• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Unikatan sadrzaj

aleksej

Legenda
Tu od
17 Ožu 2010
Svi znamo vaznost unikatnog sadrzaja i da bez njega nema dobrog sajta. Mene interesuje kako dobijate unikatan sadrzaj? Radio sam rewrite nekih tekstova za moj sledeci projekat i jbg odradio sam najbolje sto sam umeo ali kad ga provucem kroz copyscape izbaci mi orginal soruce, znaci stranicu odakle sam skinuo i ne izbacuje mi vise rezultata... Sad sam se malo ubedacio, nikad nisam readio rewrite pa ne znam koliko je to dobro tj. da li da nastavljam dalje sa vezbom ili da platim nekog? Do sad sam jurio samo images traffic i tu mi dobro ide nikad nisam toliko jurio organic traffic pa da ga probam malo... :)

aleksej kaže:
Svi znamo vaznost unikatnog sadrzaja i da bez njega nema dobrog sajta. Mene interesuje kako dobijate unikatan sadrzaj? Radio sam rewrite nekih tekstova za moj sledeci projekat i jbg odradio sam najbolje sto sam umeo ali kad ga provucem kroz copyscape izbaci mi orginal soruce, znaci stranicu odakle sam skinuo i ne izbacuje mi vise rezultata... Sad sam se malo ubedacio, nikad nisam readio rewrite pa ne znam koliko je to dobro tj. da li da nastavljam dalje sa vezbom ili da platim nekog? Do sad sam jurio samo images traffic i tu mi dobro ide nikad nisam toliko jurio organic traffic pa da ga probam malo... :)

O kolega znaci neka neka.Da ti pravo kazem imam isti problem kao ti nasao sam neki article spiner ali on ne radi dobro posao tacnije copyscape odma pronade source odakle sam tekst spinao.Tekst je drasticno promjenjen ali opet isto.Mislim da imam nedovoljno dobar spiner ali trenutno nemam novaca za uzeti neki kvalitetan.Ima onaj neki fazon ako ga tako mozemo nazvati kada tekst ubacis u google translate pa prevedes na par jezika pa ponovo vratis na engleski kazu da ovo provjereno radi samo je tekst trash posle nekoliko prevoda ovo nisam probao ali kazu da radi.Ovdje sam dobio preporuku za "Best spiner" cini mi se da se tako zove koji kosta oko 75 dolara godisnje ali kazu da radi vise nego odlican posao.

Pa pazi to sa translate radi posao ali je tekst posle toga uzasno nerazumljiv, ja sam radio rewrite da bi tekst bio dobar. Inace koristio sam Power Article Rewriter ali jbg vise sam ja dodavao reci nego on al opet ne vredi ima delova koje ne mogu da promenim i te copyscape nadje tamo gde je orginal... :)

aleksej kaže:
Pa pazi to sa translate radi posao ali je tekst posle toga uzasno nerazumljiv, ja sam radio rewrite da bi tekst bio dobar. Inace koristio sam Power Article Rewriter ali jbg vise sam ja dodavao reci nego on al opet ne vredi ima delova koje ne mogu da promenim i te copyscape nadje tamo gde je orginal... :)

U proslom postu sam pogrijesio softver zove se "The Best Spinner" ovdje na forumu ga neki ljudi koriste i cuo sam samo rijeci hvale za ovaj softvercic.Samo ako ti nije frka s parama mozes ga uzeti ovdje http://thebestspinner.com/ nadam se da mi nece zamjeriti sto postavljam link>Mozes uzeti i na sedam dana na probu i kosta 7$.Da ti pravo kazem ja ga nisam koristio ali ako supermoderator dbomestar kaze da valja onda sigurno valja jer taj covjek zna znanje i njegovo misljenje cjenim jer sam mnogo naucio iz njegovih opsirnih ali korisnih postova.

