• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

VPS ili Shared

nesone

Član
Tu od
10 Pro 2010
Ako neko moze da posavetuje sta je bolje izabrati od ova dva servera.Cena je ista i za jedan i za drugi.Ovo su neke karakteristike:

VPS
Dedicated RAM: 256MB
Hard disk space: 10GB
IP Addresses: 1 x Dedicated IP Address
Connection Speed: 50Mbit
Operating System: CentOS 4 - 64 bit
Management: Unmanaged

Shared
Monthly Bandwidth 20gb
Disk Space 10gb
MySQL Databases 10
FTP Accounts 10
Email Accounts 10
Sub Domains 10
Email Lists 10
cPanel Access
Softacalous Access

VPS je bolji u svakom slučaju. Samo što je VPS teži za upravljanje. Tu nemaš cpanel pa da ti bude sve lako. Najbolje da instaliraš kloxo panel koji je besplatan i dosta olakšava posao na VPS-u.

Ukoliko si početnik što se tiče VPS-a - ne preporučujem da ga uzimaš, ili uzmi, ali ukoliko imaš osobu koja ti pomaže u svemu, jer je VPS mnogo komplikovaniji za podešavanje, ali je zato bolji jer dobijaš svoje zasebne vkomponente, te samim tim brzina loadovanja tvog sajta će biti brža što se tiče hosta. Još nešto, pre nego što uzmeš obavezno im traži I/O ili ukoliko postoji mogućnost triala putem konzole kucaj

Kod:
# d if=/dev/zero of=test bs=64k count=16k conv=fdatasync

Nisam bas totalni pocetnik , znam neke stvari (google je nas najbolji prijatelj :)).Ovaj mu dodje 4,5 $ mesecno pa mi se ucinio onako povoljnim za pocetak.U svakom slucaju hvala na savetima.

Ja bi rekao da ti sve zavisi u kojoj firmi uzimas i za sta ti tocno treba.
Trenutno imam 2 placena hostinga.
Jedan je na hostgatoru SHARED
i VPS od myhostinga
jako dugo je trebalo da se taj vps podesi da s brzinom bude i slican hostgatorovom shared hostingu.
Na vps drzim social network jel uzima puno resursa pa nije vise za shared.

Proso sam puno hostinga i mogu vam reci da gore spomenuti shared ima neandjebiv suport
najbolji sto sam vidio do sada.

P.S cjena je ista ako placas godisnje
Mjesecno je oko 9 dolara.

Back
Na vrh