• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Virtual US account

jfkcro

Član
Tu od
20 Lip 2009
Kratak Tutorial kako automatizirati Amazon, Odesk, Elance, 2check out, Adsense i slične affiliate servise na US bank account

Potrebno:

Dakle svrha ovog tutoriala je da otvorite virtualni US account i povežete sve vaše zarade i isplate preko jednog accounta i izbjegnete muko oko čekova.

Ključ svega leži u Payoneer usluzi "Virtual US account". Payoneer je servis sličan PayPal-u ali otvoren za razne servise kao npr TextLinkads, ReviewMe i slično koji kroz godine sve više raste. Osnovna usluga omogućuje laku isplatu vaše zarade kod njenih partnera na Payoneer Master card karticu (koju dobivate odmah po otvaranju accounta), tako da vaš novac možete koristiti odmah na bilo kojem ATM (bankomatu) u svijetu. Usluga je relativno jeftina i isplativa na dugoročne staze jer svu svoju zaradu imate redovno i možete planirati troškove i isplate. Tu karticu možete povezati s PayPalom i vršiti sva online plaćanja. Svojim korisnicima Payoneer nudi i uslugo Virtual US account za cijenu od 20$ godišnje (da dobro ste čuli). Nakon kraće procedure u kojoj će te zatražiti tu uslugu morat će te ispuniti kraći upitnik te poslati verifikaciju (pasoš, ID card i slično). Account je otvoren na vaše ime u Delavare-u USA.

Šta možete s tim accountom? Na primjer povezati ga s Paypal-om i kao US bank account ne plaćate uslugu transfera novca s PayPal-a na vaš US račun a i sam proces prebacivanja traje brže (2-3 dana). Nakon što PayPal prebaci novac možete ga podigniti na bilo kojem ATM automatu u svijetu s vašom Payoneer Prepaid (debit) Master card karticom. Također možete vaš novi US account povezati s Amazon.com (USA) accountom i dobivati isplate na direct deposit (minimalna isplata 10$) bez provizije od strane Amazona. Isplate na Amazonu su brze nego cekovi obicno oko 25-og u mjesecu. Naravno da vaš US account možete povezati sa svim sličnim servisima koji podržavaju Direct Deposit metodu za US korisnike.

Adsense

Sa Google adsense servisom stvari idu malo teže jer Google provjerava prijavljenog korisnika na više načina : pošta (pin), telefonski poziv i slično. Za taj problem postoji rješenje koje je malo kompliciranije u početku ali se dugoročno isplati. Dakle potreban je account na shippito.com Virtual mailbox (cijena 10$ mjesecno ili 50$ godisnje) na period od 2-3 mjeseca. Usluga koju pružaju je skeniranje pošte (pisama) koji dolaze na vašu virtualnu US adresu. Dakle postupak je slijedeći shippito zaprimi pismo na vaše ime i adresu u US, skenira taj dokument i vi ga vidite online kao sliku koju mozete downloadati, printati i pregledavati. Dakle problem Google PIN-a je rješen, sada ste US affiliate.

Problem telefonskog poziva je također jednostavno riješiti putem Skype-a koji omogucuje da zakupite virtualni US phone number te da preusmjerite sve dolazne pozive na vaš skype account. Cijena ove usluge je oko 60$ ako zakupite nekakav pretplatnicki paket (uzmite Europu na 1 mjesec i zovite rodjake besplatno mjesec dana za 5-6 eura) dobit će te 50% popusta. Dakle kad vas Google bude zvao za provjeru accounta (ili Ebay ili slični koji traže telefonsku provjeru) jednostavno zaprimite poziv na skype i problem je rješen.

Nakon detaljne provjere od Google-a sve šta vam ostaje je unjeti vaš Payoneer virtual US account, pričekati par dana da Adsense izvrši testnu uplatu i potvrditi vaš bank account, sve buduće isplate će dolaziti direktno na vaš US account i vi možete dizati isplate na ATM-u ili plaćati online usluge. Nadam se da sam uspio dočarati princip rada virtualnog US accounta.

Namjera ovog kratkog tutoriala nije nikakva prevara, varanje Googla i sličnih servisa već samo olakšavanje isplata za slične servise. Naravno ovo je samo primjer korištenja i nije nikakvo nagovaranje da ga koristite u svrhu isplata Adsense servisa već legalno korištenje za servise koji ne traže provjere kao npr Amazon.com, Odesk, mediaWhiz, eLance i slično.

Partnere koji rade s Payoneer-om direktno možete vidjeti OVDJE

Ja sam iz Srbije i imao sam Paypal do pre 2 meseca.Taj paypal mi je otvorio drug u Ceskoj kao i bankovni racum.Verifikovan adresom i sve to ...Pre 2 meseca zatraze ponovo verifikaciju ali se taj drug vratio ovde na doktorske studije i ja izvisim za paypal...
Ti ovde pricas da se to moze koristiti za vezivanje na vec postojeci paypal a ne da se pomocu toga otvoriti paypal ?
Samo da budem siguran pitam.Inace bavim se freelancingom i imam probleme sa placanjima zato sto ovi nasi nisu uveli paypal u Srbiji pa trazim alternative dok ne ucine to.