Rovad je prvi dao do znanja ljudima na ovom forumu za taj The Best Spinner. Moram reci samo kad sam pogledao video na stranici mi se svidio. Sad kad ga koristim (cak mi je trenutno upaljen) i moram reci da je stvarno odlican program, tek sam ga kupio pa nisam jos toliko dobro upoznat sa Svim opcijama a ima ih no cak i ovo osnovno sto koristim je predobra stvar. Jednostavno ima povezanu bazu sinonima s svim ostalim korisnicima i na listi sinonima pri vrhu stavlja one koji su najpopularniji kod korisnika tako da je manje vise uvijek oni pri vrhi i najbolje pasu. Zasto sam se odlucio za njega? Pa zato jer dodje nesto vise od 80 dolara godisnje ali je veoma praktican jer da bi outsourcao pisanje moram prvo naci pisce sto sam vec cise puta rekao nije lak posao, drugo je sto ponekad zelim iskoristit servise poput Free Traffic Systema, Unique Article Wizarda i sl. i neda mi se cekat da narucim clanak od pisca vec samo nadjem neki clanak (sa recimo ezinearticles) ubacim ga i nakon nesto vremena imam dobar rewritani clanak. Vrijeme koliko vam treba ovisi naravno o praxi koristenja ali i o tome kakvu kvalitetu zelite. Recimo kad zelim bolju kvalitetu rewritanog texta onda pazim da sinonimi koje izabirem jako dobro pasu i sl. onda mi treba malo vise vremena 20ak minute kontinuiranog rada za recimo clanak od 400 rijeci. Ako zelim nesto s manje paznje na kvalitetu onda moze i brze. Dakako da ako zelite jako kvalitetan clanak bilo bi dobro da vise vremena ulozit u njega ali poanta je da je program korak ispred ostalih rewrita poput Power Article Rewritera. Negativna strana za neke bez previse para jest sto je to kombinacija programa i servisa pa nije moguce naci (Free) cracknuti program koliko sam ja informiran.

Tako da ako pisete vise textova od vrijednosti programa onda vam se isplati ulozit 85 dolara godisnje. Recimo da je cijena jednog clanka $2, vec nakon 40-ak clanaka bi vam se vise isplatio program. Opet negativna strana jest sto sami morate pisati/raditi. Ali to je uvijek tako ili radi ili plati. Ja sam recimo jedno vrijeme koristio rewritericu koja je radila sa PAR-om. Da recimo sad koristim rewritere na vecim kolicinama platio bi njima verziju The Best Spinnera pa da mi mogu vise clanaka napisati :) Tj. sve ovisi kako se dogovorite s njima.

E sad IM warrior je bio napisao jedan tekst koji pokriva dio tema kako naci writere pa ako se bas odlucite za taj nacin proucite taj post https://internetzarada.org/kako-naci-pisce-textova-za-web-upute-za-t-1411.html

Mislim da trebate sami odlucit sta vam vise pase za vas posao. Racunajte da ako trazite pisce da vas moze kostat minimalno 1-2 dolara po tekstu a pri toj cijeni postoji velika mogucnost da ce se vecina koji vam se jave biti losi pisci. Pa najtezi posao kad tako trazite pisce jest da napravite dobar interview, provjerite ih dobro, i da razvrstate one koji su najbolji i koji vas nece smuljati. Naravno obvezno koristit copyscape za provjeru njihovih tekstova i sl.

ja obicno koristim word flood ,cime zamijenim rijeci sinonimima.Verzija 1.2 je sada besplatna,i sasvim dobro radi.brojeve malo promijenis (ako je u npr.originalu 8,ti napises "izmedju 7 i 9" ili nesto slicno).radi prilicno dobro,tekst maksimalno dva puta provucem kroz copyscape prije nego sto dobijem rezultat da tekst nije kopiran.

Bas trazim pisce za moj website za on i off article. Ali sam proces trazenja pisaca je stvarno kompliciran i dugotrajan. Jer stvarno ste u prilici potrositi brdo para a rezultat nula. Koliko sam istrazivao i trazio dosao sam do zakljucka da stvarno dobre jedinstvene clanke izmedu 500-800 rijeci i dugorocnu suradnju sa piscem ne vidim da mogu proci jeftinije od 10$ pa navise. Podatak od 2 $ po clanku mi se cini nevjerojatan za duzinu i kvalitetu koju trazim.
Hvala dbomestaru jos jednom za potvrdu sta se tice The Best Spinner. Ukoliko na nadem dobrog pisca uskoro najvjerojatnije ga kupujem.

