• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Youtube Zarada 2015 - Osnove

webphp

Član
Tu od
20 Tra 2013
prije svega pozdrav svima,

pokušao bi s' youtube zaradom ali prije nego što bi se upustao u taj izazov muči me nekoliko "početničkih" pitanja o načinu sticanja same zarade, odmah da napomenem da sam pročitao stvarno dosta tekstova o youtube zaradi kako na domaćim tako i na stranim sajtovima, kao i skoro sve teme o yt zaradi na ovom forumu, ali problem se javlja jer su velika većina tih tekstova, postova itd. stari nekoliko godina pa je logično da je došlo do nekakvih promjena o samom principu funkcionisanja kroz to vrijeme

pošto bi postavljao unikatne, edukativne te zanimljive videe s' dužinom trajanja od 10ak minuta, zanima me način monetizacije te isplativost istih (u skoro svim pročitanim tekstovima nalazio sam da se zarada preko partnerskih mreža na 1000 pregleda tj. CPM kreće od 1-3$)

1. prema tome matematika kaže da bi na recimo 10.000 pregleda (monetizovanih) imao zaradu od 10-30$, da li je to fiksno ?? (vjerovatno ima nekakva kvaka u svemu tome)

pošto je ulazak u partnersku mrežu malo "komplikovan" i moraju se ispuniti odredjeni zahtjevi ja bi se kao početnik u yt zaradi okrenuo Adsense-u, kojeg već imam na svojim sajtovima i mogu ga povezati s yt

2. sad me zanima da li se zarada s' Adsense računa na isti način kao na sajtovima, pa sama zarada zavisi od broja klikova i zemalja iz koje je klik neovisno o broju pregleda (mogu imati na 1000 pregleda 0 zarade, ali mogu i 10$ zarade) ??

koja je po vama prednost yt zarade u odnosu na ostale načine zarade te da li je uopće ima?

webphp kaže:
prije svega pozdrav svima,

pokušao bi s' youtube zaradom ali prije nego što bi se upustao u taj izazov muči me nekoliko "početničkih" pitanja o načinu sticanja same zarade, odmah da napomenem da sam pročitao stvarno dosta tekstova o youtube zaradi kako na domaćim tako i na stranim sajtovima, kao i skoro sve teme o yt zaradi na ovom forumu, ali problem se javlja jer su velika većina tih tekstova, postova itd. stari nekoliko godina pa je logično da je došlo do nekakvih promjena o samom principu funkcionisanja kroz to vrijeme

pošto bi postavljao unikatne, edukativne te zanimljive videe s' dužinom trajanja od 10ak minuta, zanima me način monetizacije te isplativost istih (u skoro svim pročitanim tekstovima nalazio sam da se zarada preko partnerskih mreža na 1000 pregleda tj. CPM kreće od 1-3$)

1. prema tome matematika kaže da bi na recimo 10.000 pregleda (monetizovanih) imao zaradu od 10-30$, da li je to fiksno ?? (vjerovatno ima nekakva kvaka u svemu tome)

pošto je ulazak u partnersku mrežu malo "komplikovan" i moraju se ispuniti odredjeni zahtjevi ja bi se kao početnik u yt zaradi okrenuo Adsense-u, kojeg već imam na svojim sajtovima i mogu ga povezati s yt

2. sad me zanima da li se zarada s' Adsense računa na isti način kao na sajtovima, pa sama zarada zavisi od broja klikova i zemalja iz koje je klik neovisno o broju pregleda (mogu imati na 1000 pregleda 0 zarade, ali mogu i 10$ zarade) ??

koja je po vama prednost yt zarade u odnosu na ostale načine zarade te da li je uopće ima?

Mnoge mreze daju informacije o prosecnom CPM, i svuda cete naci (osim kod nekih mreza) da je taj iznos izmedju 2 do 5 USD. To je prosek, ja sam u jednoj imao 0.5 a u nekoj i 2 zavisi od mreze. CPM uglavnom ne zavisi od mreze, osim mreza koje stvarno rade na promociji i prodaji reklama na tvom kanalu, vec od drugih faktora (vec pisano na ovom forumu) - geografija, vrsta reklama, sezona, retention itd. CPM nema gornju granicu, bilo je primera (Juzna Afrika) da je CPM bio 120 USD :crazy_grin.

