• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Zaradan pisanjem textova/clanaka

Lucifer

Član
Tu od
16 Stu 2009
Veoma sam se zainteresovao za ovaj nacin zarade,...molio bih iskusnije da stave neki post o ovome(nadam se da ce biti opsiran :D)
Zanimame jer morate imati neko znanje/predznanje da bi ste ovo radili,gde naci ovu vrstu posla,....????

Ništa, ne isplati se. Puno ljudi ti napiše tekst od 350-500 riječi za 1$=5.1kn na engleskom. A tebi engleski nije primaran jezik, a njima je, tako da nemožeš nikako biti konkurentan.

Moze se zaraditi ako pises kvalitetne tekstove. To znaci da trebas istraziti temu o kojoj pises, i moras znat neke osnove SEO-a.

Ako se mislis time baviti, predlazem ti da prvo napises neke primjerke da mozes pokazati svoj rad. Vjerojatno ces morati prvo napisati par tekstova besplatno ili po nizim cijenama u zamjenu za neki pozitivan komentar...

octavia77 kaže:
Ništa, ne isplati se. Puno ljudi ti napiše tekst od 350-500 riječi za 1$=5.1kn na engleskom. A tebi engleski nije primaran jezik, a njima je, tako da nemožeš nikako biti konkurentan.

Ja jos nisam naletio na nekog ko pise za 1.5 toliko rijeci i da sam mu zadovoljan sa engleskim. Moze li mi neko preporuciti nekoliko writera po toj cijeni? Ja inace placam covjeka iz Australije po 4$ za onoliko rijeci koliko treba da pokrije temu i to samo zato sto sam se jako skontao sa njim, inace je 5-6$.

Moze se naci i jeftinije ali treba od "potrage za piscima" napraviti karijeru :) hehe. Salim se ali stvarno se treba ispraxirati u tome jer je to korisna stvar za vecinu nas koji se bavimo ovim stvarima. Potraga za piscima je prakticki stalni posao koji nikad ne staje jer da smo se ja i kolega odlucili za prvog writera s kojim smo poslovali prije godinu dana sada bi bili placali skupo. Ali svako toliko smo trazili provjeravali nove i zadrzali najbolje. Naravno, svaki projekt, svaka niša svaki nacin poslovanja ce mozda bolje pasat jednoj osobi a losije drugoj. Imao sam prije jednog indijskog pisca sa jako dobrim engleskim a nije neki mulac vec je bio inžinjer elektrotehnike koji mi je tekstove pisao za $0.5. Onda sam ga trazio da mi radi jos neke stvari pa je poskupilo na $0.75 po clanku. No recimo on mi ne pase za ovaj blog sada jer ima i drugih klijenata pa mi nije mogao isporucit dovoljno kolicinu tekstova i bio je malo neredovit a za blog nam treba redovito tako da smo morali trazit dalje. Ugl. sad ga koristimo za neke druge stvari. Doduse to nisu bili klasicni clanci da oni moraju od temelja smislit pricu vec sam im dao izvor informacije pa da oko toga napisu clanak, iako je morao biti dosta razlicit pa nije bas da se moze reci da je "rewrite". Da sam trebao potpuno originalan clanak da ga smisle sami onda bi vjerojatno bilo nesto skuplje ali ne vise od $1. Sve u svemu mi smo te pisce dugo vremena pomalo onako "trazili" tako da nije nemoguce ali treba vremena i malo iskustva. Sad ovi full timeri sto imam jedan je dobar drugi je losiji a treceg se trazi jer je jedan dobar odustao. I na to treba racunat da ce oni mozda izgubit interes ili dobit bolju ponudu pa zbrisat. Sve u svemu indija, bangladeš, filipini ce vjerojatno uvijek moc pruzit manje cijene nego us, uk, can, aus i ostale drz sa vecim standardom.

@Lucifer, malo sam se ufurao u ovaj dio za outsourcanje da sam zaboravio komentirati uopce zarada pisanjem. Pa iskreno, stvarno mislim da se bas i ne isplati ici u taj biznis. Ako pises super extra dobro znaci ono savrsenstvno 10/10 engleski onda bis mogao probat smuljat putem proxya i nekog tudjeg paypala na Associated Content. Ali napominjem stvarno moraju biti dobri tekstovi ako ne biti ce puno odbijenih. Osim kvalitete traze i da su zanimljivi, SEO optimizirani i da nisu o nekim generickim temama koje su vec miljardu puta vec napisane. Druga opcija bi bila da nadjes sam direktno nekog da pises za njega ali to ne treba nis posebno opisivat to ovisi o tvojim sposobnostima da nadjes posao :)
Ali stvarno, na engleskom ovi Filipinci i Indijci koje su bivse UK i US kolonije i ima ih puno su jednostavno prekonkurentni danas po meni, da bi se isplatilo ici u taj poduhvat.

Meni piše jedan indijac, i to 1$ po članku, a radi se o jednoj jako jako uskoj temi gdje bih ja možda na Hrvatskom o tome mogao napisati možda članak od 150 riječi, on će mi isporučiti 30 članako od po min 350 riječi.
Ja kad uzimam pisce prvo im dobro pogledam profil, odakle su i koji im je službeni jezik, a review mi je manje važan jer puno njih bez reviewa ide daleko ispod cijene.

A gde nalazite te pisce koji vam pisu clanke? Ne bi bilo lose da ostavite neki link gde se mogu naci, il tako nesto...
I kako ih placate? Preko paypala, ili neki drugi nacin?
Ako nekad zatrebaju, da znam :)

ovo i mene zanima,

imali neki sajt gde se mozete registrovati,i tu da imate svoj profil,......
pa da vas onda ljudi angazuju odatle?

jel mi moze netko pomoci s ovime?bas se nesnalazim posto sam nov ovdje...kako da napravim svoj blog o sportu npr. i da pocnem nesto zaradivati...jel ja moram nesto platiti da bih zaradio ili je za nas besplatno??:king

Imam ja jedan sajt. Gde mozes pisati tekstove. I to sigorno ce ti platiti jer trazi se odredjen broj istih tekstova ko prvi zavrsi i ubaci tekst sigurno ce biti placen imam i dokaze isplata pa ko hoce nek me kontaktira na mail. dakysrb@gmail.com

Back
Na vrh