Destroyer slazem se nije nimalo lako naci pisce koji bi pisali dobre, duge textove na dugorocnu suradnju. Ali recimo da sve ovisi sta ti treba. Ja sam skuzio da za razlicite primjene koristim razlicite pisce. Za moj blog mi trebaju onako dostra dobri pisci ali ne moraju biti savrseni, to sto ih placam full time mjesecno je prednost pa mogu proc jeftinije na kolicinu nego kad bi ih placao po clanku, njima prednost sto imaju stabilan prihod i recimo osiguran posao a meni sto manje placam po clanku, ali opet ne placam ih bas ni malo. Za spinnane clanke kakve koriste servisi za distribuciju clanaka sam bio placao neku ženu na filipinima i bila je dobra i povoljna za tu svrhu ($2 po clanku) ali problem je bio sto nije mogla bas puno clanaka rewritati pa smo morali se organizirat sta i kako ali ona nije bila dobra za pisanje kvalitetnih clanaka. Sad cu gledati da radim dosta Guest Postinga (Blogginga) ponajvise u svrhu link buildinga pa za to mi trebaju stvarno dobri clanci jer nitko nece prihvatit da objavi neki sranjasti text na svojoj stranici problem je sto imam odredjeni budjet i imamo US pisca za 8 dolara za clanak do 500 rijeci ali problem je sto mi je to preskupo jer bi mi za 100 linkova trebalo $800 dolara sto mi je ipak malo previse s toga sada imamo izazov da nadjemo kvalitetnog pisca (najvjerojatnije Filipinca) za do $3 po clanku ma cak i $4 bi bilo ok jer mi je to u pola cijene od $800.

Eto tu gore sam stavio link na ovaj isjecak iz knjige koji pomaze oko tih nekih stvari u vezi outsourcanja pisanje clanaka, moglo bi pomoci. Ono sto smatram da je vazno jest slozit dobre oglase u kojima su jasno naglasene stvari i probati na vise mjesta pronaci pisce tipa Craiglist, GAF, Elance i slicno.

Uglavnom savjetovao bi onima koji trebaju stvarno dobri clanci a nije im problem platiti $10 mogu probat koristit http://www.textbroker.com . Dosta je dobar servis, bio sam ga davno koristio ali ima odredjene uvjete, sve narudjbe se moraju dogadjati preko njih i tako. Nije los treba proucit dobro kakve oglase postavit ali kad mi je trebalo sam narucio par dobrih clanaka. Prvi je bio totalno profulani ali vec kod drugog nasao sam nekog full dobrog pisca. Pisci su ocjenjeni od 2 do 5 i o ocjeni ovisi cijena clanka. Recimo da je 4 stars onako dosta solidna ali tu vam za text od 500 rijeci dodje 10 dolara, no ako recimo izaberete 3 stars i probate par pisaca (potrosite nesto da nadjete dobrog) i kad nadjete dobrog pisca jer ima ih dobrih i sa 3 starts. Recimo kad pocinju onda imaju manje starsova dok se nek dokazu uglavnom kad nadjete nekog ok onda cete moci Direktno od njih narucivat cijeni koju je on podesio za direct order a to moze biti i nesto manja pa je lako moguce da ubodete dobrog pisca da vam pise clanke po 6-7dolara za clanak sa 500 rijeci.

