• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Webmoney

Pionir je najbolja opcija ali ovo sa bank wire funkionise.Zovu te da potpises izjavu i navedes o kakvom se prilivu radi i dodas da ces i u buduce primati uplate od njih.Posle ovog potpisivanja miran si godinu dana.Isti je sistem bio i sa Alert Pay posto je takodje bila ukinuta opcija sa prebacivanjem na karticu.Izjava se potpisuje radi kasnijeg oporezivanja ali mislim da je iznos bio pre nekih 15.000$ godisnje a sad kako stvari stoje i koliko posla ima ako dostignem tu cifru spreman sam da platim porez.

Ja baš i nisam jer u Hrvatskoj nije zakonom posebno regulirana internet zarada, ne gleda se netto zarada, jer mogu ja zaraditi npr. 3000 USD mjesečno, a nitko ne gleda da sam 800 potrošio na server, host, domene, pisce, adwords i ostalo.. Nitko ne gleda da sam student, a opet bi morao sam sebi uplatiti zdrastveno i mirovinsko... Dok se sve zbroji, otišlo bi mi cca 45-55% zarade zbog nesposobnosti porezne uprave.

djetlic kaže:
Ja baš i nisam jer u Hrvatskoj nije zakonom posebno regulirana internet zarada, ne gleda se netto zarada, jer mogu ja zaraditi npr. 3000 USD mjesečno, a nitko ne gleda da sam 800 potrošio na server, host, domene, pisce, adwords i ostalo.. Nitko ne gleda da sam student, a opet bi morao sam sebi uplatiti zdrastveno i mirovinsko... Dok se sve zbroji, otišlo bi mi cca 45-55% zarade zbog nesposobnosti porezne uprave.
U pravu si.Mislim da je ovde neko pisao ili sam to procitao na nekom drugom mestu,da je tip isao da vidi koliko treba da plati poreza ali nisu znali kako da mu obracunaju i naplate.

A sta da kazem u banci kad pitaju odakle mi pare? Necu im reci zaradio preko file hosting.

Maro kad odes u banku zaposleni su slabo upuceni u ovaj nas biznis tako da te niko nece ispitivati.Kazes samo da je novac dobijen kao honorar za rad preko interneta.Nemozes reci da ti ga je poslao rodjak jer se vidi da je pare uplatila firma.U izjavi imas vec navedene razne poslove preko interneta kao sto je web dizajn,web prezentacije,izrada sajtova itd.Zaokruzis ono sto ti se najvise dopadne i to upises i slovima na prednjoj strani.Navedes kao sto sam vec napisao da ces primati uplate sa te strane i u buduce (da te ne cimaju svaki put kad lova stigne) i to je to.Niko te nece propitivati nista tako da nema da brines.Bez obzira da li podizes sa Payze ili WM izjava ti sledi.
Provizija na novac ti dodje kada je u pitanju WM nekih 8% sto ce reci da na nekih 200-300$ placas izmedju 20 i 25$ sve zajedno sa provizijom banke i WM.

Sada sam nešto gledao na WM i piše da je fee 0% za Wire transfer. Nije valjda da onda banka toliko uzme? Ako uzmu toliko, ispade da skoro isto dođe da koristiš excangere i da prebaciš na paypal a kad legne sa paypala na karticu banka ništa ne uzima. Koristeći ovih 8% što si mi rekao, i koristeći sve provizije što uzme webmoney, paypay, i exchangeri, ispadne samo 5€ skuplje preko exhangera, za ovu moju sumu.

EDIT: Piše da kreće od 0%, a sad na drugoj stranici nađem da je Fee - 0.6% +11 USD a za Evre Fee - 0.6% +9 EUR. Ne znam da li nešto pogrešno računam, ali koliko vidim bank wire nije ništa povoljniji nego exchangeri, i još te peglaju u banci odakle ti pare, a ovako kada razmjeniš na paypal niko te ništa ne pita. Ako je još neko radio računicu neka napiše.

Mislim da je ponovo pokrenuta isplata putem kartice. Meni je upravo uspelo i platio sam invoice.

I ja sam upravo zatrazio da mi novac prebace na karticu i sve je proslo ok. Standardno sam dobio sms sa sifrom koju trebam da ukucam, skinuli su mi novac i sada cekam standardnih 5-6 dana i nadam se najboljem.
A ja bas hteo i planirao da preko njih uzmem Payoneer karticu :)

Evo ja tek zahtjevam da mi povežu karticu, ja koje peglenje to je nevjerovatno. Te skeniraj im pasoš, te karticu, pa račun neki, a ja nemam ništa na sebi, poslao im screen shot primljenog elektronskog izvoda, i dobio neku poruku na ruskom: -loaded document is not subject to certification testing center (Google translate).

Šta im ovo znači? Gdje da upload-ujem im ovo? Išao sam na https://passport.wmtransfer.com i tu stavio pa dobio ovu poruku iznad.

Ljudi, trebam malu pomoć. Uspješno sam verifikovao karticu. Kako sada povlačim pare? Da li idem na Topup card? Tu ima da ukucam "Topup amount, USD:". Da li ja treba da odbijem od iznosa onih 8 dolara što uzimaju ili se to automatski odvija? I da li vi možete evre povlačiti na Visa karticu, meni jedino nudi dolare? Izgleda da ću morati radit konverziju u WM Keeper-u?

Pročitao sam temu pre nego što sam se registrovao na WM. Procedura i nije tako komplikovana i kompletna verifikacija (preko LK) je završena za 24h. Mada sam čitajući prethodne komentare,možda ih "požurio" poslavši im mejl u kome sam ih pitao koliko vremena treba za overu.

Problem mi je nastao sa vezivanjem kartice. Koju karticu iz Srbije povezati?
Probao sam Intesa Visa electron, ali su mi odbili, čekam dodatna objašnjennja od njih.
Da li ima neka druga kartica koja radi ili neka druga opcija?

ylizli kaže:
Pročitao sam temu pre nego što sam se registrovao na WM. Procedura i nije tako komplikovana i kompletna verifikacija (preko LK) je završena za 24h. Mada sam čitajući prethodne komentare,možda ih "požurio" poslavši im mejl u kome sam ih pitao koliko vremena treba za overu.

Problem mi je nastao sa vezivanjem kartice. Koju karticu iz Srbije povezati?
Probao sam Intesa Visa electron, ali su mi odbili, čekam dodatna objašnjennja od njih.
Da li ima neka druga kartica koja radi ili neka druga opcija?

Meni su odbili sve kartice(izdate u Srbiji)pa sam narucio payoneer,malo su mozda jace takse ali usluga je na mestu.

Hvala Batonja.
Da li funkcioniše Bank Wire? Šta se više isplati i koliko je okvirno potrebno za Payoneer karticu, plus koliko se čeka za nju?
Mnogo pitanja, znam.. Ali bi bilo dobro za sve one koji hoće za početak ovde da sanzaju o istom malo više..

Back
Na vrh