1. nije fiksno, to je prosek ali u principu to ne znaci nista, ne moze mreza mnogo da utice ako su drugi faktori u igri koji zavise od tvog kanala. CPM moze biti veci (zapadne zemlje) ili manji (istocne zemlje), zavisi odakle ti pregledi dolaze. NPR neki gejmerski kanal koji ima preglede 80% iz USA moze da racuna i na CPM od 12 do 25!
Mozes raditi u adsensu a uslovi koji postavljaju mreze su tu da odaberu perspektivne kanale, biti u mrezi ima svoje prednosti ali i mane.

2. na YT se broje prikazane reklame (monetized view) i to je gro zarada, manji deo zarade na YT dolazi od klika. Mozes imati 1000 pregleda sa 0 zarade ukoliko imas 0 monetized views-a. Ali ako imas monetized views onda imas neku zaradu ;).

Pozdrav!

Da ne otvaram novu temu i izvinite na spamu, ukoliko to jeste :D

Postoji li neka mreza koja bi me primila ukoliko imam jedan copyright strike, jer Adsense mi je za sad katastrofa, bukvalno se desi da imam 50,000 pregleda na dan, a da ne mogu da izvucem 6 evra.

Nikola00 kaže:
Da ne otvaram novu temu i izvinite na spamu, ukoliko to jeste :D

Postoji li neka mreza koja bi me primila ukoliko imam jedan copyright strike, jer Adsense mi je za sad katastrofa, bukvalno se desi da imam 50,000 pregleda na dan, a da ne mogu da izvucem 6 evra.

skoro sam 100% siguran da ne. Svaka mreza trazi kao jedan od osnovnih uslova good standing, sto u tvom slucaju nije... sorry...

U međuvremenu sam sredio taj jedan copyright, pa sam sad slobodan u izboru mreža :D
Kad smo kod toga, koliko treba da odgovore ovima iz Zoomin-a da mi pošalju ovu pozivnicu ?

Nikola00 kaže:
U međuvremenu sam sredio taj jedan copyright, pa sam sad slobodan u izboru mreža :D
Kad smo kod toga, koliko treba da odgovore ovima iz ZoomIn-a da mi pošaqlju ovu pozivnicu ?

Odlicno! Ali nemoj u Zoomin! Jedva sam se iskobeljao od njih i sad uzivam. Jako im je los support, sta god da pitas dobijes genericki odgovor, kasne sa uplatama, racunaju zaradu u USD a uplacuju u EUR po nekom sumanutum kursu (gubio sam i do 100 EUR po uplati), naplacuju i najsitniji trosak i nikad neces znati za sta je otisao novac. Imaju mali CPM i ne trude se uposte. Jedino sto je bilo dobro je uplata direktno na racun u banci ili WU, ali od kada imam PP to stvarno nije prednost....
Ako zelis, poslacu ti referral na PM za mrezu u kojoj sam i detalje o njoj.

Znam da ih je Mrxula ovde hvalio zestoko, da je dobar CPM za domace klipove (sto meni treba) da je revshare odlican (80%), a
sad ne znam ako ti tako kazes...
Aj posalji mi to na PM ako ti nije problem :)

Uh, imam jedan pedlog jeste da ce zahtevati vremena ali da se malo srede ove teme oko youtuba ima ih mali milion u pretrazi a konkretno mnoge su bespotrebne tako da samo dzabe citam u nadi da cu da nadjem ono sto mi treba ali na kraju ne nadjem nista.

Konkretno u mom slucaju je situacija da sam ja povezao neki kanal pre par godina ni sam ne znam kako vec sam ispao iz ove price davno zaboravio sve, do skoro dok mi nije dosao jedan cek koji me iznenadio samo tako... I vidim da imam neke zarade od tog kanala, ali interfejs se promenio 100 % ne mogu da se snadjem na Adsense stranici, secam se dobro da je za obicne oglase bio obracunski period od pocetka do kraja meseca, ali ovde mi se ne uklapa nikako taj period u ono sto mi je izbacilo kao zaradu za prosli mesec ?

E sada ili je neki drugi obracunski period za Adsense for youtube ili uzmu malo para za sebe ( poniste klikove ) pa mi se zato to ne uklapa nisam pametan. Zanima me ima li gde da mogu da procitam u vezi ovoga, ne moze covek da se snadje ima mali milion tema ovde a nista konkretno, a bilo bi jako koristi kada bi neki clan koji se dobro razume u ovo napravio kratak tutorijal osnovnih stvari za youtube da se okaci kao important thread jer ovo nema smisla ovoliko tema a nista u njima.

Back
Na vrh