• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Wordpress Wordpress problem sa slovima

Conlaoch

Član
Tu od
29 Tra 2011
Izvinjavam se ako slična tema postoji, ja je nisam našao.
1.Šta da podesim na WordPress-u da bi mi u naslovu stranice u navigacionom meniju normalno čitao Č,Ć,Đ,Š,Ž itd. ?
Sve normalno radi u tekstu posta, ali se u naslovu stranice u meniju ispisuje npr. č kao ? i sl.
Jezik WordPress-a (Dashboard) je engleski, encoding je po defaultu (UTF-8).
2. Kako da podesim ime početne stranice.Želim da početna stranica bude statična, a da se postovi prikazuju na stranici tipa "najnoviji članci" ili nešto slično.
Napravio sam stranicu "Naslovna", podesio je kao statičnu, ali u navigacionom meniju i dalje stoji "HOME".
Koristim temu EvoLve.
Nadam se da sam lepo objasnio.
Hvala unapred na odgovorima

Conlaoch kaže:
Izvinjavam se ako slična tema postoji, ja je nisam našao.
1.Šta da podesim na WordPress-u da bi mi u naslovu stranice u navigacionom meniju normalno čitao Č,Ć,Đ,Š,Ž itd. ?
Sve normalno radi u tekstu posta, ali se u naslovu stranice u meniju ispisuje npr. č kao ? i sl.
Jezik WordPress-a (Dashboard) je engleski, encoding je po defaultu (UTF-8).
2. Kako da podesim ime početne stranice.Želim da početna stranica bude statična, a da se postovi prikazuju na stranici tipa "najnoviji članci" ili nešto slično.
Napravio sam stranicu "Naslovna", podesio je kao statičnu, ali u navigacionom meniju i dalje stoji "HOME".
Koristim temu EvoLve.
Nadam se da sam lepo objasnio.
Hvala unapred na odgovorima

Sto se tice tacke 2, potrebno je da izvrsis izmene u header.php fajlu tvog templejta.
trenutno nemam vremena za detalje ali dao sam ti smernicu.Ako ti niko ne odgovori detaljno, ja cu cim dobijem vremena. pozz

Hvala na pomoći, izmenio sam header.php i sada normalno prikazuje pravi naziv početne stranice, a problem sa slovima se rešio nekako čudno, zbog problema sa hostingom prešao sam na drugi i tu sam instalirao wordpress takođe pomoću autoinstallera i normalno je prikazivao slova u meniju.

Conlaoch kaže:
Hvala na pomoći, izmenio sam header.php i sada normalno prikazuje pravi naziv početne stranice, a problem sa slovima se rešio nekako čudno, zbog problema sa hostingom prešao sam na drugi i tu sam instalirao wordpress takođe pomoću autoinstallera i normalno je prikazivao slova u meniju.

Pa nisi trebao menjati hosting,jednostavno u sql bazi resis problem sa slovima,sigurno su ti bile u pogresnom formatu... Pozz

Pa nisi trebao menjati hosting,jednostavno u sql bazi resis problem sa slovima,sigurno su ti bile u pogresnom formatu... Pozz

Nisam ja menjao hosting zbog toga već zbog loše podrške, a i sporog učitavanja stranice, da ne pominjem da mi se WordPress updateovao pola sata...

Conlaoch kaže:

Nisam ja menjao hosting zbog toga već zbog loše podrške, a i sporog učitavanja stranice, da ne pominjem da mi se WordPress updateovao pola sata...

Imam jedno offtopic pitanje, unaprijed se izvinjavam...
Posto planiram upravo da zakupim neki hosting, pa da pitam tebe koji si ti sada uzeo?
Znam da WP i hosting nemaju nuzne ne/povezanosti, ali me cisto zanima iz razloga
da znam i budem siguran da sam uzeo nesto sto valja a ne nesto sto ce me handrit poslije..
Ili da mi neko preporuci neku alternativu..jer inace se licno i ne razumijem bas najbolje u hostinge itd...

Hvala unaprijed.

Imam jedno offtopic pitanje, unaprijed se izvinjavam...
Posto planiram upravo da zakupim neki hosting, pa da pitam tebe koji si ti sada uzeo?
Znam da WP i hosting nemaju nuzne ne/povezanosti, ali me cisto zanima iz razloga
da znam i budem siguran da sam uzeo nesto sto valja a ne nesto sto ce me handrit poslije..
Ili da mi neko preporuci neku alternativu..jer inace se licno i ne razumijem bas najbolje u hostinge itd...

Hvala unaprijed.
Nemam neka velika iskustva u vezi sa hostingom...Čitao sam dosta po netu o lošim iskustvima sa Plus hostingom zbog downtime-a i sl. kao i sa ContraTeam hostingom koji ima puno problema sa hakerima.
Mogu da ti preporučim jedino Adria hosting što se tiče domaćih (balkanskih) provajdera.
To ne znači da su svi ostali loši, sigurno ima još dobrih, pročešljaj malo ovaj forum, a i guglaj malo.Najbolji način da odabereš hosting je da proguglaš jer ako se neko opeko negde verovatno će to da objavi na nekom forumu, blogu i sl.
Kod:
http://adriahost.rs

Back
Na vrh