• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

wordpress and template....

Mister.No

Član
Tu od
21 Srp 2009
mozeli mi neko objasniti sta je wordpress a sta template,....trazio sam odgovor po netu al nisam nasao konkretan odgovor,........???????????

UNAPRED ZAHVALAN..............

Dobices ban u najavi od direktora ovde,ja pola stvari veze nemam o njima pa se ubi citajuci,a u tu polovinu sto kao znam to sam sve procitao!!!
Jel bi ti da ti serviraju???

hehe
aj poz

iceman kaže:
Dobices ban u najavi od direktora ovde,ja pola stvari veze nemam o njima pa se ubi citajuci,a u tu polovinu sto kao znam to sam sve procitao!!!
Jel bi ti da ti serviraju???

hehe
aj poz

ne...nego da me posavetuju........znam o wordpressu 70%....al uvek zelim da cujem savet i odgovor iskusnih...........

Wordpress je ono sto koristis kada zelis upravljati blogom (mijenjati template, dodavati postove itd.). Naravno, prvo ga moras instalirati. Vise o tome na wordpress.org

Template je zapravo dizajn bloga. On određuje di ce ti se na stranici nalazit post, meni..., određuje boje itd.

m4ster kaže:
Wordpress je ono sto koristis kada zelis upravljati blogom (mijenjati template, dodavati postove itd.). Naravno, prvo ga moras instalirati. Vise o tome na wordpress.org

Template je zapravo dizajn bloga. On određuje di ce ti se na stranici nalazit post, meni..., određuje boje itd.

ok..hvala....

Wordpress je CMS tj. content management system iliti sustav za upravljanje sadrzajem. Naime prije nego je to postojalo morao si rucno editirati "programski" kod stranice da bis dodao tekst. Sada onaj koji dodaje tekst na stranicu ne mora nis znati o HTML tj. programiranju stranica vec samo ubaci tekst putem sucelja/administracije tj. CMS-a. Primjeri drugih kompliciranijih CMS-ova su Joomla, Drupal itd.

Template je izgled stranice. Znaci u Wordpressu vrlo jednostavno (ako imas napravljenu) mozes zamjeniti kompletan izgled stranice/bloga. Samo uplodas na server putem FTP clienta i onda u administraciji od wordpressa promjenis to. E sad template kod wordpressa se zovu themes tj. teme.

dbomestar kaže:
Wordpress je CMS tj. content management system iliti sustav za upravljanje sadrzajem. Naime prije nego je to postojalo morao si rucno editirati "programski" kod stranice da bis dodao tekst. Sada onaj koji dodaje tekst na stranicu ne mora nis znati o HTML tj. programiranju stranica vec samo ubaci tekst putem sucelja/administracije tj. CMS-a. Primjeri drugih kompliciranijih CMS-ova su Joomla, Drupal itd.

Template je izgled stranice. Znaci u Wordpressu vrlo jednostavno (ako imas napravljenu) mozes zamjeniti kompletan izgled stranice/bloga. Samo uplodas na server putem FTP clienta i onda u administraciji od wordpressa promjenis to. E sad template kod wordpressa se zovu themes tj. teme.

hvala dbomestar...stvarno si car.....sve znas i hoces da pomognes.....jos jednom hvala.......

Napravio sam sajt na Wordpress-u pa mi sad nije jasan CSS jer bi da ubacujem onaj on page(SEO).Ja znam kako ide na blogeru,otvorim html I krljam unutra sta hocu,meta,keyword,description itd….al ovde pojma nemam….trazio sam po googlu odgovor ali tamo ima sve one osnove I nisam uspeo da pronadjem ovu glupost.
Kako da uredjujem tj ubacujem meta,keyword,description itd za svaki dir posebno?

A skinuo sam prva dva linka jos prosle nedelje al eto nisam znao da se sa njima to odradjuje.

Kad želiš zahvalit nekome imaš thanks dugme ;)
Da, mislim da na ovom prvom pluginu ako se ne varam, kad pišeš post imaš na dnu stranice opcije da upišeš title, keywords, meta tagove itd.

Back
Na vrh