Ja sad pokusavam traziti pisce lokalno u skolama. Nastavnike engleskog ima dosta i mozda nadem jednog dobrog pisca i barem sam siguran u gramaticku ispravnost . Druga prednost sto mogu kupiti knjige na nasem jeziku te ih prevesti i siguran sam da bi bili jedinstveni clanci. Spreman sam im platiti 10-15 $ po clanku za koje sam zadovoljan ako uspijem naci nekoga lokalno da ne govorim o prednostima takve suradnje. Jer kad se malo izracuna platiti nekoga 15 $ za kvalitetan i dugi clanak za koji si zadovoljan je daleko bolje nego platiti nekog indijca 5 dolara po clanku a potpuno zadovoljan biti tek sa svakim drugim ili trecim clankom.
Ne znam vidjet cu kako ce mi zavrsiti ta potraznja ali osobno bilo bi mi bilo draze placati nekog lokalnog nego nekog azijca, iz jednostavnog razloga a to da ni kod nas ne cvjetaju ruze ako se nakraju isplati i jedno i drugom bolje za svih i nasu okolinu te budjenje svijesti vaznosti interneta kao ozbiljnog posla jer mjesta koliko vidim ima za svih, narocito sto svako godine broj korisnika za rapidno povecava.
Ne znam koliko vas je pokusalo pisati clanak ali ja osobno za moj site (u potpisu ) na nekima sam izgubio i do 4-5 sati dok sam pronasao sve informacije, objasnjenja i sve to srocio u jedan clanak od 500-700 rijeci i opet nisam siguran u potpunu gramaticku ispravnost iako se engleskim sluzim koliko i hrvatskim zbog prirode posla.

Ja verujem da bi se vise isplatilo a i manje bi zivaca i vremena trosili ako bi trazili ljude na domacem trzistu, mnogo njih bi verujem pristalo na dodatnu zaradu, lakse bi se dogovarali i uplate isto nisu problem... :)

Destroyer kaže:
Ja sad pokusavam traziti pisce lokalno u skolama. Nastavnike engleskog ima dosta i mozda nadem jednog dobrog pisca i barem sam siguran u gramaticku ispravnost . Druga prednost sto mogu kupiti knjige na nasem jeziku te ih prevesti i siguran sam da bi bili jedinstveni clanci. Spreman sam im platiti 10-15 $ po clanku za koje sam zadovoljan ako uspijem naci nekoga lokalno da ne govorim o prednostima takve suradnje. Jer kad se malo izracuna platiti nekoga 15 $ za kvalitetan i dugi clanak za koji si zadovoljan je daleko bolje nego platiti nekog indijca 5 dolara po clanku a potpuno zadovoljan biti tek sa svakim drugim ili trecim clankom.
Ne znam vidjet cu kako ce mi zavrsiti ta potraznja ali osobno bilo bi mi bilo draze placati nekog lokalnog nego nekog azijca, iz jednostavnog razloga a to da ni kod nas ne cvjetaju ruze ako se nakraju isplati i jedno i drugom bolje za svih i nasu okolinu te budjenje svijesti vaznosti interneta kao ozbiljnog posla jer mjesta koliko vidim ima za svih, narocito sto svako godine broj korisnika za rapidno povecava.
Ne znam koliko vas je pokusalo pisati clanak ali ja osobno za moj site (u potpisu ) na nekima sam izgubio i do 4-5 sati dok sam pronasao sve informacije, objasnjenja i sve to srocio u jedan clanak od 500-700 rijeci i opet nisam siguran u potpunu gramaticku ispravnost iako se engleskim sluzim koliko i hrvatskim zbog prirode posla.

A tako je kad oćeš pisat o temama o kojima imaš veoma slabo ili nikakvo znanje. Nego sa The Best Spinnerom ćeš moć malo grayhat-at, u biti puno - ja uzmem članak sa EZA, iz-spinam do neprepoznatljivosti (90-95% unique) i submitam na druge artikle direktorije. Potraje malo duže, jer hoću da je tekst čitljiv, ali ni blizu koliko bi mi trebalo da sam to napišem.

rovad kaže:
A tako je kad oćeš pisat o temama o kojima imaš veoma slabo ili nikakvo znanje. Nego sa The Best Spinnerom ćeš moć malo grayhat-at, u biti puno - ja uzmem članak sa EZA, iz-spinam do neprepoznatljivosti (90-95% unique) i submitam na druge artikle direktorije. Potraje malo duže, jer hoću da je tekst čitljiv, ali ni blizu koliko bi mi trebalo da sam to napišem.

