• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Zakon o Copyrightu

Jozo

Član
Tu od
22 Sij 2010
Pozdrav!
Zanima me mogu li što se tiče (hrvatskog) zakona napraviti stranicu za uploadanje i downloadanje datoteka. Je li dovoljno prilikom registracije upozoriti korisnike da ne smiju uploadati datoteke koje su zaštićene copyrightom a da nisu njihove (da su oni odgovorni za datoteke) i postaviti sustav za prijavu sumnjivih datoteka? Mogu li ja kao vlasnik takve stranice imati problema sa zakonom?
Hvala!

Da jel ti ako imaš hosting ti si odgovoran za sve podatke koje se tamo nalaze.
Primjer ti je kim dotcom on je odgovoran što nije izbrisao sve nelegalne stvari na serverima makar ih nije on uploado

kres0 kaže:
Da jel ti ako imaš hosting ti si odgovoran za sve podatke koje se tamo nalaze.
Primjer ti je kim dotcom on je odgovoran što nije izbrisao sve nelegalne stvari na serverima makar ih nije on uploado
OK, a je li moguće da odmah budem sankcioniran ili mogu postaviti sustav za prijavu sumnjivih datoteka i nakon prijave datoteke ako ne obrišem, tek onda da budem kažnjen?

Jozo cijenim tvoju ideju za projekat, ali gdje si našao pokretati sajt upload/download u ovo krizno vrijeme, gdje takve sajtove obaraju čim malo vjetar zapuše. :taunt Loše vrijeme za taj sistem po mojoj logici.
Još frka oko tog zakonskog okvira. :(

student_zarada kaže:
Jozo cijenim tvoju ideju za projekat, ali gdje si našao pokretati sajt upload/download u ovo krizno vrijeme, gdje takve sajtove obaraju čim malo vjetar zapuše. :taunt Loše vrijeme za taj sistem po mojoj logici.
Još frka oko tog zakonskog okvira. :(
:lol
To ne bi trebao biti upload servis nego kolekcija datoteka posebne namjene, no ne bih sada o tome... :) I bilo bi mi u cilju da to ne bude okupljalište spamera kao većina upload servisa.
Zato me zanima jer planiram da to bude ozbiljan projekt, razmišljam i o pravnom savjetovanju.

Jozo kaže:
...Zato me zanima jer planiram da to bude ozbiljan projekt...

Ne ulazeći u problem sa pravne strane; na koji bi način riješio pitanje hostinga?
Ja sam se nedavno bavio mnogo bezazlenijom mišlju, a to je Video site, no prvi i ogroman problem bio je problem hostinga tih podataka?
Na koji način je to rješeno u tvom slučaju?

Palac kaže:
Ne ulazeći u problem sa pravne strane; na koji bi način riješio pitanje hostinga?
Ja sam se nedavno bavio mnogo bezazlenijom mišlju, a to je Video site, no prvi i ogroman problem bio je problem hostinga tih podataka?
Na koji način je to rješeno u tvom slučaju?
Nisam još radio na tome jer prvo želim riješiti ovo pravno pitanje. Svjestan sam problema oko hostanja tolike količine podataka. Nisam siguran je li bolje u bazi držati te datoteke ili na samom serveru...

Jozo kaže:
... Nisam siguran je li bolje u bazi držati te datoteke ili na samom serveru...
Znači, to je dilema?
A gdje je baza?
Složio bih se s tim, ako će baza biti ispod tvog kreveta? :taunt
P.S. Ispričavam se na maloj šali.

Palac kaže:
Znači, to je dilema?
A gdje je baza?
Složio bih se s tim, ako će baza biti ispod tvog kreveta? :taunt
P.S. Ispričavam se na maloj šali.
Što želiš reći? Svaka je pomoć dobrodošla...
:)

Jozo kaže:
Što želiš reći? Svaka je pomoć dobrodošla...
:)
Želim reći da je i baza podataka na serveru, nego gdje će biti inače?
"Dilema" od početka nije postavljena dobro, jer vidiš da ima i drugih, nepremostivih problema, jedan od njih je hosting. Dakle, eto, to je samo moje mišljenje, jasno.

Palac kaže:
Želim reći da je i baza podataka na serveru, nego gdje će biti inače?
Aha, dobro je da si mi to razjasnio... Ja sam mislio da su baze podataka na veš mašinama!
:poke

Back
Na vrh