• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

WPS u neki format prilagođen slanju mail-a

M00nlander

Moćan
Tu od
9 Lis 2008
Imam .wps fajl s listom mailova. Jel mi netko može pomoći kako da to pretvorim u neki format koji je prilagođen za slanje mail-a. Usput koji bi e-mail service preporučili za mass mail slanje?
Davno sam koristio aweber - neki free resource btw :)

Thanks unaprijed

To je kolko znam MS Works format, nađi Works convertor (mislim da i MS ima svoj) i pretvori ga u neki pogodniji format.

A za e-mail service koristim prvenstveno 1shoppingcart Pro (http://www.1shoppingcart.com/features-pricing ), ima jednu dobru i pristupačnu kombinaciju ako si u IP-u, pogledaj Professional paket, ima AR, CC processing gateway i AM platformu u jednom, skoro sve što ti može trebat. Fale mi neke stvari koje je GR imao, ali ok je, ova integracija e-commerce, IP i EMM rješenja stvarno uštedi dosta vremena i živaca.

Ako imaš baš previše limitiran budget, najjeftinija opcija koju bih preporučio je XMailPro kao whitelabel Awebera, pogledaj http://clients.xmailpro.com/features.htm , ima skoro sve što je bitno što i AW ima(van nekih naknadno dodanih finesa), ali je velika razlika u cijeni na većem broju subscribera jer XMail ima konstantnu cijenu (granice uvijek postoje, ofc, 'unlimited' iluzija iz domene hostinga vrijedi i ovdje).

Ako se kužiš više u tehničku stranu mailinga, instalacija neke server-side skripte tipa Interspire na neki VPS je dobro rješenje, bitno je samo pripazit na karakteristike servera na koji se stavlja (da odrediš outgoing SMTP limit i sl). Pommo je isto ok rješenje za neke najosnovnije stvari, al mislim da si tu razinu prerastao pa ga neću previše opisivat, ok je samo za neke svrhe gdje A/B / multivarijatna testiranja nisu imperativ za bolji CR, a takve situacije su rijetke.

Yes, testiram nešto pa me zanima koliki će biti CTR i konverzija s obzirom da je poprilično targeted lista u pitanju. Volio bi prvo dati neki e-book for free da prvo dobijem naklonost publike, a tek onda ponuditi proizvod koji sam zamislio promovirati toj listi.

Hvala na info-u, usput na oba linka je display message tipa "page not found" - ali u suštini je to to što sam tražio.

Pozz Neo :)

Krivo je ovaj degen od foruma spojio linkove, :D
linkovi su redom:
- http://www.1shoppingcart.com/features-pricing
- http://clients.xmailpro.com/features.htm

Yes, testiram nešto pa me zanima koliki će biti CTR i konverzija s obzirom da je poprilično targeted lista u pitanju. Volio bi prvo dati neki e-book for free da prvo dobijem naklonost publike, a tek onda ponuditi proizvod koji sam zamislio promovirati toj listi.
Par puta si spominjao copywriting tako da vjerujem da već znaš koji su ključni koraci ovdje, a vjerovano znaš i slijedeći citat koji bih pripisao Laskeru, ako me sjećanje dobro služi, pošto ga je poslije gomila drugih imena sa scene ponavljala toliko da se obrisao svaki trag izvoru - bez povjerenja nema prodaje. U ovoj atmosferi gdje postoje rješenja, ali gdje previše ljudi pokušava doći do novca na sumnjive načine i prijevarom kupaca, ljudi će se uvijek okretat onima u koje vjeruju, makar i kompromitirali određene benefite onog nekog drugog rješenja; prema tome, bitno je samo da se pokažeš kao osoba od povjerenja, a jedan kvalitetan način da to ostvariš je da:
- kreiraš identifikabilnu osobu u koju subscriberi mogu vjerovat, važno je stvorit 'rapport', važni su i principi asocijacije i sličnosti, važno je da bude što veća sličnost između te osobe i jednog idealiziranog subscribera na kojeg ciljaš, pogotovo kod kreacije podloge te persone (dosta je potentan format iz Campbellovih spisa o storytellingu i mitologiji).
- im konstantno nudiš neku konkretnu vrijednost, u intervalima gdje im povremeno daješ informacije koje trebaju, ali ne previše, jer ljudi danas sve teže vjeruju ikakvim pokušajima dobročinstva
- nadmašiš njihova očekivanja u strateškim točkama mailinga, negdje prije komercijalne ponude
- imaš bar 4:1 omjer besplatnog prema komercijalnom sadržaju (izvor: marketingsherpa, prati istraživanja i statistike EMM-a, često možeš naučit i više nego kroz sve ove kurseve i knjige)

I onda u najoptimalnijem momentu im prezentiraš ponudu. Samo pazi na stupanj povjerenja / kredibiliteta, to je pola odrađenog posla.

Dalje je jedino ponuda bitna, a to ćeš se već snaći. :)

Kad smo vec kod mailing programa da kazem i ja koju...

Ubedljivo 2 najbolja programa koja sam koristio to su Mail Mascot i Atomic Mail Sender, oba sa VPS servera.

Oba programa imaju odlicne karakteristike s' tim sto bih blagu prednost dao MMascotu zbog mogucnosti tokenizovanja mailova. Tokenizovanje poruke je postavljanje varijacija u sam mail tako da program sam bira ponudjene i fakticki salje drugaciji mail od onog prethodnog.
Primer:
Forum Internet Zarada {je|je svakako|gotovo} {vodeci|sigurno najbolji} {website|vebsajt|sajt|site} na {netu|internetu|www} ako {vas|nekog} {interesuje|zanima} zarada na internetu.
Mail Mascot ce poslati ovako nesto:
Forum Internet Zarada je gotovo sigurno najbolji sajt na www ako vas zanima zarada na internetu.
Naravno, to je samo 1 mail koji ce program sastaviti i poslati kada mu zadate prave varijacije. Dobar je i zbog toga sto se mogu skrejpovati mailovi sa Twittera i postoji mogucnost slanja kroz proxy adrese.

Atomic Mail Sender nema mogucnost skrejpa ali se bar kod mene pokazao bolji jer je sa njim broj poslatih mailova gotovo dvostruko veci. Sa Mascotom sam slao u proseku 1.4 miliona a sa AMSenderom 2.2-2.3 miliona mailova dnevno.

U svakom slucaju vrlo korisne alatke kada je bulk mailing u pitanju.

Back
Na vrh