam vec i dva autora amerikanca koji mi pisu reviewse.

@rigor04

Kupio sam The Best Spinner koji se placa jednom godisnje. Nakon 3 mjeseca sam ukinuo subscription i nakon toga su mi odmah ukinuli pristup bazi podataka iako bi po nekoj logici trebalo sve raditi jos barem 9 mjeseci. Poslat cu im mail da vidim u cemu je problem. Ako sam platio, trebao bih imati pristup bazi podataka cijelu godinu bez obzira da li sam prekinuo subscription. Dok to ne uspijem srediti, nista od spinanja na zalost.

Osim toga postoji i Unique Article Wizard (UAW) kojeg sam koristio. 67$ mjesecno i automatski prijavljuje clanak na blogove i article direktorije (ima ih stvarno puno razlicitih). Međutim, to mi je neisplativo dok imam samo jedan website. Bolje bi bilo to uzeti kad cu imati minimalno 5 website-a pa da mogu poslati vise tekstova za vise backlinkova jer se placa fixna cijena od 67$ mjesecno.

Google alert je odlicna ideja. Upravo sam si to sredio i nadam se da ce funkcionirati. Poanta je u tome da svakodnevno provjeravam mail, pa kad mi dođe e-mail od Google alertsa, automatski cu komentirati pa ce se odrzati nekakav konstantan priljev backlinkova, a s vremenom ce sigurno doci do rezultata. Puno hvala na ovom.

@bojanposao

Hvala na savjetu, ali problem je u tome sto je vecina videa ili ne odgovara sadrzaju mog reviewa, ili je brandirano (tj. pise neki website/link u videu). Osim toga sam imao u planu recimo u video napisati nesto tipa "Click Below For The Cheapest Price Online" i onda kad ubacim video u review, da ispod stavim link. Uglavnom, pretpostavljam da se moze tako nesto napraviti u Windows Movie Makeru, pa cu se malo s tim igrati veceras. Javim vam ako nesto uspijem...

Hvala svima na pomoci! Ako jos netko ima ideju, slobodno pisite!

Kratki update.

Ovaj tjedan sam stigao jako malo posla napraviti. Napisao sam tek 2 reviewa. Na zalost je sve podređeno faxu tako da nemam bas previse izbora. Stvarno mi je zao zbog toga, ali eto... Sta je, tu je...

Dobra vijest je da su se backlinkovi poceli indexirati, a kao rezultat toga se vidi skok u rangiranjima za relativno puno razlicitih fraza. Posjete jos uvijek nema puno - ako i 10ak dnevno, ali je dobra stvar to sto u pravilu skoro svi odu na Amazon. Međutim, jos nema prodaje.

Znaci, treba samo dodati jos sadrzaja, nastaviti s backlink buildingom, i rezultat je tu. Ali na zalost, nemam vremena.

Stoga sam dosao do zakljucka da je apsolutno nuzno krenuti s outsourcanjem. Sto prije, to bolje. Keyword research, pronalazenje proizvoda, domena i takve stvari bih sam radio. Outsourcao bih textove/review-ove i backlink building.

Sto se tice textova, imao sam u planu mozda otici na neke od freelance stranica, ili naci neki writing service koji se bavi time pa na kraju nakon nekoliko narudzbi odluciti koja je opcija najbolja i s time nastaviti dalje.

Za backlink building nisam siguran sto tocno da napravim. Da li da narucujem textove pa da ih sam submitam na razlicite article direktorije ili da narucim neki kompletni backlink building service... Nemam iskustva s time toliko.

Uglavnom, primijetio sam da se dosta ekipe s foruma bavi outsourcanjem pa ako imate nekakve prijedloge, bio bih zahvalan. Mislim da je upravo outsourcanje ono sto bi moglo JAKO ubrzati cjelokupan proces i dignuti sve na visu razinu.

Jos jedan update...

Dakle, kao sto sam najavio u prethodnom postu, ovaj tjedan je bio podređen outsourcanju. Ili barem pokusaju outsourcanja. Jednostavno je nevjerojatno sto su sve ljudi spremni podvaliti pod svoj rad itd.

