• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

ustat ili odustat ?

kosicdamir

Član
Tu od
6 Kol 2010
Nakon 4 mjeseca stranica mi se nalazi na 6. poziciji googl.com-a za određeni keyword. Sa tražilice dobivam jako slabi promet, 100-200 na mjesec a keyword ima 60 000 pretraživanja na exact. Zamislio sam na početku da ću sa tražilice dobivat primarni i najveći promet ali nije tako. Dali mi se isplati ulagat dalje u stranicu i dignut ju do prvog mjesta na google-u ili ne ? Primarni oblik zarade je adsense oglasi ali za sada je zarada minimalna.

Da taj pojam ima 60 000 pretrazivanja mjesecno ti bi imao oko 2500 posjeta mjesecno na 6. mjestu .....
Znaci ili pojam ima oko 5000 pretrazivanja mjesecno ili ti stranica nije na 6. poziciji.

Ne stavljaj sve pare u jedan koš. Radi sporedno na promociji stranice i započni ih još par da povećaš profit. Google keywoord tool pokazuje procjene, a ne stvarni broj mjesečnih traženja.

Petarcro kaže:
Da taj pojam ima 60 000 pretrazivanja mjesecno ti bi imao oko 2500 posjeta mjesecno na 6. mjestu .....
Znaci ili pojam ima oko 5000 pretrazivanja mjesecno ili ti stranica nije na 6. poziciji.

a da ga j.... ima 60 000 na exact macth i na google.com sam 6. sa američke ip adrese a sa naše na 8. mjestu

Onda je googleova procjena losa , znaci nema toliko pretraživanja...
Sve je to normalno , ako se mislis bavit adsensom kao sto su ti napomenuli moras gurat nekoliko stranica odjednom. od 5 njih nek ti dvije uspiju doc do medu top tri i super(nakon 6 mj. uz rad).
Lako je stranicu napravit i tekstove kupit (ili napisat) problem je naci dobar niche.

Google ti prati history i daje personalizirane rezultate, cak i kad iskljucis web history i odlogiras se ti nije sto posto da su "pravi" rezultati. Tako da ti je najbolje to napravit ali i kad "googlas" frazu dodati na kraju URL-a ovo "&pws=0" (bez navodnika naravno) i onda ucitat taj URL. To ti gasi personalizaciju. Ugl. nije lose imati par browsera za provjeru, par razlicitih rank trackera itd. Ja redovito dobijam razlicite rezultate s razlicitim rank tracker programima.

Isto tako, ako je 60 000 exact na global ne znaci da u svim zemljama rangiras tako da je taj broj manji. Recimo dio posjete mozda dodje iz njemacke ili Indije. A da ne pricam da si rekao da je to na google.com, si provjeravao rangiranja na google.de, google.fr i sve ostale zemlje? Sve to spada pod Global. Ako si gledao "local" rezultate samo za US da ima 60 000 onda ok.

Tak da provjeri prvo sve opcije, dali si provjerio sve moguce kombinacije kako rangiras, dali si tocno gledao broj pretrazivanja.

A i na kraju krajeva i GAKT zna biti dosta neprecizan pa ga treba uzet u obzir samo kao relativan omjer koje fraze su jace a koje slabije. No moram reci da ne zaboravite da osim pozicije i druge stvari poput vaseg Title Tag-a utjecu na CTR tak da moguce da imas nezanimljiv naslov i zato ljudi manje klikcu.

Odustat ili ne to samo ti mozes odlucit ovisno o tvojim sposobnostima, mogucnostima itd. Ja sve vise gledam ukupnu SEO strategiju znaci koliko ce mi sve fraze na sajtu donijeti posjetu a ne kako cu rangirat samo za 1 frazu.

Odustani. Prodaj meni to povoljno, a ti pokreni drugi projekat, sa kojim ces mozda ubosti.

Evo par savjeta,

1. koja ti je nicha? (ako je jedna of profitablnijih za AdSense nemoj odustati nikako)
2. jesi li siguran da si dobro napravio keyword research?
3. koje ti je ciljano trziste?
4. koliko si zapravo ulozio u taj site (jesi li placao lb ili si sam radio?) Pogleda opciju i da platis koji servis pa malo bacis rezultate?
5. jako vazno - jesi li proucio konkurenciju i mogucnost napredovanja?
6. koje su ti eventualne prednosti ako nastavis? / koliko mozes dobiti za stranicu ako ju prodas?

Daj si malo vremena, napravi analizu svega sto si radio, pogledaj konkurenciju, da li nicha u kojoj mozes dobiti oglase koji se dobro placaju, strategiju za lb u buducnosti,...

Back
Na vrh