Ako ja uzmem ovu payoneer karticu, jel cu ja moc onda dizat lovu s ovih nasih bankomata u BiH

kostolomac kaže:
Ako ja uzmem ovu payoneer karticu, jel cu ja moc onda dizat lovu s ovih nasih bankomata u BiH

Hoces uz proviziju od ~3.5$

adsenseamater kaže:
kostolomac kaže:

Hoces uz proviziju od ~3.5$

Mozes dizati na bilo kojem bankomatu u svijetu :

ATM withdrawal - outside US $2.75 * Per Trx When withdrawal is requested

mohikanac kaže:
Ja sam iz Srbije i imao sam Paypal do pre 2 meseca.Taj paypal mi je otvorio drug u Ceskoj kao i bankovni racum.Verifikovan adresom i sve to ...Pre 2 meseca zatraze ponovo verifikaciju ali se taj drug vratio ovde na doktorske studije i ja izvisim za paypal...
Ti ovde pricas da se to moze koristiti za vezivanje na vec postojeci paypal a ne da se pomocu toga otvoriti paypal ?
Samo da budem siguran pitam.Inace bavim se freelancingom i imam probleme sa placanjima zato sto ovi nasi nisu uveli paypal u Srbiji pa trazim alternative dok ne ucine to.

PayPal mozes uvijek s ovim Virtual US accountom naravno objasnio sam kako postupati u slucajevima verifikacije od strane Adsense ista stvar se moze primjeniti za PayPal bez problema.

Intresantno jako ...Cuo sam da to moze i da postoje takvi servisi samo na shippito.com mi izbacuje neki sajt bezveze.

mohikanac kaže:
Intresantno jako ...Cuo sam da to moze i da postoje takvi servisi samo na shippito.com mi izbacuje neki sajt bezveze.
nema dva p
shipito.com

cek, jel ja mogu isplatiti sa Paypal-a na taj payoneer?
tj jel mogu "Withdraw funds to your bank account"
Banks in the U.S.
3-4 Business Days popup Free for banks in the U.S.

tu opciju izabrati?
tj ono sto izgleda ovako:
34osl5c.jpg

skepi91 kaže:
cek, jel ja mogu isplatiti sa Paypal-a na taj payoneer?
tj jel mogu "Withdraw funds to your bank account"
Banks in the U.S.
3-4 Business Days popup Free for banks in the U.S.

tu opciju izabrati?
tj ono sto izgleda ovako:

To i jest svrha ovog tutoriala :)

skepi91 kaže:
e pa onda cu probati, koja je ukupna suma troskova otprilike?

kartica sama je 10$ (jednokratno) da je prvi put dobijes, svaka transakcija 2.75$ (bankomat podizanje) , virtual us account 20$ godisnje.

Da bi imali mogućnost dobijanja virtualnog bankovnog računa uslov je da u poslednja tri mjeseca imate minimalno tri isplate od strane kompanije preko koje ste dobili karticu.

adsenseamater kaže:
Da bi imali mogućnost dobijanja virtualnog bankovnog računa uslov je da u poslednja tri mjeseca imate minimalno tri isplate od strane kompanije preko koje ste dobili karticu.
Tako je

If you've already received at least 3 payments from a partner, just contact our support team and request the VBA - they will send you an application. http://www.payoneer.com/contactUs.aspx

Rekoše mi da će se javiti za par dana, nisam imao ne znam koliko uplata, u zadnja 3 meseca sam imao samo tri i to dve poveće sa Odeska i jednu mi slao Mediashakers ali nadam se da ću proći i da će mi odobriti taj acc, ako ništa pokušaću ponovo za 2-3 meseca jer sad Mediashakers primam direkt na Payoneer.

Dizem iz mrtvih i nije bas relevantno..
Da li je neko iz regiona (konkretno BiH) koristion shipto usluge, ako jeste koju opciju dostave ste isli?

A jel se mogu ja registrovati na paypal kao drzavljanin Srbije sa obicnom Payoneer MasterCard karticom?

sakiman kaže:
smilika kaže:
Mozes da imas neregistrovani PayPal iskljucivo za placanje ako biras npr. Sloveniju kao drzavu, ali uvek si u riziku da ti nalog zatvore.

Predlazem da pogledas i ovaj topic:
https://internetzarada.org/virtual-us-account-t-5803.html

Pogledao sam topic al ne vidim nigde opciju za kreiranje te kartice....kontaktirao sam support i 3 dana nista ne odgovaraju.

Ocigledno si bacio pogled na topic a ne iscitao ga, posto ti pise sve sto treba da bi mogao otvoriti PayPal, samo je komplikovano i ipak si u riziku od toga da ti nalog kad-tad zatvore.

A ako stavis zemlju Slovenija pri registraciji mozes placati preko PayPal sa Payoneer karticom (mozes da imas neverifikovani racun), ali ni u kom slucaju nemoj novac pokusati da primis na nalog.

Aha...a sta mislis kad bi se registrovao preko nekog rodjaka iz inostranstva a nalog da povezem sa mojom payoneer karticom?

Back
Na vrh