• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Webmoney

mico kaže:
Moze da ti posalje neki prijatelj koji ima para na webmoney.pa mu ti kasnije vrati kad ti legnu prve uplate.

Nemam nikoga ko koristi webmoney , tacnije nemam nikoga ko uopste koristi bilo koji sistem placanja preko interneta , zar je to samo jedini nacin uplate na webmoney iz Srbije ? ja vec imam para na netu na razlicitim sajtovima to je glupo sto ne mogu da platim tako . Elem hteo sam jos nesto da pitam u slucaju da ovo prvo rikne ( mislim na bind kartice ) da li ima nacina da se izbegne to linkovanje kartice i placanja tih 18 dolara a da i dalje mogu da primam kintu na webmoney ? mozda direkno na devizni racun ili sta znam , kao sto radi i alartpay , samo sto alartpay uzima lepu proviziju pa mi se i ne isplati .

Tomislav22 kaže:
mico kaže:
Moze da ti posalje neki prijatelj koji ima para na webmoney.pa mu ti kasnije vrati kad ti legnu prve uplate.

Nemam nikoga ko koristi webmoney , tacnije nemam nikoga ko uopste koristi bilo koji sistem placanja preko interneta , zar je to samo jedini nacin uplate na webmoney iz Srbije ? ja vec imam para na netu na razlicitim sajtovima to je glupo sto ne mogu da platim tako . Elem hteo sam jos nesto da pitam u slucaju da ovo prvo rikne ( mislim na bind kartice ) da li ima nacina da se izbegne to linkovanje kartice i placanja tih 18 dolara a da i dalje mogu da primam kintu na webmoney ? mozda direkno na devizni racun ili sta znam , kao sto radi i alartpay , samo sto alartpay uzima lepu proviziju pa mi se i ne isplati .

Zasto ne povuces pare sa tih sajtova gde zaradjujes na WM? Moras da overis karticu, da bi posle mogao da povlacis pare sa WM na devizni.

nikolamaja kaže:
Tomislav22 kaže:

Zasto ne povuces pare sa tih sajtova gde zaradjujes na WM? Moras da overis karticu, da bi posle mogao da povlacis pare sa WM na devizni.

pa cekaj , koliko ja kapiram ja moram da linkujem moju karticu ( bind ) i tek onda cu moci da prenosim pare sa tih sajtova odakle zaradjujem ... ? ili sam lose skapirao ? zasto onda radim bind ako u startu mogu da primam kintu , ustvari nisam ni probao dal mogu da prebacujem kintu na webmoney , zasta onda sluzi linkovanje kartice tacnije binding ? nisam te bas skapirao ... !

Tomislav22 kaže:
nikolamaja kaže:

pa cekaj , koliko ja kapiram ja moram da linkujem moju karticu ( bind ) i tek onda cu moci da prenosim pare sa tih sajtova odakle zaradjujem ... ? ili sam lose skapirao ? zasto onda radim bind ako u startu mogu da primam kintu , ustvari nisam ni probao dal mogu da prebacujem kintu na webmoney , zasta onda sluzi linkovanje kartice tacnije binding ? nisam te bas skapirao ... !

Pare na WM mozes da povlacis sa sajtova koliko hoces, a da bi novac preneo na devizni racun, moras da overis karticu. Znaci prvo sto treba da uradis je da imas minimum 18$ na WM da bi mogao da verifikujes karticu. Sad odmah zatrazi isplatu na WM sa nekog od sajta gde zaradjujes

nikolamaja kaže:
Tomislav22 kaže:

Pare na WM mozes da povlacis sa sajtova koliko hoces, a da bi novac preneo na devizni racun, moras da overis karticu. Znaci prvo sto treba da uradis je da imas minimum 18$ na WM da bi mogao da verifikujes karticu. Sad odmah zatrazi isplatu na WM sa nekog od sajta gde zaradjujes

hvala puno brate , vidis nije mi palo na pamet ja sam mislio da je obrnuto :)

Pozdrav svima!!! Prvo-puno ste mi pomogli....uf da nije bilo vas ma odlepila bi....ali ;) treba mi pomoc...ovako,morala sam napraviti taj webmoney posto sajt na kojem radim vise ne isplacuje na moneybookers ,namucila se posteno,webmaney uf katastrofa,e sad uploadovala sam pasos ,karticu i racun i onda sam tamo odabrala nekog akenta...koliko sam vas skontala treba da dobijem neki mail,jel tako? Tek kad dobijem mail mogu traziti isplatu na wm? Od toga oni uzimaju 18$ od kojih mi 10 salju na devizni(karticu)a 8$ oni uzimaju?Ja tamo imam nesto add bank acount i ja kliknula tu kad opet mi trazi da ono unesem kod lozinku i da cu dobiti cod na mobilni,ja odustanem,da li treba tu uneti nesto ili to tek posle ide,mislim to mi treba da bi mi legle pare na devizni,jel tako? Inace ia Srbije sam ...hvala unapred svima i puno pozdrava iz NS-a!!!!