Svjestan sam toga da sam pogrijesio u koracima kod biranja niche. Bio sam povoden savjetom da je najbolja nicha gdje ljudima treba "immediate relief ". Sa tekstom iznad htio sam samo napomenuti da pisanje jedinstvenog clanka nije ni jednostavno i da se sam rad ne treba podcjenjivati. Problem je sto imam svoj redovan posao i internet zarada mi za sada predstavlja samo ulaganje i mozda ako se sve poslozi i moj buduci posao. Jos sam na pocetku ali svo svoje slobodno vrijeme trosim na ucenje u svrhu IZ jer zelim biti u onih 10% koji su nesto pokusali. Primjetio sam da kod mene je bolje poceti u startu sa tezim projektom jer nisam tip osobe koja lako odustane ako nesto predstavlja izazov, jer izazov me tjera da guram naprijed ( ups, to vec spada u psiholoski dio podforuma). Hvala na savjetu/triku kako prozvesti off site article jer spinanje mi donekle ide ali osim Ehow i About mozes li navesti i druge article siteove koje predstavljaju dobru referencu u google ocima?
Hvala!

Ja bih onako vise kao entuzijast malo o ovoj temi:

Za pocetak bio sam zapanjen kad sam kod GAF-a video da se prodaje tekst koji je je 80% originalan - trebalo mi je stvarno malo vremena da se priberem i shvatim o cemu se radi!

Zatim ovo spinanje i rewritanje IMO fake je samo takav u svakom pogledu.
Kako je to moje osobno misljenje i kako nisam IM niti po profesiji niti po afinitetima,molim da mi se ne zameri.

S obzirom da i sam nesto piskaram,nista narocito,par knjiga i nekoliko recenzija u par etabliranih casopisa svojevremeno,a i imam i solidnog iskustva u izdavastvu,mogu samo da izjavim da su ovakvi pristupi pisanoj reci cisto svetogrdje,no to su valjda nova pravila igre,pa je tako kako je.

Vidim da je pisani content meso svake iole ozbiljne web-stranice,a fakea,hibrida i takozvanih "80% originala" na sve strane,a za 40 baksa mozes kupiti software koji ti sam radi article,bez obzira da li se radi o stimulaciji prostate,kvantnoj fizici ili receptima za zimnicu.
Sorry za offtopic,no morao sam!

A cuj koliko si u krivu toliko si i u pravu. Svatko ima svoje misljenje i ovo sto tvrdis je istina ovo rewritanje spada u grayhat spike tj. ne pruza nikakvu kvalitetu i malo je zalosno sta sve radimo samo kako bi zadovoljili (ili izigrali) trazilice. No zivimo u svijetu gdje nemozes zivjeti i prehranit se od divljenja drugih. Da ovakav nacin nagrduje samu kvalitetu interneta to stoji ali dok nemas za kruh glupo je razmisljat o "kvaliteti" interneta osobito kad se time moraju brinuti puno jaci igraci koji žive od toga (trazilice, oglasivacke agencije, regulatorne agencije itd.) i kojima je u cilju kvalitetniji internet. S druge strane nekad si mogao samo "prenijeti" informaciju i vijest 100% kopiranu i vec samim izborom vijesti koje prenosis si bio smatran autoritetm. Npr. Ja napravim neki sajt o prehrani macaka. Ako sam puno u toj nichi i s vremenom sam nasao tonu korisnih sadrzaja objavim ih na svojoj stranici i vec samim time sam zasluzio mjesto na webu. Danas vise nije tako, danas ako zelis biti autoritet u ocima trazilica moras imat "originalan" sadrzaj tako da su trazilice koje diktiraju sta i kako ce biti. Ja sam mogao imat 0% originalnog sadrzaja ali bi pazljivim biranjem informacija imao sajt koji bi bio 100% informativan i kvalitetan za moje posjetitelje. No to vrijeme koje bi potrosio u trazenje kvalitete sad moram iskoristit da mi clanak bude originalan. S druge strane mnogi su izigravali Google i trazilice sa duplim sadrzajem pa je i njihova odluka za filtriranjem toga opravdana. Ipak zivimo u nesavrsenom svijetu.
Opet ako ja "rewritam" da zadovoljim Google a pružam dobre informacije zasto bi to moje bilo lose. Mislim uvijek ima par strana neke price.

