• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Youtube monetizacija

ftb

Novi član
Tu od
12 Srp 2013
Pozdrav svima! Ja sam prilicno nov u svemu ovome i imam 2 kratka pitanja u vezi youtube monetizacije-

(ne bih da spammujem, postavio sam slicno pitanje kao -re: na temu "Kako postati youtube partner" ali tema je zapoceta pre 3godine. Ako je potrebno obrisacu -re sa tog treda)

Planiram da zapocnem kanal sa originalnim sadrzajem i da ga plasiram pretezno Balkanskom auditorijumu. Testiranja radi sam pokusao da monetizujem neke snimke na mom privatnom kanalu medjutim izbacilo mi je da sam u zemlji gde uspostavljanje monetizacije nije dozvoljeno. Da li postoji nacin da se ovako nesto zaobidje?

I drugo pitanje, posto je moj kanal usmeren domacoj publici, da li je bolje da se uclanim u neku od partnerskih mreza ili direktno sa Youtubom?

Hvala!

ftb kaže:
Pozdrav svima! Ja sam prilicno nov u svemu ovome i imam 2 kratka pitanja u vezi youtube monetizacije-

(ne bih da spammujem, postavio sam slicno pitanje kao -re: na temu "Kako postati youtube partner" ali tema je zapoceta pre 3godine. Ako je potrebno obrisacu -re sa tog treda)

Planiram da zapocnem kanal sa originalnim sadrzajem i da ga plasiram pretezno Balkanskom auditorijumu. Testiranja radi sam pokusao da monetizujem neke snimke na mom privatnom kanalu medjutim izbacilo mi je da sam u zemlji gde uspostavljanje monetizacije nije dozvoljeno. Da li postoji nacin da se ovako nesto zaobidje?

I drugo pitanje, posto je moj kanal usmeren domacoj publici, da li je bolje da se uclanim u neku od partnerskih mreza ili direktno sa Youtubom?

Hvala!

STRPLJEN SPAŠEN!

Pa ako nece da ti prihvati zbog zemlje ti onda promeni na kanalu i stavi bilo koju drugu da nije ExJu :)

Ja sam promijenio u GB i opet Adsense nece.

Imam nekih planova za napraviti kanal ali ako ne moze Adsense demotivisan sam skroz.

Kad odem na Monetize kaze mi "This feature is currently not available in your country".

Iako sam odabrao Great Britain, probavao i Australiju.

Jel mora onda i Adsense account biti na nekoj drugoj zemlji? Jer meni je na Bosni. Kako bi drugacije isplatio novac.

Ne mora AdSense biti isti kao YT, kod mene je Youtube Australia, a AdSense Bih (bio RH) i sve odlično radi (za sada :D )

Bas cudno.

Ne bi meni to toliko smetalo da znam da ovi ostali partner networks mogu pruziti dovoljno srodne/ciljane oglase. Htio sam nesto o zdravlju i suplementima na engleskom pricati ali tu bi Adsense sjeo vjerovatno bolje od icega, a posto ne moze onda odugovlacim.

Back
Na vrh