Mislim da samo spominjanje tog sranja od stranice na ovom forumu je suvišno...Jer kao da im dajemo više značaja nego što zaslužuju. Scam je, glupost i tu je završena priča.
Dalje, za ovo gore, mislim da je i na ovom forumu i na milion drugih spomenuto da takvo prilaz početnika je totalno pogrešan. Samo uskočiti i reći " e dajte da ja zaradim koju kintu".
Primjer1:
Nestene ti pare, odeš do centra grada i na sred trga uzvikneš "LJUDI MENI TREBA POSAO DA ZARADIM NEŠTO".
Reakcija ljudi: Ovaj je lud.
Primjer 2: Treba ti posao, hop malo guglaš, tražiš stranice, tražiš oglase, čitaš koji se poslovi traže, da li se ti možeš pronaći u njima, jesi li dovoljno kvalifikovan za njih(da li posjeduješ dovoljno znanja i vještine), vidiš oglas neki traži se ekonomist u nekoj maloj turističkoj agenciji i ja sam kvalifikovan za taj posao. Nešto ti zapne, nisi siguran da li bi to išlo, kako bi to išlo, ima li para u tome DOĐEŠ NA OVA FORUM I PITAŠ RAJU - "Ej raja, ja sam čitao o tome tome i tome, i činilo mi se pravo zanimljivo, kren'o sam, bio uporan, al' jebaji ga, ja malo zapeo ovdje...je li mi može neko dati neki kratak savjet ideju, kako da krenem dalje"
Reakcija ljudi: Eh druže, ja mislim da bi ti trebao to, to i to. I probaj vidjeti to i to...I javi kako ide dalje.
Razlika između ova dva slučaja je za moj pojam samo jedna i to je jako vidljiva, a to je NEDOSTATAK TRUDA, VOLJE I ŽELJE I TEŽNJA DA TI NEKO PITU NA STO SERVIRA A DA TI NE MAKNEŠ PRSTOM ZA TO.
Za kraj mali citat od Meše i njegove Tvrđave: "Znaš li šta je najljepše u životu? Želja, prijatelju. "