Ono sto ja preporucam ekipi jest da kad god moze da ne rewrita nego da koristi originalne textove s dodatnom vrijednoscu. Jednostavno za neke dugorocne projekte to je najbolja strategija. Npr. ako idete žicat nekoga za link na vas sajt morate mu ponudit neku vrijednost tj. da nesto on dobije od toga da linka na vas. Ako imate websajt sa veoma kvalitetnim tekstovima i kontaktirate sajt u svojoj niši mozete ih "informirati" kako imate kvalitetne tekstove i kako bi njihovi posjetitelji imali koristi od toga da nadju link na vase korisne informacije. Isto tako dobri tekstovi ce dobiti i puno tekstova sami od sebe no naravno puno bolje to sve ide kad sami "pogurate" stvari cisti primjer su Press Releasevi. Ako imate neku obavijest za medije ako objavite PR vi ih informirate o tome i onda oni mogu pisat o vama. Ako nikad nisu culi za vas nece ni pisat niti ce vas linkat. A naravno kvalitetne textove treba pisat i iz drugih razloga tj. jer vas se onda smatra autoritetom u toj niši pa se vjeruje vasem misljenju, jer onda imate redovite citatelje itd.

Mislim da u poplavi autoblogova koji automatski rewritaju u nerazumljive "komade" teksta da ako sami rucno rewritate i napravite dobar citljiv tekst da je to manji problem nego ti autoblogovi/splogovi itd. ali svejedno treba uvijek ciljat da pruzate dodatnu vrijednost u odnosu na vasu konkurenciju i to ce vam se vratiti. Iz tog razloga su blogovi jako dobra stvar za SEO i marketing jer imate nesto sto nema vasa konkurencija zato ja to savjetujem manje vise svim svojim SEO klijentima. Recimo jedan potencijalni klijent neka banka je na vlastitoj stranici vukla podatke tj. feed sa nekog bloga/portala o toj financijskoj nichi. Mi smo im savjetovali da nadju nekog dobro pisca i da pocnu sami svaki dan objavljivati novosti iz te industrije. To je jedan jako dobar SEO savjet jer ce pruzat korisne informacije pa ce skupit posjetitelje koji ce se zadrzavat na njihovoj stranici, dobijat ce posjetu sa trazilica jer ce rangirati za sve te tekstove (za razliku od sada), jer ce dobijati linkove posto pruzaju nesto korisno (informaciju), do sad su oni bili ti koji su davali linkove ali od sada ce oni biti ti koji dobijaju, osim toga velicina sajta ce se povecat pa ce puno vise Pagerank-a kruzit po sajtu ako se interno linkanje rijesi dobro, ma uglavnom sadrzaj treba biti dobar i to apsolutno stoji. Ko moze treba investirati u content jer "Content is the king, Linking is the Queen" ;)

Pa slažem se, recimo ovaj moj blog u potpisu je 100% mojih ruku (prstiju) djelo.

offtop----------
BTW, eksperiment sa izbacivanjem linka iz potpisa je prošao tako da sam nakon 3 dana bio bačen na 4. stranicu - sad ne znam opet sa sigurnošću jel to ima veze ili ne sa količinom linkova s obzirom da imam 320-330 postova, ali ja mislim da ima. Sad sam opet na 1. i to baš na poziciji na kojoj sam bio 3 dana prije - iz prakse zaključujem da je nemoguće da prvi link sa PR3 sajta ima tolikog utjecaja, a ovi ostali malo. Čak se usuđujem reć da imaju i više utjecaja nego što se govori.
endofftop------

No, što se tiče article marketinga, tekstova na web 2.0 propertijima i sl. naprosto je neizvedivo da sv ti tekstovi budu 100% originalni - izvedivo je jedino ako imate ono 5-6 pisaca kojima plaćate da vam pišu članke i tekstove, ali budimo realni pa priznajmo sebi da su većina nas mali igrači (čast iznimkama) s malo početnog kapitala, tako da moramo tražit neki srednji put.

