• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Adsense općenito Adsense, kolika je moguca zarada po kliku ?

Cenu klika određuje oglašivač, ali novac od toga posle dele Google i onaj ko prikazao reklamu na koju je kliknuto. Google uzima preko 50%, sa tim da kod You tube sistema sa oglasima se zarada deli tačno pola pola. Ovo je malo starija informacija, ali je veoma verovatno da nije došlo do promena.

Reklame se prikazuju prema interesovanjima posetilaca i odakle je IP. Meni se prikazuju reklame od Googla za ribolov i za neke SEO alate, prijateljica koja radi sajt za žene ima samo reklame za celulit, depilacije i masaže. Pre su se prikazivale reklame vezane za sadržaj, sad to više i nije baš tako. Malo se gleda i koju tematiku posetilac gleda uglavnom kad surfuje po netu.

Nije baš da će uvek da se prikazuje reklama koja ima najveću ponudu, jer se gledaju i druge stvari. Problem je kod te pretpostavke da ako dve firme ulože 100 eura za kampanju i jedna namesti cenu klika 5 eura, a druga 1 euro. U toj varijanti se prikazuju reklame samo od one firme koja je uložila 5 eura po kliku i nikad reklame od druge firme.

U praksi se pokazalo da nije baš tako. Kako je kod Googla sve obavijeno tajnom i o ovome se ne mogu naći tačne informacije, ali je jedna od bitnijih stavki i to koliko se osoba koja je kliknula na oglas, zadrži na stranici koja joj se otvori. Da li prilikom te posete gleda samo stranicu koju je otvorila ili malo gleda i druge stranice na tom sajtu. Koliko to utiče ne mogu reći jer se sve svodi na prepostavke.

I na kraju da odgovorim kolika je moguća zarada po kliku reći ću koliki je prosek kod mene: sajt domaći o poljoprivredi prosečna cena klika 0,02 evra, domaći sajt o ribolovu 0,04 evra po kliku i sajt na engleskom o kućnim ljubimcima prosečna cena po kliku 0,19 evra.

Valja li ovo šta? Sajt pokrenut prije 7 dana ... adsense mi je bio samo na nekim člancima .. prije 2-3 dana sam ga stavio na sve

GiihBBG.png

BPW3SzN.png

Valja, a koja je poenta pitanja? :) Ajd da raspravljamo kako si uspeo to.. Social marketing?

To ti niko ne moze reci jer klik ide od 1 centa do 1-2 eura, pa nekad cak i vise.

majdalo kaže:
Da bi došli do zarade od 70 € koliko je otprilike potrebno klikova ?

Na kom jeziku bi bio sajt?
Koja je tematika?
Koliko bi tekstova pisao mesečno?
Da li si upoznat sa promociom sajtova na FB i SEO?

Odgovori na ova pitanja, pa ću ti reći šta možeš da očekuješ.

Ljudi imam pitanje, da li klik na skyscraper reklame vredi manje od neke baner reklame recimo?

skyscraper je ona gde u formatu 160x600 imate 8-10 reklama, kada priđete mišem na nju otvori se opis reklame. Nekako mi logika nalaže da čim je ponuđeno više reklama vrednost je manja.

Dok nisam imao tu reklamu klikovi su znali biti preko 1 evra pa i 3 evra, a sad po 30-70 centi. naravno pričam o americi.
možda je to samo slučajno bilo tako, pa je do reklama, ali ajde da pitam da li neko zna?
da li oblik reklame utiče na vrednost klika ili je čista sreća kojeg oglašivača kliknu

Možda je ovo pitanje već postavljeno al ga je ne mogu nać.Inače mogu li se pare sa adsense računa prebacit na paypal,bez ikakvih veza sa bankom ?