Kontaktirao sam otprilike 20ak razlicitih pisaca i sl., zamolio ih da posalju primjere nekih review-ova koje su napisali, zatim sam im dao da prema mojim uputama napisu 1 review... Vecina njih uopce nije odgovorila na moj mail, dosta njih uopce ne razumije sto se od njih trazi itd. Uglavnom, u uzi krug su usla 3 pisca koja su podjednaka po cijeni i kvaliteti. Narucit cu od svakog po jos nekoliko clanaka sutra pa cemo onda vidjeti kako dalje...

Broj posjetitelja raste, posebno za fraze tipa "ime proizvoda" ili "ime proizvoda review", a to mi je otprilike i cilj. Povecava se i broj ljudi koje saljem na Amazon. Jedini zakljucak kojeg mogu izvuci iz toga je da moram povecati broj review-ova i blogova. Nadam se da cu tokom iduca 2 tjedna to uspjeti drasticno popraviti.

Otvoren sam za sve komentara, primjedbe, sugestije itd.

Prvo da pohvalim odlicnu temu koju ja vidim kao vrlo koristan vodic za pocetnike u kojoj se moze saznati jako puno kvalitetnih podataka.

Zbog ucestalih postova koji se izravno ne vezu sa temom zamolio bih clanove IZF da se u temu ne ukljucuju sa pitanjima i komentarima koji nisu vezani uz nju. Ako imate neko pitanje otvorite novu temu i pitajte.

Sve postove koji narusavaju kvalitetu teme cu izbrisati. Nemojte se zbog toga osjecati prozvanim ili uvrijedjenim.

Idemo zajedno teziti sto vecoj kvaliteti IZ foruma.

@m4ster samo naprijed, pratimo te

@M4ster
Zanima me koliko ideš u dubinu što se tiče tematike? da li praviš stranice npr. Nokai N97 review ili Nokia review?

reflex kaže:
@M4ster
Zanima me koliko ideš u dubinu što se tiče tematike? da li praviš stranice npr. Nokai N97 review ili Nokia review?

Prema tvom primjeru bi bilo Nokia N97 review. Opcenito pokusavam rangirati sa pocetnom stranicom za opceniti, generalni keyword, a onda pisem razne review-ove s kojima rangiram za "ime proizvoda" ili "ime proizvoda review"

Ako imam website o mikrovalnim pecnicama, pocetnu stranicu cu optimizirati za keyword "mikrovalne pecnice" ili "mikrovalne pecnice reviews" (ili neka varijacija - ovisno o broju pretrazivanja), a onda cu pisati sto vise review-ova o pojedinim modelima od raznih proizvođaca pa cu pokusati rangirati i za te konkretne keyworde - "Electrolux EMS 17216" ili "Electrolux EMS 17216 Review" itd.

Napokon je dosao i taj dan...

Teoretski jos uvijek nije nista zarađeno, ali se ipak nesto događa. Projekt se krece u pravom smjeru, ali presporo. Inace, radi se o proizvodu kojem je cijena trenutacno 99$.

Jos uvijek radim na trazenju pisaca. Upravo mi je stiglo nekoliko testnih primjeraka koje sad moram pogledati. Nakon toga cu odluciti koga zadrzati i naravno narucit cu jos review-ova.

U međuvremenu sam dosta vremena ulozio u trazenje novih niche-a, i moram priznati da ne ide lako. Odlucio sam se za jednu relativno usku nišu u kojoj (prema GAKT-u) pretrazivanja ima samo glavni pojam. Međutim, prema stanju konkurencije mislim da bih mozda mogao u relativno kratkom vremenu doci na prvu stranicu pa s vremenom i među prva 3 mjesta.

To je to za sad, iduci update ce biti vjerojatno jos danas kad odlucim da li cu zadrzati nekog pisca...

Ako bilo tko ima prijedloge u vezi bilo cega (u ovom trenutku u bi bilo pozeljno u vezi outsourcanja), neka se javi... Svi komentari su dobro dosli!

Ako imaš problema u nalaženju dobrih neistraženih niša, evo ti jedan sajt za bookmark :)

www.tradekey.com - našao sam gomilu pojmova/proizvoda za koje nikad nisam ni čuo niti znam što točno rade i čemu služe, svi traženi na Google-u, konkurencija nikakva do osrednja. Ima milijune i milijune keyworda/fraza (pogotovo provjeri one A-Z linkove u footeru stranice - pravo blago!)

