• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

YouTube Partnership

moneymaker

Član
Tu od
13 Tra 2010
Evo ovako, vidio sam da je YouTube Partnership dostupan i kod nas pa me zanima da li je netko iskušao sreću sa tim?

Koliko sam uspio naći na internetu, shvatio sam da plaćaju 2.5$ za tisuću posjeta na vaš video. To i nije baš velika lova kad skužite koliko su oni zaradili na tim oglasima koje prikazuju na vašim videima, ali nema veze..

Uglavnom, prema toj računici trebali biste zaraditi 1000$ za 400.000 posjeta na vaš video. Mislim da je to dosta dobra zarada.

Sada, sljedeći problem je napraviti neki video, ili njih više koji će privući toliko ljudi. Gledam po internetu i vidim da neki lik za 3 dana što mu stoji video na youtubu ima preko 1.000.000 (milijun) posjeta. Dobro, on ima više od milijun subscribera, uglavnom glupira se pred kamerom.

Ja sad ne bi htio da me cijeli svijet gleda kako se glupiram pred kamerom, valjda ima i drugih načina :crazy_grin

Ako imate kakvih iskustva sa tim, slobodno ih podijelite ovdje :)

mozda da napravis neki tutorial za neku oblast ili program sto bi mnogi htjeli da vide al opet tu je problem da li ce taj video izbacivati trazilica itd. :(

Kako uopce dobit oglase na svoj youtube video?

EDIT:

Kaze ovako:

"the lowest amount of subs for a youtube partner that i have seen is around 3,000 and they had quite a few thousand (minimum)
but if your videos are generally really good and youtube contacts you about partnership then you could have much less
--------------------------------------…
the main payment method is paypal but when you make your application you can state if you want alternative payment methods
youtube partners get $2.50 (2 dollars and 50 cents per 1,000 video views)
--------------------------------------…
-you must be 18 to be a youtube partner
- to try to sign up to the partnership program go to this link: http://www.youtube.com/partners"

hmm?

isfuraj nes ko jon la joie, napravi kolekciju smjesnih videa pa spoji u jedan, pitaj sestru, prijateljicu ili plati neku sponzorusu (citaj kuju) da u bikiniju ti ima neku emisiju o bilo kojoj temi ali pozeljno da je "muska tema" tipa auti, kompjutori, nogomet, kladjenje, internet zarada pa napravi kanal gdje ces redovito objavljivati novosti. Nauci malo blackhat spikice kako boostat svoj video da dobije vise posjeta. Tipa nagovori masu svojih frendova da ti pogledaju video i votaju ili sta ja znam izreklamiraj taj video opet svuda po netu itd. nauci tips and tricks youtube-a pa rokaj. ima nacina.

Hvala na prijedlozima. Probat ću nešto smisliti, možda i bude nešto od toga ;)

ludak kaže:
na sta isplacuju :smack

Koliko sam ja shvatio, kada postanes njihov partner dobiješ adsense račun, ili možeš uzeti svoj od prije ukoliko da imaš i onda jednostavno primaš čekove od njih preko adsensa.

A jel istina da morash imati 3000 subscribera da bi uopshte mogao da razmishljash o svemu tome? :/

wizard kaže:
A jel istina da morash imati 3000 subscribera da bi uopshte mogao da razmishljash o svemu tome? :/

Paa da ... mislim ne mora da bude bas 3000 ali uglavnom tvoji videi moraju da budu kvalitetni i gledani a uz to ce biti i subscribera ;)

PS. : hehehe ti bi sve da probas ... bolje je odluci se za nesto i rokaj po tome a ne ovako :) ...
PPS. : nemam MSN i Skype trenutno jer koristim ubunutu i mrzime da instaliram.

Citao sam juce o nekim momcima u SK (Svetu Kompijutera) o ovome...

Jedan nas covek koj radi ovo, poceo je da radi jos 2006, i to tako sto je snimao samog sebe, izvodeci gluposti. Posle nekog vremena dok je skupio milione gledalaca i na hiljade subscribersa (da i da na pomenem da 1000 subscribers-a donosi 0.10$) i posle nekog vremena ljudi iz YouTuba su ga kontaktirali ( posto jos ne postoji nacin da vi kontaktirate njih nego oni iskljucivo vas ) Kaze da ne uzima bog zna kolko para ali placaju mu racune :)

Sada ne znam kolko se ovo isplati ali ima i inteview sa strancima koj uzimaju kazu mnogo para preko toga ali oni imaju milionske gledaoce i subscriber-se...

I da otvara se adsens racun i preko njega se radi ili mozete koristiti vas ako imate..

eto to je nesto sto sam ja procito uzdravlje :drinking

Black Dragon kaže:
wizard kaže:

Paa da ... mislim ne mora da bude bas 3000 ali uglavnom tvoji videi moraju da budu kvalitetni i gledani a uz to ce biti i subscribera ;)

PS. : hehehe ti bi sve da probas ... bolje je odluci se za nesto i rokaj po tome a ne ovako :) ...
PPS. : nemam MSN i Skype trenutno jer koristim ubunutu i mrzime da instaliram.
Pa shta fali svega po malo probati :DD
Oke hvala na odgovoru napokon... xD

YouTube Partnership ipak nije dostupan u Hrvatskoj. Danas sam se pokusao prijaviti i stalno me vracao na prvu stranicu kada sam kliknuo na link na prijavu. Onda sam odlucio postaviti pitanje na njihov forum zasto se to dogada i odgovor je bio:...Oprostite, YouTube Partnership zasada nije dostupan u Hrvatskoj i to je razlog zasto ste bili preusmjeravani. Nemogu vam reci kada ce biti dostupan...

Ispricam se onima kojima sam dao laznu nadu, ali za to je krivi neki glupi clanak u kojemu je pisalo da je YT Partership dostupan i u Hrvatskoj.
Sada nam preostaje jedino da skupimo cim vise posjeta i subscribera na YT kanalima tako da kada dode zaista njihov partnership da nas prime odmah ;) .

ok, a jel dostupan u sloveniji?

nisam na netu nasao popis podrzanih zemalja?

moneymaker kaže:
YouTube Partnership ipak nije dostupan u Hrvatskoj.

Postoje nacini da se to zaobide. Ako imas prijatelja/rodbinu u jednoj od zemalja koje imaju youtube partnership oni te mogu prijaviti. Takoder postoje slatki programi kao sto je teamviewer http://www.teamviewer.com/index.aspx koji ti u tome mogu pomoci.

I bez brige, nece te youtube previse provjeravati.

Youtube partnersip nije brza i laka lova. Da bi uopce bio primljen moras imati zanimljive video klipove, uploudati redovito, komunicirati s ljudima, imati copyrights na kompletan sadrzaj a i Youtube je izbirljiv i ne prima bas svakoga.

Funkicionira ako si dovoljno uporan i strpljiv ali over time. Mislim da nakon godinu dana i 100injak videa mozes pristojno zivjeti od toga ali samo ako je sadrzaj dovoljno zanimljiv.

Najvažnije je imati zanimljive vide-e
Primjer Mysteryguitarman uploda 2 videa tjedno, a svi koji ga prate znaju da svi njegovi uradci imaju preko milijun pogleda...a covjek vas jos na kraju svakog videa podsjeti da kliknete subscribe... Sada su svi pocelisnimati sebe i misle da su zabavni...treba smisliti nesto inovativno kao sto je annoying orange...

Jesu tih 2,5$ po 1000 pogleda sigurna ili oni ovise o oglasima koji se pojavljuju na videu...

Back
Na vrh