• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Youtube Kanal: Muvizu Televizija

Smiley

Novi član
Tu od
25 Ožu 2015
Pozdrav svima

Poceo sam sa radom pa recite sta mislite za prva dva videa...? Lice li na sta? Ako mogu prijedlozi sta i kako od vas iskusnijih. Planiram ubacivati sedmicno oko 2 videa maksimalne duzine 3 minuta. Planiram se sprdati sa svim i svacim, zezancija, sarkazam, ironija i sl.

http://www.youtube.com/watch?v=NL5kzObTE4o

http://www.youtube.com/watch?v=J0ku5nJUWVg

Prvi subskrajber sam ti :) Meni se ovo svidja i mislim da ima persketivu.. samo da se malo jasnije cuje, malcice bolje! :D Sta si koristio za ove animacije bas je zanimljivo covece! SRECNO I NE STAJ!

SpawneR kaže:
Prvi subskrajber sam ti :) Meni se ovo svidja i mislim da ima persketivu.. samo da se malo jasnije cuje, malcice bolje! :D Sta si koristio za ove animacije bas je zanimljivo covece! SRECNO I NE STAJ!

Hvala drug na subu i na misljenju.
Da zvuk mi je poprilicno los, moram to popraviti. Snimam telefonom zvuk jer nemam mikrofon da bi zvuk bio cistiji mada cu na sljedecem video pokusati popraviti zvuk koliko to vec bude moguce.

Imam planove da radim jedan mini crtani sa radnjom koja ce se nastavljati pa cemo vidjeti. Nekih 21 epizoda po sezoni. Trenutno pisem scenario neki i lagano krecem u realizaciju.

Za pocetak cu raditi ovo emisiju 'Muvizu News' gdje cu pokusati na ironican nacin donijeti neke situacije sa kojima se susrecemo svi na Balkanu. Da li cu uspjeti i da li ce biti zanjimljivo ne znam ali vu pokusati.

Jos jednom hvala na misljenju i subu ;)

PS.

Ima li ko da je dugo na YT-u, da mi kaze na koji nacin da se reklamiram na pocetku jer ovo sto ja radim nije bas sto se kuca u pretrazivacu.

Smiley kaže:
PS.

Ima li ko da je dugo na YT-u, da mi kaze na koji nacin da se reklamiram na pocetku jer ovo sto ja radim nije bas sto se kuca u pretrazivacu.

Pozdrav,

Za početak te molim da pročitaš pravila foruma, a posle i da pregledaš ostale teme vezane za YT, jer je bilo dosta predloga na forumu u vezi reklamiranja.

Kako ti je već i sugerirano, mnogo korisnih informacija ćeš dobiti ako klikneš gore desno na Video Marketing i izrada video sadržaja, te se na taj način vratiš u tu podkategoriju Foruma, i pročitaš - sve. :)
No, jedan od resumea je svakako ovo što si napisao:

Smiley kaže:
Planiram ubacivati sedmicno oko 2 videa maksimalne duzine 3 minuta.

Dakle, 2 videa sedmično i to će biti uspješno, kad tad. ;)
No, Smiley, nisi nam rekao koji program si koristio u izradi videa? :fever

Sto se programa tice koristim vise programa u izradi videa, iClone, GoAnimate, Reallusion, mTv itd...

Za sada sam ubacio desetak videa onako masumicno. Neki su kvalitetniji, neke manje kvalitetni ali bitno je na pocetku bar mislim drzati kanal koliko toliko aktivnim iako sad nemam vremena zbog faxa itd. Neke je lakse napraviti, neke teze.

Za sada imam 46 subskrajbera.

Zanima me da li mogu popiti Copyright na ovom videu zbog toga sto sam koristio sliku Ronalda a nemam dozvolu za to?

https://www.youtube.com/watch?v=rxDnGnmcrU8[/video]
[/URL]

Igor Tomić kaže:
Smiley kaže:
PS.

Pozdrav,

Za početak te molim da pročitaš pravila foruma, a posle i da pregledaš ostale teme vezane za YT, jer je bilo dosta predloga na forumu u vezi reklamiranja.

Da budem iskren pravila foruma nisam citao, valjda to niko i ne cita kao i ono 'slazem se' kod instalacije softvera :tease

Procitao sam citav podforum ovdje sto se tice YT-a ali i dalje mi neke stvari nisu najjasnije a i najlakse civjeku bude kad mu neko direktno napise sta i kako na pocetku. Ono da mu neke smjernice i sl.

Izvinjavam se ako sam prekrsio neko pravilo foruma, nije bilo namjere, casna pionirska!

Smiley kaže:
Sto se programa tice koristim vise programa u izradi videa, iClone, GoAnimate, Reallusion, mTv itd...
Zanima me da li mogu popiti Copyright na ovom videu zbog toga sto sam koristio sliku Ronalda a nemam dozvolu za to?

Mislio sam glavni video editor kojim animiraš lice naratora, to je jako interesantno. Radio sam nešto slično sa After Effectsom, ako ti radiš sa Reallusion, vjerujem da nije mnogo jednostavnije, jedino je - skuplje. :)
Što se tiče Ronalda, mislim da je to klasičan primjer Fair Use, kako je objasnio kolega Bad Ramirez u threadu koji sam nekidan otvorio o autorskim pravima: https://internetzarada.org/showthread.php?tid=12208&pid=105128#pid105128
Za kraj jedan savjet kako mi izgledaju tvoji videi: nekako djeluju svi kao da su prekinuti naprečac. Sigurno se slažeš s tim. :( To nije problem. Daj im malo "prostora", odnosno vremena, neka traju koju sekundu duže. Youtube uvijek krade, nekada skoro i punu sekundu na kraju videa, mislim da ti se je baš to dogodilo, pa imaj na umu. :fever

@Kapetan Bacvica

Hvala na konstruktivnoj kritici.
Soazem se sa tobim da mi izgleda kao da se video naprasno prekine. Moguce na je zbog YT-a jer ja kad pustim video u playeru na compu zavrsi normalno. Pustat cu koju sekundu tako da izgleda prirodnije.

Vjerujem da mi je onaj serijal Muvizu News najkvalitetniji od svog sadezaja na kanalu. Ali najgore je sto na pocetku stvarno ima malo pregleda jer nema ni subova i malo ljudi zna za kanal uopste.

Dok napravim 90 sekundi Muvizu Newsa mogu napraviti 10 animacija sto ubacujem u listi 'parodija'.
Pa cu pokusati ubacivati bar dva vide sedmicno Muvizu Newsa a ove 'parodije' i animacije slika fosta cesce pa da vidim reakciju ljudi. Mozda nisu najkvalitetniji ali gadjam bar jedan koji bi mogao postati malo viralniji da bi se proculo za kanal.

Hahahaha prejako kralju. Pratit ću te ovo je za opuštanje...

shulk kaže:
Hahahaha prejako kralju. Pratit ću te ovo je za opuštanje...

Hvala. Iskreno po Vama koji je najbolji sadrzaj na kanalu?

Back
Na vrh