Kad vec offtopicarimo o linku iz potpisa. Da mislim da 300 moze znacit nesto vise nego jedan ali opet s druge strane nemoze znacit puno iz cisto razloga sto 100 ili 100 miljuna linkova s samo jednog sajta u sebi ukljucuju samo jednu editorijal odluku, znaci samo 1 osoba smatra da je vrijedan sajt linkanja, dok recimo 100 linkova sa 100 sajtova sami u sebi ukljucuju 100 editorijal odluka znaci 100 sajtova (editora/osoba) je odlucilo da je to vrijedan sajt linkanja i zato su unique linkovi uvijek puno jaci nego dodatni s nekog sajta. Negdje sam procitao neki podatak da do 8 linkova sa nekog sajta prenosi neku vrijednost, sad koliko je to istina nemam pojma.

Da se vratim malo na ontopic. Poanta je da danas zivimo u drustvu koje je podredjeno trazilicama tj. Google-u i moram igrat po njihovim pravilima ako zelimo ih koristit kao mostom do posjetitelja. Ako trazilice traze originalan sadrzaj moramo im to i pruzit a svako od nas ima vise izbora, dali koristit rewritove pa biti cisto "originalan" u ocima trazilica ali neoriginalan u ocima ljudi (radi kojih i zelimo dobro rangirat na trazilicama), dali pisat originalne tekstove pa imati dodatnu vrijednost i za trazilice i za ljude, dali za to outsourcat ili sami pisat ili jedan od izbora je ne bavit se ovim poslom tj. bavit se na nacin koji nam je moguc. Recimo ako imas neki minisajt o nekoj temi, izabres longtail frazu na pocetnoj imas neki sales text koji si sam napisao (i to je content u ocima trazilica) napravis neki link building i opet mozes rangirat i zaradjivat bez obzira na to sto nema neke kvalitete u tekstu.

Porazavajuca cinjenica je isto sto su po zadnjim istrazivanjima najpopularniji "news" izvori sajtovi tipa Google News i slicni agregatori vjesti u velikim kolicinama. Porazavaujce za to jest sto oni tipovi sajtova tj. veliki portali koji sami proizvode ogromne kolicine kvalitetnog sadrzaja tipa new york times, cnet itd. imaju manju posjetu nego agregatori. To vam govori da se pojavila promjena u navikama korisnika, mislim da treba pratit situaciju u tom segmentu pa izvuc zakljucke iz toga. Meni se osobito svidja AOL-ov pristup koji se bacio u blogerski svijet i sad ima skoro 100 niche authority blogova tj. u svakoj nichi imaju najmanje 1-2 autoritativna bloga a masu toga onda je agregirano i na glavnijim AOL-ovim portalima. Sve u svemu sadrzaj je glavna stvar na internetu i onaj koji ga nebude u stanju isporucit na ovaj ili onaj nacin nema sta trazit na internetu.