Još nešto . Stranica mi nema veze sa stranim jezicima a non stop mi prikazuje strane reklame,mogu li ja napravit išta da prikazuje reklame na našim jezicima?

majdalo kaže:
Da bi došli do zarade od 70 € koliko je otprilike potrebno klikova ?

evo kako je kod mene, pa računaj

mutwNeT.png

Ja sam jucer imao jedan klik od 2.52 € . Stranica je sa flash igrama na engleskom jeziku.

majdalo kaže:
Još nešto . Stranica mi nema veze sa stranim jezicima a non stop mi prikazuje strane reklame,mogu li ja napravit išta da prikazuje reklame na našim jezicima?

Verovatno često posećuješ strane sajtove, pa ti se zato prikazju strane reklame. To ne znači da se i drugim ljudima prikazuju strane reklame. Ako neko posećuje domaće sajtove o modi, njemu će se prikazivati najrelevantnije domaće reklame za tu oblast.

Kod meene je 0.04€ prosjek po kliku stim da imam nekih 40.000 do 50.000 pregleda dnevno cca 1000 klikova +/-

Domacifilm kaže:
E ovako, radise o sledecem: Prvo sam povezao google adsense na yt kanal, skupio sam preko 100e, ali mi nisu poslali taj novac, jer nisam podesio nacin isplate, u medjuvremenu su mi ugasili kanal, zbog autorskih prava i kanal je blokiran na globalnom nivou, tako da vise necu moci da monetizujem na yt sa tim google adsensom nalogom, sada sam presao na blog, ne pravi mi nikakav problem, sa novog email-a sa povezao na taj google adsense koji sam vec imao sa yt, i sada kada hocu da pogledam zaradu idem na adsense za sadrzaj, a za yt mi je bilo host adsense za sadrzaj, mene sada zanima, da li cemi poslati sa bloga kada predjem 70e i kada podesim nacin isplate, jer su mi zabranili vise na yt da zaradjujem, da li to ima ikakve veze i sa blogom, neki mi kazu kako ce mi poslati novac, neki kazu kako nece jer ne tolerisu autorska prava, a blog je inace sa domacim filmovima i serijama.

Zasto lepo ne procitas njihova pravila?
Opet ce te banovati jer serije i filmovi nisu tvoji.

brzi kaže:
Zasto lepo ne procitas njihova pravila?
Opet ce te banovati jer serije i filmovi nisu tvoji.

Da li to znači da ako recimo imam tekst na sajtu na neku temu i u okviru teksta ubacim youtube video koji nije moj ali potrkrepljuje nešto o čemu sam pisao u vidu objašnjenja,a na toj stranici prikazujem adsense oglase krsim takodje pravila jer taj youtube video nije moj?
Da li i zbog toga mogu da me banuju?

Vidim da je tema malo ostarela ali uvek novo pokretanje je moze osveziti sa novim informacijama.Moze li mi neko reci kakvo je novo stanje sa klikovima za Srbiju,Hrvatsku,Bosnu....

Kako se kotira klik ako se pise o vestima? Npr u samom domenu se nalazi ime vest.

Interesuje me da li vrijedi pokretati sajt o vestima,ako je dobra cena klika za kod nas ovde.

Pozdrav

Mislim da je za vijesti najmanji klik, ali neka me neko ispravi ako grijesim :)

Ja sam na stranici sa vijestima imao najviše nešto preko 3 EUR za jedan klik i to iz Australije, inače mi je prosjek na AdSensu 0.05, s tim da je određen broj klikova iz inostranstva pa diže prosjek jer bi inače bilo možda 0.02 da su posjetioci samo iz Srbije i regiona.

Juce jedan 13 evra. Niche advokati i osiguranja. Traffic nikakav 20 posjeta dnevno al svako par dana ubode neki bolestan klik.

koja je cijena klika za strano trziste, tema zdravlje, recepti i tako to uglavnom su posjete iz amerike juzne afrike, australije indije pakistana, UAE.. koja je ocekivana zarada na 1000 posjeta dnevno

Back
Na vrh