Whitesnake kaže:
Pozdrav svima!!! Prvo-puno ste mi pomogli....uf da nije bilo vas ma odlepila bi....ali ;) treba mi pomoc...ovako,morala sam napraviti taj webmoney posto sajt na kojem radim vise ne isplacuje na moneybookers ,namucila se posteno,webmaney uf katastrofa,e sad uploadovala sam pasos ,karticu i racun i onda sam tamo odabrala nekog akenta...koliko sam vas skontala treba da dobijem neki mail,jel tako? Tek kad dobijem mail mogu traziti isplatu na wm? Od toga oni uzimaju 18$ od kojih mi 10 salju na devizni(karticu)a 8$ oni uzimaju?Ja tamo imam nesto add bank acount i ja kliknula tu kad opet mi trazi da ono unesem kod lozinku i da cu dobiti cod na mobilni,ja odustanem,da li treba tu uneti nesto ili to tek posle ide,mislim to mi treba da bi mi legle pare na devizni,jel tako? Inace ia Srbije sam ...hvala unapred svima i puno pozdrava iz NS-a!!!!

Kod ces dobiti kad ti 10 dolara legnu na devizni. Kad ti dolari legnu na devizni, idi u banku, uzmi izvestaj, u izvestaju ces videti cetvorocifreni broj, taj broj unosis na WM kako bi ti bila verifikovana kartica, kad to uneses, onda bez problema povlacis novac sa WM na svoj devizni.

nikolamaja kaže:
Whitesnake kaže:

Kod ces dobiti kad ti 10 dolara legnu na devizni. Kad ti dolari legnu na devizni, idi u banku, uzmi izvestaj, u izvestaju ces videti cetvorocifreni broj, taj broj unosis na WM kako bi ti bila verifikovana kartica, kad to uneses, onda bez problema povlacis novac sa WM na svoj devizni.
Hvala , na odgovoru,ali ja se tamo ne snalazim uopste u totalnom sam zbunu,uf :stars
Legla mi je uplata od 50$ na wmz,i sad ja pojima nemam sta tamo i gde treba da unesem devizni racun...ako vas ne mrzi pomozite mi nekako,ne znam ni da li tamo nesto treba da se podesi ostalo,kao pala sa Marsa,znaci sajt je za mene lavirint,a mislila sam da to ne moze da mi se desi,hehehe tako mi i treba!!! Hvala jos jednom!!!

Kako funkcionise webmoney?
Da li je moguce podici novac i kako u Srbiji?
Koji nalog otvoriti?
Moze neki tutorijal za neupucene? Pliz:sigh

zveki83 kaže:
Kako funkcionise webmoney?
Da li je moguce podici novac i kako u Srbiji?
Koji nalog otvoriti?
Moze neki tutorijal za neupucene? Pliz:sigh

Procitaj temu od pocetka do kraja, ja sam sad otisao na prvu stranu i vidim da ljudi bez problema primaju pare iz Srbije....

potrudi se malo da nadjes sam pre nego sto postavljas pitanja, a verujem da na webmoney-u sve lepo pise....

Da preformulisem pitanje.
Nemam racun ni u jednoj banci i ne nameravam da otvaram racun za koji cu da placam odrzavanje svakog meseca.
Webmoney mi je potreban da podignem nekih 200$ i nista vise.
E sad posto postoje i takozvani exchanger sajtovi koji menjaju valutu iz WMZ u $ i pritom mozes poslati isti novac preko Western uniona na licnu adresu i samo podici isti u poslovnicama sirom zemlje.
Dakle interesuje me konkretno otvaranje naloga na WM!
Imam AlertPay ali na sajtu gde dizem novac ne prihvataju taj vid uplate.

PS, da sam u predhodnim postovima nasao ono sto me konkretno interesuje verovatno ne bih postavljao svoje pitanje.
Hvala!

Treba mi neko ko ima love na WEBMONEY-u. Da posalje 10$ XX osobi a ja vracam novac Paypalom!

Molim vas pomagajte! Gde treba da se unese kod na webmoney za verifikaciju kartice,onaj sto dobijete na izvodu od banke kad vam legne onih prvih 10$,ne vidim nigde to!:depressed:weeping
HVALA UNAPRED!