Sto se tice alekseja mislim da ti je izbor ili radit bolje rewritove (ulozis vise vremena) ili nabavit bolji program za to ako zelis sam radit.
Druga stvar je ako zelis pisce onda ces se morat namucit da nadjes one dobre ali barem ces platit a drugi ce odradit.
Naravno postoji i treca stvar koja je najjeftinija ali teska za ostvarit a to je da isfurate neku vrstu stranice koja ima User Generate Content tj. da drugi pisu za vas kao sto su multi author blogovi, free blog servis, drustvene mreze, forumi itd. no i tu vam je problem sto morate nekako zainteresirat clanove da pisu. Moj kolega je baseball fan pa je napravio blog o americkoj baseball ligi. Motovirao je ekipu tako sto je za svaki klub u basebol lizi nasao jednog blogera a to je uspio posto su opcenito sportski fanovi veoma motivirana ekipa pa im nije tesko pisati o tome. Jedini motiv im je da budu citani. E sad downside je posto su oni "volonteri" nisu placeni nemozes ih tjerat da pisu 15 clanaka na dan nego napisu onako 1 tjedno ako stignu tako da u konacnici nemas previse tekstova iz tog razloga posjeta sa trazilica je manja pa tako i neka veca zarada od adsensa otpada. Kad bi se kolega angažirao mozda bi mogao nac nekog direktnog "baner" oglasivaca no to je sad druga prica. Pozitivna stvar jest sto je blog ipak kvalitetno vodjen pa je bio i spomenut na ESPN-u sto je jedan od najacih americkih sportskih kanala. Naravno kad bi vi isli u takav tip projekta morali bi naci dobru nichu gdje ce ljudi biti zainteresirani doprinositi. Problem je ono poguravanje u pocetku ali uvijek mozete potrazit pomoc od ekipe na niche forumima i slicno a mislim da uz drobro razradjeni projekt bi bilo zainteresiranih koji bi pisali jer svi mi volimo biti "mini celebrity-i", zato i postamo 20 statusa na facebook dnevno :)

Dugacki su ti postovi Dbomestar al mudro zboris... :D
Meni je tek pre nekih 10 meseci došlo iz pozadine u glavu :hysterical i tek sam tad poceo da postavljam sebi neke prioritete sto se sajtova tice, samo je to dugo trajalo dok se nisam otaraio svih sporednih domena i sajtova, jednostavno jurio sam traffic na foru sto vise to bolje dok SE posetu nisam trazio e onda kad su SB servisi prestali da nas propustaju, na nas mislim ekipu blog spamera onda sam tek poceo da jurim posetu sa pretrazivaca, da je srece da sam to poceo ranije ali jbg... Napravio sam mrezu wallpapers sajtova zasad imam desetak takvih i jurio sam samo images traffic a u zadnje vreme, tamo negde od NG sam poceo da jurim i organic pa otuda to cimanje sa tekstovima. Pre neki dan sam bas uzeo jedan dobar travel domen i zbog toga sam i otvorio ovu temu, ne preostaje mi nista drugo nego da koristim neki program tipa PAR + moze izmene u tekstu, ako budem krenuo na vise sajtova sa tekstovima onda cu verovatno platiti best spiner... U medjuvremenu moram da poradim na mom rewrite skillu... :poke

Batalio sam sve ove rewritere i spinere, a bre em mi izbacuju neke sinonime koji veze nemaju sa pravom reci em tekst opet nece da prodje copyscape! Upravio sam zavrsio jedan clanak metodom prepricavanja - pogledam pasus, i onda ga "prepricam" i ispadne super, malo istumbam redosled reci, nesto izbacim nesto dodam i ko bombona... :D I naravno prolazi copyscape... :waving

Naravno to je odlicna metoda ako si sposoban sam rewritati clanak i ako ti ne trebaju spinani clanci. Vecini ljudi je tesko sam rewritat tj. rucno rewritati clanak pa zato posezu za alatima ali i ovo moze biti ok metoda.

S tim da The Best Spinner se nemoze usporedjivati sa PAR-om i Wordflood-om jer je 10 generacija ispred pa da ga platis bis vjerojatno imao dobar rewriting alat hehe :)

aleksej kaže:
Batalio sam sve ove rewritere i spinere, a bre em mi izbacuju neke sinonime koji veze nemaju sa pravom reci em tekst opet nece da prodje copyscape! Upravio sam zavrsio jedan clanak metodom prepricavanja - pogledam pasus, i onda ga "prepricam" i ispadne super, malo istumbam redosled reci, nesto izbacim nesto dodam i ko bombona... :D I naravno prolazi copyscape... :waving

Back
Na vrh