rovad kaže:
ma sve je to oke, ali čini mi se da (možda se varam, ali govorim iz nekakvog, ne prevelikog, ali ipak nekakvog iskustva) od toga nema neke pare.
Možda vi momci trenutno zarađujete tih nekoliko desetaka, a možda bude i stotina dolara (iako sumnjam),
Mislim da ne bi postojalo 99% warez foruma koji su sad aktivni da nema zarade od ovog - mali broj ljudi dijeli software zato što se osjećaju kao Robin Hood, i žele dijelit; većina je tu zbog profita, bilo od downloada, CPA, ili drugih načina reklamiranja. Da se i tu nešto zaradit, al nije uvijek lako.
Ljudi koje znam i koji zarade preko $1000 na mjesec od toga imaju multi-forum postere koji im automatski kreiraju threadove na desetcima (ili preko 100) warez foruma, i dobivaju po par tisuća downloada dnevno, tako da je moguće zaradit, samo treba bit brz, snalažljiv, opremljen, i u dosta slučajeva - kreativan.
To je jedan model - da se ide preko tih file hosting servisa koji imaju affiliate program čije se isplate baziraju na prodajnim i marketinškim rezultatima samog servisa. Druga vrsta je ona koja ima integrirane CPA gateway servise, i to su oni file hosteri tipa SC/FC, koji ima Adscendov CPA gateway, i plaća do $0.8 po jednom downloadu (razlog - treba ispunit neku cpa ponudu, zip/email/form submit), što je negdje 40% onog što oni dobiju za taj download. Puni iznos od kojih $1-$3 po downloadu se može dobit članstvom (za one koji uspiju upast) u CPA mreži koja nudi incentivizirani CPA content/DL gateway (adscend, CPALead, i sl), ili instalacijom BHCB skripte na serveru, i ručnog dodavanja incent CPA ponuda sa nekih mreža koje ne bi imale ništa protiv toga (ove gore navedene nemaju ništa protiv, i same nude gateway) zbog manjih konverzija na strani merchanta.
I... kolko se može zaradit preko fajlova iza cpa gateway-a? Ako se dobro implementira, nije ni $200-$400 po danu problem. Dosta metoda koje su ranije radile - i na kojima su oni koji su bili brži/kreativniji dobro zaradili - više ne rade tako dobro (iako je moguće dostići cca $30 po danu), i potrebno je malo kreativnosti da se smisli neki twist, i podigne limit.
rovad kaže:
ali po meni bi bilo pametnije da se uvatite pravih stvari, tipa internet marketing, affiliate prodaja, blogging, SEO i to...
Pravih stvari? Po čemu su to prave stvari, a ovo nije, i gdje je granica koja razdvaja to sve? Također, govoriš o IM-u kao o odvojenoj kategoriji od ovog, što isto spada u domenu internet marketinga. Postoji gomila modela zarade preko interneta i IM-a, za jedan dio čak ni ne treba web sajt, a da se zaradit daleko više nego što 99% ljudi zarađuje sa svojim blogovima.
rovad kaže:
Znam da izgleda teško, i jest, ali ako bi vi momci tjeli nešto više od svega ovoga, počnite "gubit" vrime na nešto konkretnije, jer ti upload servisi mogu nestat evo odma sljedećeg momenta, dok SEO, Google, affiliate i te stvari nisu nešto što može tek tako propast.
Važno je znat procijenit kolko bi nešto moglo bit scam, malo pratit kako bi se moglo kretat stanje nečeg što misliš promovirat, i najvažnije, ne smiješ se oslanjat na jedan izvor zarade, ili na jednu firmu koju ćeš promovirat.
I ništa nije vječno, šansa da propadnu neke manje CPA mreže koje su sad dosta popularne nisu ništa puno manje nego šanse da propadnu ovi file servisi koji imaju svoj aff program.
rovad kaže:
Eto nek me ispravi ko misli i zna drugačije... ja na kraju samo opet iznosim svoje mišljenje.
Riješeno.
mile108 kaže:
U potpunosti se slažem, sa dobrom stranicom i još boljim SEOm + AdSense ili affiliate prodajom se daleko više zarađuje, ali naravno, za to je potrebno i više znanja, a koliko sam vidio ljudi će radije klikati za 4 centa dnevno nego čitati o npr. link buildingu
Ovo potpuno ovisi o čovjeku, većina ljudi sa web sajtovima zarađuje mizerne iznose, a znam ljude koji zarađuju i četvero-cifrene iznose sa file sharingom. A to je pri dnu metoda zarade bez web sajta, iznad toga su E-whoring, promocija CPA preko classifieds (CL i sl), itd....
.