Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
tesko..gotovo nemoguce...pod uslovom da ti CTR bude 5% sto je prilicno visoko za danasnje uslove i da ti svaki klik bude oko 0.60 eura, sto je malo za ocekivati..posebno jer je i cijena klika manja kada posjetitelj dolazi sa socijalnih mreza...ja cu evo biti optimistican pa ti pozeljeti da na tih 1000 zaradis 12-15 eura a u svakom slucaju zelim da ti ih bude sto viseharis026 kaže:
postulat kaže:tesko..gotovo nemoguce...pod uslovom da ti CTR bude 5% sto je prilicno visoko za danasnje uslove i da ti svaki klik bude oko 0.60 eura, sto je malo za ocekivati..posebno jer je i cijena klika manja kada posjetitelj dolazi sa socijalnih mreza...ja cu evo biti optimistican pa ti pozeljeti da na tih 1000 zaradis 12-15 eura a u svakom slucaju zelim da ti ih bude sto viseharis026 kaže:ma eto onako otprilike 90 % je fb posjeta
bil moglo 30 eura dnevno![]()
novii kaže:
baš kako reče mrgood, ljudi sa wmforuma se žale kako Adsense "ne voli" njihovu posjetu sa FB pa im shodno tome daje vrlo niske cijene klika..dok za one sa Googlea daje puno, puno bolje...opet sve ovisi o publici, navikama, periodu godine...novii kaže:
mrgood kaže:novii kaže:Da li je ovo tvoje mišljenje ili je činjenica da je cena manja kad posete dolaze sa društvenih mreža.
Ako je činjenica, molim te navedi gde si to pročitao.
Naravno da je činjenica, neki vlasnici news websiteova na ovom a i na wmforumu se zale na malu zaradu, a pritom slicni portali cije vlasnike osobno poznaju zaradjuju triput vise sa istom posjetom. Kad, vidi vraga, ovi imaju posjetu sa fejsa a ovi s googlea.
P. S. Zasto bi se nesto "moralo procitat" da se covjek u nesto uvjeri ? Ja recimo ne vjerujem nicemu procitanom, narocito kad je rijec o SEO stvarima, tu vjerujem samo vlastitoj praksi. Mislim na price poput linkanja sa A sajta na B sajt pa sa B natrag na A, linkove u komentarima, exact match domene itd. 90 % ljudi na ovom forumu misli da je to lose jer su to negdje procitali. Medjutim, moja praksa govori drukcije tj. sasvim suprotno. Za mene su to SEO zablude koje nemaju veze sa istinom.
haris 026, reci cemo da imas CTR 2 % sto je jako optimisticno, i reci cemo da ti je cpc 0.25 €. Znam da je za nase trziste klik koji dodje sa fejsa 0.01, za strano nemam pojma. Kao rezultat izlazi 5 € na dan (a ne 12 € dnevno, ne znam odakle ta brojka uopce), sto bi mjesecno bilo oko 150 €. E sad, ako to pomnozimo sa 5 jer kazes da ces imati 5000 posjeta, dolazimo do 750 € mjesecno. Da li ti je to puno ili malo, to znas samo ti.
haris026 kaže:mrgood kaže:Naravno da je činjenica, neki vlasnici news websiteova na ovom a i na wmforumu se zale na malu zaradu, a pritom slicni portali cije vlasnike osobno poznaju zaradjuju triput vise sa istom posjetom. Kad, vidi vraga, ovi imaju posjetu sa fejsa a ovi s googlea.
P. S. Zasto bi se nesto "moralo procitat" da se covjek u nesto uvjeri ? Ja recimo ne vjerujem nicemu procitanom, narocito kad je rijec o SEO stvarima, tu vjerujem samo vlastitoj praksi. Mislim na price poput linkanja sa A sajta na B sajt pa sa B natrag na A, linkove u komentarima, exact match domene itd. 90 % ljudi na ovom forumu misli da je to lose jer su to negdje procitali. Medjutim, moja praksa govori drukcije tj. sasvim suprotno. Za mene su to SEO zablude koje nemaju veze sa istinom.
haris 026, reci cemo da imas CTR 2 % sto je jako optimisticno, i reci cemo da ti je cpc 0.25 €. Znam da je za nase trziste klik koji dodje sa fejsa 0.01, za strano nemam pojma. Kao rezultat izlazi 5 € na dan (a ne 12 € dnevno, ne znam odakle ta brojka uopce), sto bi mjesecno bilo oko 150 €. E sad, ako to pomnozimo sa 5 jer kazes da ces imati 5000 posjeta, dolazimo do 750 € mjesecno. Da li ti je to puno ili malo, to znas samo ti.
Za sada mi je cpc 0,45€ to je trenutno, ali statistika se gleda na 1000 klikova a ne na 65 klikova haha... Nisam znaobda je klikbiz južnoafričke republike ovako dobar.. Pozdrav za sve crnce u South Africa![]()
Koristimo bitne kolačiće kako bi ova stranica radila, a neobavezne kolačiće kako bismo poboljšali vaše iskustvo.
Pogledajte dodatne informacije i konfigurirajte svoje postavke