Pozdrav! E ovako za sve koji se ne daj Boze namuce ko ja! Stigla sam znaci do verifikovanja kartice,nisam znala gde kod da unesem i nije ni cudo,posle dve nedelje cekanja(znaci imala sam konjske zivce koje sam izgubila :poke )sam odlucila da im pisem. Poslala 5 mailova na engleskom svaki dan po jedan i niko nista onda im napisem jedan na ruskom kad evo javljaju se. Kazu probali smo danima da vas nazovemo ali niste uneli pravi broj telefona :busted ,ja im odgovorim da jeste pravi broj i da dobijam poruke od njih. Onda su rekli opet da su me zvali i da se niko ne javlja,e onda sam odlepila i napisala im ako uskoro to ne rese da cu traziti drugi procesor jer su totalno neodgovorni,i zamislite nazovu me odmah to jutro u 7 sati ufff i to na Ruskom. Naravno ja Ruski ne znam i kazem im da zanam engleski i srpski (hahaha)i da ih sve razumem ,a ona meni: call you ,call you,moment moment i spusti mi slusalicu. Cekam ja moment od koga nista nije bilo tek za dva dana su me zvali na engleskom da bi ja rekla da to sam ja i to je sve hehehe, i kao sad ce poslati 10$ i kod. E onda se tek pojavilo gde da unesem kod.
To je bilo u prosli cetvrtak, danas su legle pare ali ne $ nego E, i kod koji nije 4 cifre nego 8 cifri (kombinacija brojeva i slova) i konacno sam je verifikovala!
E sad treba mi pomoc naravno opet,kako sad trazim isplatu,molim vas da mi odgovorite bilo ko sto pre PLIZ! Kada odem na svoju karticu imam Topup card,jel tu idem i stavim iznos umanjen za 10$ otprilike jel tako samo to mi treba????
Izvinite ako sam vas udavila, mozda pomognem nekome!

Ti rusi su neviđena g*vna.
Čekao sam kao lud da mi Oron pošalje neku kintu na moj WebMoney nalog, koji sam uzgred napravio još negde prošle godine u oktobru, ali ga nisam koristio jer mi je bilo zgodnije da radim sa AlertPay. Elem, dobijem uplatu na moj WM nalog, na kojem sam prethodno registrovao sve što su tražili, pasoš, telefon, DNK, kućnu adresu, i sve što im je palo na pamet u tom njihovom ludom sistemu. Kako ide moj hod po mukama. Napokon pokušavam da povežem moju VISA Virtuon karticu sa njima. Unesem sve podatke, broj kartice itd, oni mi regularno skinu 18$ (10$ + 8$), i sad ja očekujem danima da se tih 10$ pojavi na mom bankovnom izvodu zajedno sa kodom za verifikaciju (isto kao kod AlertPay, na kojem sam to uradio još u oktobru 2010). Prolaze dani i nema ništa od toga. Ja im danas napišem e-mail, i oni mi ubrzo odgovore da VISA Virtuon kartica ne može da se poveže sa WMZ I uredno mi vrate $18. U narednih nekoliko dana očekujem još jednu uplatu što znači da će mi kod njih ostati zarobljena sva lova koju imam, I sad da si Sveti Petar ne znam kako da izvučem pare od tih govnara. Toliko su me iznervirali da sam na ivici nervnog sloma, ionako nisam u najboljem zdravstvenom stanju.
Znači, ovde sam pročitao kako su ljudi verifikovali karticu, ja sam istu tu proceduru ponovio i dobio nogu. Btw, moja kartica je VISA Virtuon kartica Raiffeisen Banke, koja služi za internet transakcije i koju imam registrovanu na Moneybookersu bez problema ili još ranije dok je to funkcionisalo na AlertPay i na ePassportu(koji je dok je postojao bio mila majka za sve ove). Taj WebMoney je osmislio klasični SSSR-ovski um, sve ima ali ništa ne može.

Ja citam ovo ali niko ne zna da napise konkretno sta treba. Svi idete kao sto kazu "Ko kisa oko Kragujevca".
Ja sam iz BiH, hocu da primam pare na webmoney nalog. Reg sam nalog, ali sta dalje da uradim da dizem novac na karticu (Visa Electron) koji nije vezana za devizni, ili da dizem novac na devizni koji nema karticu vezanu za sebe. Ne interesuje me kako je to u Srbiji, hocu da znam za BiH.