Inače ovo sam pokupio ravno sa Warrior Foruma (iz "Ratne sobe" :D).

Što se tiče outsorcanja, mogu ti samo poželjet mnogo sreće - ja sam osobno dosada provrtio 20-ak pisaca i samo 3 su ono Bože pomozi, ovo ostalo sve nepismeno, ne zna točku stavit na kraju rečenice...

Prije svega, jedan veliki THANKS rovadu za tradekey.com - stvarno odlicna stvar za otkrivanje novih niša. Povrsno sam pogledao tu stranicu (nedostatak vremena) i stvarno se moze puno toga naci.

Jucer sam pogledao review-ove, i mislim da cu se odluciti za jednog pisca. Sad cu mu poslati jos nekoliko tema pa neka pise...

Imam jednu super vijest - jos uvijek to nije nista ozbiljno, ali sam svejedno skoro pao sa stolice kad sam vidio :D

Znaci, iz prilozenog se vidi da su preko mene narucena jos 4 proizvoda, ukljucujuci i jucerasnji dan - ukupno 5. Zanimljivo je to da ja od tih 5 proizvoda reklamiram samo 3, dok su preostala 2 totalno nevezana za moju nišu.

Uvjeren sam da se radi o sreci, ali isto tako je to i dokaz da zarade ima. Eto, napokon smo dosli do toga da se pocinju vidjeti rezultati truda i rada. To treba shvatiti samo kao dodatni poticaj za nastavak.

Kao i uvijek, otvoren sam za sve komentare i sugestije :)

Evo, uz vrlo vrlo malo truda sa strane. Naravno da se moze zaradit. Samo treba vremena i strpljenja i upornosti. A s vremenom cete skuzit sta prolazi a sta ne. Normalno, ekipa koja se bavi full time ovime zaraduje i 100 put vise.

m4ster kaže:
...otvoren sam za sve komentare...
Zanima me koliko imaš stranica i koliko posjeta?

..e da i sretno, ja svoju prvu amazon zaradu još čekam, ali ovo služi kao dobra inspiracija.

reflex kaže:
m4ster kaže:
...otvoren sam za sve komentare...
Zanima me koliko imaš stranica i koliko posjeta?

..e da i sretno, ja svoju prvu amazon zaradu još čekam, ali ovo služi kao dobra inspiracija.

Hvala ti!

Trenutacno imam 2 website-a, s tim da na jednom imam ravno 0 (nula) posjetitelja dnevno. Znaci, sve dolazi s jednog website-a na kojem imam 5 review-ova. Da sad ne pricam puno, uzeo sam screenshot koji bi trebao pojasnit situaciju:

Po ovome bi se dalo zakljuciti da je zarada izravna posljedica povecanja posjete kroz zadnja 2 dana.

Kao sto sam vec napisao u prijasnjim postovima, u planu imam dalje povecati prvi website + link building, povecati drugi website + link building, i uz to jos pokrenuti jedan ili dva website-a. Naravno to sve pod uvjetom da nađem dovoljno vremena...

dbomestar kaže:

Evo, uz vrlo vrlo malo truda sa strane. Naravno da se moze zaradit. Samo treba vremena i strpljenja i upornosti. A s vremenom cete skuzit sta prolazi a sta ne. Normalno, ekipa koja se bavi full time ovime zaraduje i 100 put vise.

Meštre, jesu to "zaostaci" od one zarade koju si imao od prije? Koliko se sjećam tamo tvojih starih postova, koristio si nekakvu bum/sniper marketing SEO metodiku, ciljao si sa web 2.0 i člancima long tail keyworde, ako se ne varam.

Imam jednu super vijest - jos uvijek to nije nista ozbiljno, ali sam svejedno skoro pao sa stolice kad sam vidio :D

Čestitam :drinking znam kakav je osjećaj, kada sam imao prvu proviziju na Clickbanku prije 5-6 mjeseci uhvatila me histerija doslovno :hysterical

Back
Na vrh