• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Zanimljiv način za ispravno pisanje fraza na Engleskom jeziku!

sema

Dobro znana faca
Tu od
19 Stu 2010
Neznam za vas ali meni vrlo često ispravno pisanje određenih fraza i naslova na Engleskom jeziku predstavlja problem. Koliko god se trudija prevesti neku frazu nikad neću prevest točno i efektivno kao netko tko živi u Americi i Engleski mu je materinji jezik. Jednostavno žargon nije stvar koja se lako uči nego dođe s iskustvom.

Zanimljivo rješenje za taj problem pronašao sam u sljedečem postu:
http://blog.ads.pof.com/2014/02/06/slimy-protip-for-the-lazy-affiliate/

Post je orjentiran na dating nišu ali sigurno se može vrlo lako primjeniti i u drugim stvarima.
Bit je u tome da postoje forumi koji služe za pomaganje ljudima kojima Engleski nije materinji jezik, kao sljedeći.
http://www.englishforums.com/

Primjer u postu je malo nezgodan ali nadam se da će nekome poslužit :)

Veoma korisno.

Nisam baš istrazio ali ono što sam htio komentirat, možda je moj mozak malo krivo podešen, ali meni ovdje pada ideja da se ovo može koristit kao "human keyword research". Smislis neku recenicu pa onda pitas ljude jos 2-3 nacina kako bi kazali istu stvar. I onda dobijes razne ideje za longtail fraze (oko kojih onda kreiramo tekstove).

Smislili smo novi koncept u internet marketingu: "Crowdsourcing Human Keyword Research" :)

dbomestar kaže:
Veoma korisno.

Nisam baš istrazio ali ono što sam htio komentirat, možda je moj mozak malo krivo podešen, ali meni ovdje pada ideja da se ovo može koristit kao "human keyword research". Smislis neku recenicu pa onda pitas ljude jos 2-3 nacina kako bi kazali istu stvar. I onda dobijes razne ideje za longtail fraze (oko kojih onda kreiramo tekstove).

Smislili smo novi koncept u internet marketingu: "Crowdsourcing Human Keyword Research" :)

Točno tako, uz pravi pristup pitanju može se dobit dosta fraza i varijacija na temu(angles) koje se mogu testirat kao naslovi i call to action fraze na landing stranicama, naslovima članaka i sličnim stvarima.
Otvara novu perspektivu koju možda mi kao marketari nevidimo i to u nekim slučajevima dobivamo čak i pogled na temu iz targetirane skupine ljudi. Šta može bit izrazito korisno.

Još jedan koristan forum za provjeru fraza, naročito za one koji znaju koji neki drugi jezik (španjolski, francuski, talijanski) je wordreference.com
Ima i podforum za naše jezike, pa bi se neki problem možda dao riješiti i direktnim upitom

Moja preporuka je Grammarly. Nije postpuno besplatan, ali je jako, jako dobar.

Back
Na vrh