• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Zarada sa YouTube Views

Ja sam pokrenuo tube na 4 virtuelne masine i 1 local. Za 24h se skupilo otrilike oko 25K, znaci 2$ dnevno. Evo vidjecu sta ce biti kad skupim 120K hoce li biti isplate, uglavnom javljam.

Ovo je sve na localu.
Na racunaru instaliras Virtual Mashine http://www.microsoft.com/windows/virtual-pc/ i onda u toj VM istaliras windows i tubeviewer i pokrenes programe.

Ja sam na mom racunaru podigao 4 VM i jedan local tubeviewer. Virtual-pc sam dodijelio po 512MB RAM-a (4*512) + ovo sto računaru standardno treba... malo je usporio i sad trenutno služi samo za tubeviewere

Meni je windows licenciran pa sam instalirao virtual-pc, ali na drugom računaru gdje je piratska verzija windowsa nesto nije htjelo. Jeste da se ja nisam kasnije nesto puno ni trudio ali siguran sam da postoje alternativne verzije virtual pc koje bi mogle da se iskoriste.

Takođe ovo može i da se koristi i kod vagex-a

Ako komp radi 24 sata to vise potrosi struje nego sto zaradis ta 2 dolara.

Pa bas da postroši 2$, računaj 450W * 24h = 10800w = 10,8Kw = 0,96eura
Ja sam upalio 4 VM i prosjek je 2$ da podignem 8VM to je već nesto.
Sve su male cifre kada preračunas ali ako ne plaćas struju onda je druga stvar.

S tim da je 450W kada je maksimalno opterecen, a to se rijetko desava. Mozda potrosi 0,5€ dnevno

A sta mislite kupiti jak Windows VPS i na njemu pokrenuti virtual masine. Uloziti neki veci novac u taj VPS da ima sto vise RAM-a i bolji procesor. I onda napraviti koliko god je moguce VM. Citao sam negdje da je jedan lik napravio 120 VM, zamislite toliko masina na tubeviews pa to bi bilo 100$ dnevno :)

Ne isplati se to, jaki VPS su skupi treba para za to. Plus tu je problem IP dakle opet trebaš koristi VPN.

Ne isplati se sad nikako jer su makli opciju za zamjenu poena u novac.
Poene mozete zamijeniti samo za preglede.

konte29 kaže:
Ne isplati se sad nikako jer su makli opciju za zamjenu poena u novac.
Poene mozete zamijeniti samo za preglede.

Pa isplatnije je mijenjati ih za preglede koje mozes solidno unovciti, nego za novac koji je sića.

P.S.
Kod mene stoji ta opcija jos uvijek

Sa ovom novom YT skriptom i vremenom od 30 ak sekundi čisto sumnjam da će puno nešto od tih kredita uspješno konvertovati u views. 30 sekundi je premalo meni na vagex je 60 sekund omjer oko 30%.

Vatra Wolf kaže:
Sa ovom novom YT skriptom i vremenom od 30 ak sekundi čisto sumnjam da će puno nešto od tih kredita uspješno konvertovati u views. 30 sekundi je premalo meni na vagex je 60 sekund omjer oko 30%.

Taman da je 10%, isplativije je prodavati viewse nego prodavati kredite.

Registrirao sam se na ovo. Fora stvar, lijepo dok komp radi samo ovo upališ i deri. :D
Nije mnogo ali polako, slažem sa sa ovim što je anarchox rekao. Isplativije je u nešto drugo uložiti, za sebe ili nekoga.

Pozdrav

Funkcioniše li ovo još ?
I pitanje za tebe Vatra Wolf: Koliko uspeš da zaradiš dnevno od TubeExposure-a ?
Sve mi ovo deluje interesantno, pa bih da se raspitam malo više :p

Spartanac kaže:
Funkcioniše li ovo još ?
I pitanje za tebe Vatra Wolf: Koliko uspeš da zaradiš dnevno od TubeExposure-a ?

Pa napisao je da su ukinuli monentize opciju. Mozes samo koristiti da nabacis pregleda na svoje klipove ili da ih prodajes..

kostolomac kaže:
Spartanac kaže:
Funkcioniše li ovo još ?

Pa napisao je da su ukinuli monentize opciju. Mozes samo koristiti da nabacis pregleda na svoje klipove ili da ih prodajes..

Rekoh da nema možda neki servis sličan ovome, zato sam pitao :to_clue
Sve najbolje.

Ima Vagex, ali oni placaju nesto nize: Exchange Rate = $1 / 24213.6 credits
Nikako ti se ovako ne isplati unovcit poene. Radije prodaj na fiverru preglede. Dobit ces 3x vise.

Back
Na vrh