• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Wordpress Wordpress Site Hackovan

Sax druže, jeste 100 %. Pa znam, ne bih bezveze nagađao. Nebitno to za Balaša boli me ona stvar, trebali su reći daj nam stranicu ili nešto, eto vam i ćao. A sada baš u trenutku kada je bila hakirana stranica, bio sam tu i gledam u statistici znači u tom trenutku SAMO JEDAN POSJETIOC NA STRANICI, izvor prometa: Internetzarada.org i stranicu na kojoj je trenutno www.mojastranica.com/administrator . Znači to je preočito. Koji je cilj tog nekog i da li ima cilja ne znam, samo neke stvari nisu ok.

A zasto si uopste dozvolio da ostane struktura mojsajt/administator, to se da promeniti i cesto hakeri nizeg ranga odustanu. Da li si proverio sajtove koji su na istom serveru kao ti, da mozda nisu i oni hakovani?

Ma druže prvi put radim stranicu, nisam znao joomlu instalirati kad sam krenuo i sve učio, gluposti i eto ovo se desi. Krivo mi je, na kraju krajeva platit ću ljude dobro da sve završe ako treba, ali ne razumijem koji je cilj tog nekog da radi nekom od članova foruma. A dobro, nema veze.

@student_zarada, zameni lokaciju administratorskog foldera, proveri temu koju koristiš da nisi pokupio shell, proveri uploads (ako ima), skeniraj sa ClamAV (ako imaš na hostingu), zameni korisničko ime administratora, lozinku, e-mail lozinku. Ukoliko nakon ovoga svega opet ti se počne dešavati isto, onda je do provajdera, jer sigurno neko na tom serveru ima shell ubačen...

mindhunter kaže:
Mozda nije do tebe vec do nekog drugoga ako si na shared hostingu. Meni su 4 puta hakovali za nedelju dana iako sam menjao sve lozinke i vracao backup dok nisam preko statcountera video sa kojeg naloga pristupaju mom a i svim ostalim sajtovima na tom shared hostingu. Preneo sam supportu i oni su ukinuli taj nalog i od tad je sve ok. Tako da kontaktiraj support i nek vide da li je jos neki sajt na tom hostu hakovan nek rese oni to.

Ti hakeri imaju neka takmicenja ko ce da izvrsi vise "deface" sajtova. Kasnije sam tu hakersku gurpu nasao na nekom sajtu gde imaju to takmicenje i gde ostavljaju sajtove koje su hakovali, tu sam nasao moj i gomilu drugih sa tog shared hostinga.

Meni se desilo isto, rijesio sam to prelaskom na drugi hosting i nikad vise problema nisam imao.

Pošto sam uzeo jedan hosting samo da probam i platio ga 2 $ jer sam baš učio da nešto napravim i bilo mi je 5GB Bandwith. Vidim sada poslije hakiranja od danas prekucano tih 5GB, pa sam otišao na hosting i platio sve neograničeno. Još je u statusu pending, vidjeću kada se to riješi da li će i dalje biti hakirana stranica, ako da onda ću nešto raditi da to riješim.

Guru, dodat ću te na fb ako nije problem, radi savjeta.

Hvala vam svima mnogo.

Trebaš otkriti kako ti rade probleme. Je li problem FTP, wordpress pluginovi, ovlaštenja, mysql baza (XXS injection) ili drugi korisnik. Meni su samo jednom defejsali stranicu i to zato jer sam se spajao preko windowsa na FTP. Sada koristim nekoliko razina zaštite i redovito pratim logove. Proguglaj malo 'secure wordpress'

Društvo ovo je užas, cijeli dan ko na . Za dva dana otkad je aktivna imao 2500 unikatnih posjeta i ovo. Pisao support ticket hostingu, ma ništa oni ne reaguju. Ako vam nije problem dajte mi neki link od kvalitetnog hostinga samo da prima uplatu preko alertpaya, ali da je KVALITETAN. CIJENA NIJE BITNA, platit ću koliko god treba, samo da ne moram čekati 5 h da mi odgovre na support ticket...

student_zarada kaže:
Društvo ovo je užas, cijeli dan ko na . Za dva dana otkad je aktivna imao 2500 unikatnih posjeta i ovo. Pisao support ticket hostingu, ma ništa oni ne reaguju. Ako vam nije problem dajte mi neki link od kvalitetnog hostinga samo da prima uplatu preko alertpaya, ali da je KVALITETAN. CIJENA NIJE BITNA, platit ću koliko god treba, samo da ne moram čekati 5 h da mi odgovre na support ticket...

Fatcow, imas chat support, a i tehnicari brzo djeluju ako bude problema sa sajtom..

O muke hostinske...

Dacu ti ja hosting na svom serveru dzaba dok ne izucis se... Cimaj na PM.

Helllas, hvala ti mnogo na pomoći, ali evo riješeno je sve. Prijatelj uzeo to u svoje ruke i odradio posao.

Hvala svima.

Netko mi je hakirao sajt, nemogu se logirati niti povratiti lozinku preko maila, inače sve radi, samo su dodani drugi affiliate linkovi. Dali ima kakve šanse da se to povrati?

Izgleda da se mogu pozdraviti sa 2 bloga. Hakiran mi je cpanel i host, i mailovi promijenjeni. Ode sve k vragu :(

EDIT: dao sam hostu paypal mail kojim sam placao i odma su resetirali pass na svemu i promijenili mail. Ako vam treba jeftin host za sajtove u sivoj zoni preporucam host4offshore, podrska je vise nego dobra, a i usluga je dobra, nema nikakvih padova.

Back
Na vrh