• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

web4africa, pomoć ?

x3m1rx

Aktivni član
Tu od
19 Lip 2010
ovo mi je inače, prvi plaćani domen, web4africa me je privukao prvenostveno što prima plaćanje preko AP, kupio sam .com domenu, sinoć, i sada me kako da je uredim, molio bih za pomoć, da mi ne propadne džabe, preko pm ili ovdje

Zahvaljujem

Ne razumijem baš najbolje pitanje. Kako da urediš domen???
Taj tvoj domen treba da hostuješ negdje (mozda si već kod njih zakupio i hosting).
Onda na hostig instaliraš neki od CMS-ova (joomla, wordpress itd...) i onda možeš da uređuješ svoj sajt/blog.

Preformuliši malo pitanje da bude konkretnije....

x3m1rx kaže:
ovo mi je inače, prvi plaćani domen, web4africa me je privukao prvenostveno što prima plaćanje preko AP, kupio sam .com domenu, sinoć, i sada me kako da je uredim, molio bih za pomoć, da mi ne propadne džabe, preko pm ili ovdje

Zahvaljujem

logicno, ako si kupio domenu..
koja je domena? ime?
ne mozes staviti kako ti hoces, morao si uzet na neku nišu domenu, a ne tako na "slijepo".

ako se kuzis u WP ili joomlu, sredi njih i kreni s necim ozbiljnim.
ako si samo da "testiras" trebao si na webs.com .co.cc ima puno free domena na kojima mozes raditi sajtove.
ili cak blogger.com

tvoje pare, ti odlucujes :)

EDIT : "ne mozes staviti kako ti hoces, morao si uzet na neku nišu domenu, a ne tako na "slijepo".
da me nebi krivo shvatio za ovu rečenicu ^
mislio sam, kad kupis domenu, ne mozes nakon toga stavljati ime kojegod hoces , moras odabrati prije nego sto kupis

Ja sam registrovao domen kod web4africa, tako da ti mog pomoci.
Samo neznam sta zelis da uredis, stranicu ili hoces da povezes domen sa hostingom?

je li moguće da preko ovoga kupim samo domenu a da host bude na bloggeru ?

Prvo si se trebao obezbjediti za host, da li uopste imas zakupljen host?
Ako imas, onda bi treba da imas i podatke o svom hostu, i ime servera odnosno DNS.
Onda tamo gde si kupio domen, ulogujes se u svog akaunt i ides na Domain Settings i pod Name server upises svoj DNS.
Sad sam ja malo ovo zakomplikovao, ali ako nisi dosad nikad radio ove stvari uzmi besplatan domen i besplatan host i probaj malo kako to sve ide.

Besplatn domen
Kod:
http://www.co.cc/

Besplatan host
Kod:
http://www.000webhost.com/

I ja treba da uradim isti posao(prebacim domain na Google bloger) Googlova objasnjenja mi nisu u potpunosti pomogla.Ja sam domain kupio kod Netfirms.com na control panelu u DNS podesavanja postoje kartice(forme)
1. "Name Servers"-Update your domain name servers gde postoje polja Nameserver 1: i Nameserver 2: u kojima stoji a može da se izbriše NS1.NETFIRMS.COM i NS2.NETFIRMS.COM ispod je opcija "more nameservers" šta ovde upisati?
Na drugoj kartici (formi) Ns record- Create your own Name Servers. stoje polja
"Host name" iza koga je ime domena ovde mislim treba dodati www
a ispod polje "IP address" koju IP staviti za bloger da li tu ide ghs.google.com ?
treća je MX record-Update MX Record to define the mail receiving server neznam da li je ovo bitno za Bloger?
postoje polja MX Record 1,2,3 u prvom je mx1.netfirms.com itd.
Molim za pomoć

zar nije bolje da si lepo kupio hosting kod nas..prihvataju moneybokers i paypal..jeftino..i placas godisnje..i koliko imas prostora na blogeru?

srkicarinho kaže:
zar nije bolje da si lepo kupio hosting kod nas..prihvataju moneybokers i paypal..jeftino..i placas godisnje..i koliko imas prostora na blogeru?
Bolje da sam kupio host !!! Na blogeru imam 1GB ali neznam koliki bandwith ce tolerisati ???
verovatno i taj host kod vas daje puno prstora ali nevoli preveliki bandwith!?
Nekako sam postavio podešavanja, sad kad postavim probni link ka domenu on vodi do registra kod koga je domen kupljen Da li je ovo O.K. i da li ce za dan dva ovo biti promenjeno???

Kopčam kariku po kariku,

imam još jedno (po)glupo pitanje za koje nadam se da neće otvoriti drugih 10, držim se one:
"Bolje pitati i biti glup 5 minuta, nego šutjeti i biti glup čitav život" :D

Tiče se DNS-a, domen će mi biti na web4africa a host na t35, kada editujem DNS postavke na w4a vidim sljedeće:
dns1.png

Šta ovdje tačno treba da napišem

Na t35 sam našao valjda DNS postavke koje treba da prenesem ovamo, kada onako kopiram vamo izbaci neki error,
dns2.png

samo da napomenem da nikada nisam petljao sa DNSom,

HFala :D

Adresa nameservera ti je ns1.t35.net i ns2.t35.net ... ovo pored ti je IP adresa od NS-a, a ona ti u ovom slucaju nije potrebna.

Back
Na vrh