• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Youtube pregledi

dekipkc17

Novi član
Tu od
28 Lis 2012
Pozdrav,ovako posto imam nedoumica a tice se embeda na sajtovima samog videa,dali youtube broji kao pregled svaki posjet sajtu posto autoplay pokrece odma video.Ako ne dali ako neko posjeti kanal i ode na istaknuti videozapis dije se takoder moze oznacit autoplay dali tu broji,ako netko pogleda?

Ovo mi je bitno da znam pa ko zna neka mi samo potvrdi :D

Mislim da se View broji ako je video gledan duže od 10 sekundi, ali nisam siguran.

dev_masta kaže:
Mislim da se View broji ako je video gledan duže od 10 sekundi, ali nisam siguran.

Citao sam forume pola pola neki kazu da neki kazu ne realno bi bil oda ne broji,jer manipulira se onda umjetnim pregledima.

pa najbolje ti je da nekako testiras :D Smisli neki nacin i testiraj pa se uvjeri sam :p

Ono sto ja znam za sigurno je da postoji granica do koje Youtube broji sve, to je nesto tipa 300-315 pregleda. Tek nakon tog broja ukljucuje se algoritam koji detektuje da li je to zapravo bio pregled odnosno koliko dugo je video gledan itd. Ako je video monetizovan onda oni jos jednom pregledaju to sve kasnije i skidaju opet. Pa je to malo tesko proveriti.
Siguran sam da ako neko dodje na kanal i odgleda ceo video da ce se to prikazati kao pregled.

Pregled se broji čim je video gledan više od 8 sekundi, dok je između 300 i 305 pregleda većinom views counter zamrznut dok oni ne pregledaju jesu to real viewsi ili je netko sa proxya samo nabijao preglede.

dev_masta kaže:

Pregled se računa čim se video učita, do 301 pregleda možeš doći i konstantnim osvežavanjem stranice (F5), ali tako sam sebe zavaravaš po pitanju statistike, dok nakon 301. pregleda Youtube pali algoritam gde se svaki pregled testira i nema duplih pregleda.
Dakle video možeš da gledaš i jednu sekundu samo, računaće se pregled.
Pozz

Back
Na vrh