• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Važnost keyworda: organski promet vs "isforsirani" promet

Wilko

Novi član
Tu od
5 Stu 2012
Uzmimo da radimo neku stranicu koja ce po exact keywordu imati npr. 3000 posjeta mjesecno i recimo da smo odlicno rangirani u googleu (prva tri mjesta). Nebitno s cim se bavimo na toj stranici pitanje je koliko je bitan organski promet ako cemo mi svaki dan "reklamirati" stranicu na raznoraznim tematski povezanim forumima, facebook grupama i svim ostalim siteovima koji vec idu uz ovaj "posao".

Da pojasnim. Ako mislimo svaki dan imati agresivnu promociju te stranice sa solidnim sadrzajem da li je i koliko je bitno da potrosimo vrijeme trazeci keyword za te 3000 google pretrage mjesecno ako se ne radi o sniper stranici koja ce samo i ciljati na organski promet.

Organski promet nije ključan ako imaš kvalitetne alternativne izvore posjete. Ima ljudi koji zarađuju odlične novce samo sa Facebook i ostalim Social Networking prometom. Ali tu je bitno znat privuć ciljanu grupu ljudi na stranicu.

Moran ti priznat da me taj tvoj pojam "agresivna promocija" nekako podsjeća na spam, šta ni u kojem slučaju nije dobro. Ako ćeš promovirat svoj sajt na forumima, društvenim mrežama i sličnim stranicama potrudi se da to bude kvalitetno. Jer kvalitetni linkovi koji dovode promet sigurno će utjecat i na tvoju poziciju u tražilicama. Organski promet sa tražilica nije ključan, ali po meni je bitan jer skoro svaka posjeta iz tražilice je dobro targetirana i kvalitetna tako da po meni nije zanemariva i nebitna.
Osim naravno u nekim slučajevima viralnoga sadržaja koji nije prilagođen tražilicama, nego dijeljenju po društvenim mrežama.

Agresivna promocija bi mogla značiti da ćete istresti kesu za Adwords i facebook Ads.

U takvim slučajevima promet s googla vam ne mora uopće biti potreban.

Promet s tražilica je besplatan i često dobro targetiran, a agresivan marketing možeš uvijek koristit. Zašto ne uzet dodatnu besplatnu posjetu s tražilica....

Back
Na vrh