• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Wordpress - za i protiv

Mene su modifikacije, preciznije pokusaji modifikacija na WP blogovima kostali u zadnje 3 godine dosta novca, a da cak nisam ni postigao ono sto sam zeleo, iako me dizajneri uveravaju da "sve moze", a posle im se "pomeraju kodovi"itd.

pronstar kaže:
Mene su modifikacije, preciznije pokusaji modifikacija na WP blogovima kostali u zadnje 3 godine dosta novca, a da cak nisam ni postigao ono sto sam zeleo, iako me dizajneri uveravaju da "sve moze", a posle im se "pomeraju kodovi"itd.

Sta te je tacno kostalo? Premium teme/pluginovi ili racunas svoje vreme kao novac.
Iz mojih dosadašnjih iskustava sa WP treba ili primeniti besplatne varijante, koje uz malu modifikaciju koda mogu da odrade sasvim dobar posao za nezahtevne sajtove. Nekad na sve to odlicno sedne i premium tema, i onda i za nju ne treba zaliti par desetina dolara.
Sve ostale varijante - naravno ne pocinjati sa WOrdpressom, jer ipak nece biti dovoljno dobro.

Kostalo me je dosta novaca na honorare za "dizajnere" jer zapravo nisam imao predstavu sta moze i dokle se moze ici sa modfikacijama.
Konkretno elegantan content locker i right click disabled mi niko nije mogao dobro izvesti kako treba, dok mi konacno nije postalo jasno da se kod WP-a kreces u mogucnostima teme i adekvatnih plugina i to je to.

Wp je php, svaki dobar php programer ce uraditi tacno ono sto zelis , pogotovo te dve modifikacije koje si nabrojao. Pre ce biti da ti je bio los izbor kako kazes "dizajnera", mada locker zahteva i programera i dizajnera , a prvi mod samo programera.

freemind kaže:
Wp je php, svaki dobar php programer ce uraditi tacno ono sto zelis , pogotovo te dve modifikacije koje si nabrojao. Pre ce biti da ti je bio los izbor kako kazes "dizajnera", mada locker zahteva i programera i dizajnera , a prvi mod samo programera.

Iz nekog mog dosadasnjeg iskustva, za modifikaciju Wp-a u pravi, vrhunski sajt potrebniji ti je dizajner. Wp je sam po sebi odradjen odlicno i svaki programer ce ti odradtiti dobar posao sto se njega tice, ali da bi sajt zaista imao world class izgled, moras ga obogatiti unikatnim dizajnom, inace ostajes prosecan.
Na zalost, kod nas ljudi oba posla ocekuju od istog coveka, jer je tako jeftinije, iako jednostavno nije normalno da neko radi i programiranje i dizajn i sve.

Wp je pravljen kao jeftino i dobro resenje koje svakome daje mogucnost da ima svoj sajt bez ulaganja, ali ko hoce da odskače ipak mora i da plati, i u tom slučaju to ne treba karakterisati kao da je preskupo srediti WP-sve je preskupo ako treba da bude vrhunsko

Pojavio se nedavno WordPress 3.7 koji nudi opciju da automatski vršiti ažuriranja bez potrebe da sami odobrite novu verziju paketa. Tu je i bolja podrška za sajtove na drugim jezicima i za multi-lingual sajtove. Pošto pričamo o brzini da li je neko primetio neke promene na tom polju? WP 3.8 dolazi u decembru.

pronstar kaže:
Lično sam imao problem sa učitavanjem velikog slajdera na naslovnoj strani,sve bi se učitalo a on je još "vrteo",te sam ga jednostavno sklonio.Možda sam blago poremetio koncepciju,ali se učitava mnogo,mnogo brže nego do tada,što je mislim bitnije.

Onaj tko kaze da za promjene u WordPress-u treba dirati same WP-core datoteke ocito nije dovoljno dobro upoznat sa samim WordPress-om.

Radim samo sa njim vec zadnjih godinu i pol i jos nikada nisam naisao na nesto sto se, uz znanje i istrazivanje, nije moglo modificirati pisanjem plugin-ova.

Sa WP-om nema sta se ne moze, to je vec odavno prestao biti blogging CMS (za to sad imate Ghost).
http://wordpress.tv/2013/07/29/matt-mullenweg-state-of-the-word-2013/ - 16:20 na dalje

Radi posao , ali prvenstveno ga gotivim zbog mogucnosti editovanja , brate sve sto ti treba promenis brzo i lako ..

Back
Na vrh