Hvala unaprijed. :)

Pokusao sam da povezem internet (visa) karticu banke intese i platio 18$ ali su odbili jer ne povezuju takve kartice. Da li mi je potrebna neka druga kartica (vidim pominje se visa electron) od intese da bi prihvatili?

Ili ako neko zna koliko je kod njih wire transfer fees ? koliko kosta wire transfer?

Hvala!

Jonzy kaže:
Pokusao sam da povezem internet (visa) karticu banke intese i platio 18$ ali su odbili jer ne povezuju takve kartice. Da li mi je potrebna neka druga kartica (vidim pominje se visa electron) od intese da bi prihvatili?

Ili ako neko zna koliko je kod njih wire transfer fees ? koliko kosta wire transfer?

Hvala!

Naravno, visa internet kartica sluzi iskljucivo za placanje preko interneta, znaci ubacis lovu na nju i platis neku uslugu/proizvod. Ne mozes da dizes lovu na nju nikako ni sa jednog procesora. Izvadi visa electron karticu i mozes da verifikujes bez problema, a inace besplatno se vadi i odrzavanje ne kosta nista tako da nemas sta da izgubis u svakom slucaju.

Pozdrav...

Ajd da pitam i ovde. Dakle usao sam u ovaj lavirit zvani Webmoney i pokusavam da zavrsim sve ovo sto traze. Nije ni malo lako ali borim se.
Dakle stigao sam do dela gde treba da uploadujem pasos i karticu, i naravno to sam i odradio i kartica je odmah prihvacena ali pasos ne. Ovo dobijam kao obavestenje

passport (all filled pages) — document not found (or not approoved) in Verification Center

Sta im sad to znaci, da li moram da cekam njih da mi verifikuju pasos tj podatke sa pasosa ili je trebalo automatski da mi bude prihvacen sken pasosa isto kao i u slucaju kartice?

Ako je trebalo da mi bude prihvacen automatski gde sam pogresio? Ja sam skenirao prvu duplu stranicu gde su sve moje generalije sa slikom i prva stranica pasosa gde su pecati zemalja u koje sam ulazio/izlazio. Ako moram da cekam na njihovu verifikaciju skeniranog pasosa, koliko se to ceka u proseku da li neko zna?

I jos ovo da li neko moze da mi kaze kada hocu da postavim informacije za placanje na hosteru (recimo Hotfile) da li isto stavljam samo login e-mail i odaberem WM (kao sto je to slucaj bio sa AlertPay-om) ili je neki drugi sistem.

Hvala svima i svako dobro

Edit. Upravo dok sam ovo pisao odobrili su mi sken pasosa, tako da ostali znaju kada budu ovo radili da im treba jedno pola sata - sat za odobrenje skena pasosa.

strikan kaže:
Ajd da pitam i ovde. Dakle usao sam u ovaj lavirit zvani Webmoney i pokusavam da zavrsim sve ovo sto traze. Nije ni malo lako ali borim se.
Dakle stigao sam do dela gde treba da uploadujem pasos i karticu, i naravno to sam i odradio i kartica je odmah prihvacena ali pasos ne. Ovo dobijam kao obavestenje

passport (all filled pages) — document not found (or not approoved) in Verification Center

Sta im sad to znaci, da li moram da cekam njih da mi verifikuju pasos tj podatke sa pasosa ili je trebalo automatski da mi bude prihvacen sken pasosa isto kao i u slucaju kartice?

Ako je trebalo da mi bude prihvacen automatski gde sam pogresio? Ja sam skenirao prvu duplu stranicu gde su sve moje generalije sa slikom i prva stranica pasosa gde su pecati zemalja u koje sam ulazio/izlazio. Ako moram da cekam na njihovu verifikaciju skeniranog pasosa, koliko se to ceka u proseku da li neko zna?

I jos ovo da li neko moze da mi kaze kada hocu da postavim informacije za placanje na hosteru (recimo Hotfile) da li isto stavljam samo login e-mail i odaberem WM (kao sto je to slucaj bio sa AlertPay-om) ili je neki drugi sistem.

Hvala svima i svako dobro

Edit. Upravo dok sam ovo pisao odobrili su mi sken pasosa, tako da ostali znaju kada budu ovo radili da im treba jedno pola sata - sat za odobrenje skena pasosa.

Bilo bi lepo kad sve to zavrsis da podelis sa nama, Ja sam do sada mislio da je to nemoguca misija i da to treba naravno u sticky.
U zadnje vreme dosta ljudi je trazilo informacije o otvaranju Webmoney racuna a niko nije znao da objasni, mislim na private a ne ovde.

Back
Na vrh