• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Unovčavanje čeka bez slanja na provjeru

Gonzo

Član
Tu od
26 Velj 2011
Da li možda sad postoji mogućnost u nekoj od banaka da mi odmah unovče ček bez da ga šalju na provjeru?
Znam da vjerojatno pucam u prazno, ali...

I da li postoji banka u kojoj se čeka manje da dobiješ novac nakon slanja na provjeru, nego recimo u PBZu (koliko sam procitao ceka se 4-5 tjedana)?

Meni odmah isplate samo ako je iznos do $250, ako je više onda čekam dok provjere, a za to im treba mjesec dana..

Da, i ja sam u jednoj banci odmah unovčavao sve do $300, ali sad izgleda da necu imati tu priliku.
Obisao sam danas par banaka i kod svake je ista prica - cekas bar mjesec dana tu provjeru.

Gonzo kaže:
Da, i ja sam u jednoj banci odmah unovčavao sve do $300, ali sad izgleda da necu imati tu priliku.
Obisao sam danas par banaka i kod svake je ista prica - cekas bar mjesec dana tu provjeru.
ja sam prije isto imao do $300 bez problema ali kako je zarada rasla presao sam na direct deposit i payoneer ... spasilo me :)

Ako koga zanima, danas sam ostavio cek u PBZu i tamo sam platio 20kn za slanje na inkaso.
Ali... oni vise nista ne uzimaju kasnije za proviziju. Ovo je najmanji iznos koji sam primjetio u bankama koje sam obilazio.
Npr ZABA uzima 2% od ukupnog iznosa na ceku itd.

Da, u PBZ je tih 20kn super prema ostalim bankama. Ako su čekovi viši onda je i taj trošak inkasa viši, ali ništa pretjerano.

Npr. u RBA-a je 100kn da ostaviš ček na inkaso.

Jedino se još ostaje bez troška inozemne banke, npr. ona banka s kojom clickbank radi uzima 24 USD.

Gonzo kaže:
Da li možda sad postoji mogućnost u nekoj od banaka da mi odmah unovče ček bez da ga šalju na provjeru?
Znam da vjerojatno pucam u prazno, ali...

I da li postoji banka u kojoj se čeka manje da dobiješ novac nakon slanja na provjeru, nego recimo u PBZu (koliko sam procitao ceka se 4-5 tjedana)?

Postoji. Ako banka odluci da si vazan klijent i imas uvijek na racunu minimalno vrijednost ceka mozes dogovoriti uslove da ti odmah isplacuju sa potpisanom izjavom da vracas pare u slucaju ne pokrica...

Hellas kaže:
Postoji. Ako banka odluci da si vazan klijent i imas uvijek na racunu minimalno vrijednost ceka mozes dogovoriti uslove da ti odmah isplacuju sa potpisanom izjavom da vracas pare u slucaju ne pokrica...

Thnx za info!
Ali trenutno si sredjujem Payoneer karticu, pa cu sve bitno raditi sa njima.
Vjerujem da je ovo zadnji cek, bar u iducih par mjeseci, iznad $300 koji sam ovako unovcavao.

Gonzo kaže:
Hellas kaže:

Thnx za info!
Ali trenutno si sredjujem Payoneer karticu, pa cu sve bitno raditi sa njima.
Vjerujem da je ovo zadnji cek, bar u iducih par mjeseci, iznad $300 koji sam ovako unovcavao.

Sve je na kraju do sluzbenika imal volje da se bakce sa tobom. Nazalost al tako je.

Jel vam se ikad desavalo da ni nakon 2 mjeseca od slanja čeka ništa nije isplaćeno na račun? Dao sam 20 maraka u Reifeissen banci u Bosni i idem treći put, svaki put ženska kaže da ništa nije stiglo.

Šta da uradim? Jel se moze ponovno poslati cek od Adsensea ako nije nikad isplaceno?

Ace_ kaže:
Jel vam se ikad desavalo da ni nakon 2 mjeseca od slanja čeka ništa nije isplaćeno na račun? Dao sam 20 maraka u Reifeissen banci u Bosni i idem treći put, svaki put ženska kaže da ništa nije stiglo.

Šta da uradim? Jel se moze ponovno poslati cek od Adsensea ako nije nikad isplaceno?

Mjesec i mozda 5 dana je meni najvise bilo u Hrvatskoj.

Moj savjet. Idi u banku, kazi da si vec vise puta bio i da zove u sredisnjicu ili gdje to unovcavaju i nek provjere. Nemoj odustajat nego gnjavi ih dok ti ne kazu razlog.
Meni se jednom dogodilo da su zaboravili poslati cek u sredisnjicu, doduse banka je ispala fer pa su mi isplatili novce bez obzira sto je cek mozda "istekao" jer je to bila njihova greska.

Ali poanta, nemoj samo pitat na salteru dali je uplaceno nego da sazna ZASTO NIJE uplaceno. Pristupi cvrstim tonom reci da cekovi imaju rok trajanja i da ne zelis da izgubis novce zbog njih. Neka ti sazna zasto nije unovceno, nek zove direktora banke i koga treba sve ako treba, to je njezin posao. Neka nazove koga treba dali su dobili cek, dali su ga unovcili, dali su dali na provjeru itd. Ako je problem u cemu je problem.

Ne znam kako je na Adsensu ali postojala je procedura na amazonu da kao ako ti je ukraden cek da se pokrece istraga i prakticki ako dokazu da su ukradeni novci ili nes dobijes novi cek za godinu dana ili tako nes. Jako dugo sve to traje. Ako je problem da ti nije ukraden nisam siguran da ti mogu ponovo izdati cek.

Back
Na vrh