Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
iceman kaže:Dobices ban u najavi od direktora ovde,ja pola stvari veze nemam o njima pa se ubi citajuci,a u tu polovinu sto kao znam to sam sve procitao!!!
Jel bi ti da ti serviraju???
hehe
aj poz
m4ster kaže:Wordpress je ono sto koristis kada zelis upravljati blogom (mijenjati template, dodavati postove itd.). Naravno, prvo ga moras instalirati. Vise o tome na wordpress.org
Template je zapravo dizajn bloga. On određuje di ce ti se na stranici nalazit post, meni..., određuje boje itd.
dbomestar kaže:Wordpress je CMS tj. content management system iliti sustav za upravljanje sadrzajem. Naime prije nego je to postojalo morao si rucno editirati "programski" kod stranice da bis dodao tekst. Sada onaj koji dodaje tekst na stranicu ne mora nis znati o HTML tj. programiranju stranica vec samo ubaci tekst putem sucelja/administracije tj. CMS-a. Primjeri drugih kompliciranijih CMS-ova su Joomla, Drupal itd.
Template je izgled stranice. Znaci u Wordpressu vrlo jednostavno (ako imas napravljenu) mozes zamjeniti kompletan izgled stranice/bloga. Samo uplodas na server putem FTP clienta i onda u administraciji od wordpressa promjenis to. E sad template kod wordpressa se zovu themes tj. teme.
Koristimo bitne kolačiće kako bi ova stranica radila, a neobavezne kolačiće kako bismo poboljšali vaše iskustvo.
Pogledajte dodatne informacije i konfigurirajte svoje postavke