• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Zarada na Dailymotion

badramirez

Aktivni član
Tu od
9 Pro 2013
Vec dugo imam nalog na Dailymotion, skoro koliko imam i YT i svako malo sam zeleo da napravim tutorijal, ali nisam mogao da nadjem vremena, pa cu pokusati ovde ukratko:

Mnogo toga se promenilo na DM u toku ove 2 godine, sadasnji princip je sledeci:
1. na DM se napravi nalog i uploaduju videi
2. do skoro su videi mogli biti i tudji, sada ne znam kakva je situacija, pretostavljam da jos uvek moze da se postavi i tudji kontent i monetizuje
3. u donjem delu ekrana postoji link Monetize tu se klikne i postaje partner nakon provere koja traje od par do 10-ak dana
4. kada ste partner, imate pristup statistici - br pregleda, impresije, zarada, cpm itd.
5. BITNO: razlika izmedju YT i DM je sto mozete napraviti sajt i na tom sajtu embedovati tudje snimke sa DM, tada deo zarade idde vama (ne znam tacno koliki deo).
6. isplacuju preko 100 USD, na PP, racun u banci, Payoneer.

Iskustva: na pocetku sam za nekoliko hiljada pregleda (dnevno, ukupno) mogao zaraditi i do 300 USD mesecno, sada je to znatno manje, CPM je uvek bio dobar (od 2USD do 6, 7 USD) ali je broj impresija cudno brojan, pa se desavalo da na npr. 3000 pregleda (jedan dan) imam 1500 impresija, a onda drugi dan 3400 pregleda a 300 impresija :stars. A od impresija direktno zavisi zarada.
U statistici zarade vidite direktno datum, br impresija, CPM, vasa zarada.
Kao primer, sada dnevno u proseku imam oko 1500 pregleda, 300 impresija, CPM oko 2USD i zaradu 0.6 USD.

Eto, toliko, ukoliko imate pitanja, tu sam ;)

P.S. otvoricu i novu temu sa istim ovim tekstom pa mozemo da diskutujemo tamo

Hvala ti Bad Ramirezu na otvaranju ove teme.
Evo, samo "few issues" sa moje strane;

badramirez kaže:
2. do skoro su videi mogli biti i tudji, sada ne znam kakva je situacija, pretostavljam da jos uvek moze da se postavi i tudji kontent i monetizuje
Eto veselja za mnoge naše Forumaše. :)
No, ipak sumnjam da je ovako, ne bi imalo smisla, a znam da ti Bade imaš svoj, i to jako dobar content. :)

badramirez kaže:
3. u donjem delu ekrana postoji link Monetize tu se klikne i postaje partner nakon provere koja traje od par do 10-ak dana
Pa o čemu li razmišljaju tih 10-ak dana, što provjeravaju, pogotovo ako ih ne zamara sadržaj bez autorskih prava? :)

badramirez kaže:
5. BITNO: razlika izmedju YT i DM je sto mozete napraviti sajt i na tom sajtu embedovati tudje snimke sa DM, tada deo zarade idde vama (ne znam tacno koliki deo).

Razlika izmedju YT i DM je ogromna. :) A ovo ako i jeste ovako, radi se o "dijelu zarade" sa pregledanih videa na svom siteu, što je, naravno, zanemarivo. :(
Ja osobno za sada, u potpunosti ignoriram Dailymotion.
No, dobro je doći u takvu situaciju da je svrhovito razmišljati o njemu. To će se dogoditi tek tada kada već imaš (vrlo) uspješan Youtube kanal. :fever

Kapetan Bačvica kaže:
Hvala ti Bad Ramirezu na otvaranju ove teme.
Evo, samo "few issues" sa moje strane;

Hvala Kapetane, uvek me uhvati frka kad pisem ovakve tekstove da cu nesto da zaboravim, zato mi mnogo znace podpitanja :)

Kapetan Bačvica kaže:
Eto veselja za mnoge naše Forumaše. :)
No, ipak sumnjam da je ovako, ne bi imalo smisla, a znam da ti Bade imaš svoj, i to jako dobar content. :)

pouzdano znam da je ovako, jer je moj prvi video bila pesma Minje Subote, za koju me niko nista nije pitao, dok sam na YT morao da obajsnjavam 30 dana. Takodje, crtani filmovi Pepa Prase (na srpskom) su blokirani na YT a nosilac prava nije zeleo da ih uploaduje, tako da je jedna devojka napravila odlican sajt (na moje i zadovoljstvo moje cerke) na koje je organizovala sve popularne crtace (Pepa Prase, Noddy, itd) a videe je hostovala na DM.
U skorije vreme primecujem i opciju prijave kradje kopirajta, ali verujem da nisu tako azurni i napadni kao YT.
DISCLAIMER: Molim vas, pravite i kacite svoje originalne radove, postenije je i zabavnije ;)

Kapetan Bačvica kaže:
Pa o čemu li razmišljaju tih 10-ak dana, što provjeravaju, pogotovo ako ih ne zamara sadržaj bez autorskih prava? :)

bog ce ga znati, eto Mrxulli su odobrili nalog za 1 dan, meni za 10....

Kapetan Bačvica kaže:
Razlika izmedju YT i DM je ogromna. :) A ovo ako i jeste ovako, radi se o "dijelu zarade" sa pregledanih videa na svom siteu, što je, naravno, zanemarivo. :(

Mislim da je revshare 75/25, tako da oni koji imaju sajtove i embeduju videe sa DM, ulaze u onih 25% (naravno, samo deo toga)

Sve je to lepo,ali je problem sto je Dailymotion slabo posecen.

mico kaže:
Sve je to lepo,ali je problem sto je Dailymotion slabo posecen.
To uopste nije tacno,dailymotion ima milionsku posetu . Ja zaradjujem pasivno preko dailymotiona, oko 170$ mesecno, program mi samo prebacuje klipove sa drugih sajtova na dailymotion. Jedino sto je cudno, recimo imam 10.000 pregleda dnevno na svim klipovima, a prikazuje mi se 1000 ili 2000 pregleda kod zarade.

Loxo kaže:
Da li se isplati vise od Youtube-a?
Nekada je Dailymotion bio bolji, sada se vec ne isplati.

dado4 kaže:
Loxo kaže:
Da li se isplati vise od Youtube-a?

A koliko se ceka na isplatu, ako imas iskustva sa dm ?

rokafela kaže:
dado4 kaže:

A koliko se ceka na isplatu, ako imas iskustva sa dm ?
Ja sam sa DM poceo prije 2 godine. Tada su isplacivali nakon 2 mjeseca. Nakon toga su imali dosta problema, isplate su kasnile. Min. za isplatu je 100 dolara ili eura (nisam vise siguran :D ).

Back
Na vrh