• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Tuzba ?

rakicko

Legenda
Tu od
4 Lip 2010
Pozdrav, neko me gadno vrti i razmljisljao sam da sutra odem do advokata i da ulozim tuzbu..
Fazon je samo sto nzm koga da tuzim, jer mi se domen nalazi na 1 mestu, a dedict na drugom.
Ovako, kupio sam domen, pa dedict, i posle 7 dana..krenulo nekima da radi nekima ne..posto se dns updejtuje 2 dana, 2 dana trebalo da im aktivira..sve ukupno..sad je 17 dan..vec treba da platim drugi deo..no to nije toliki problem, koliko da je posle 7 dana izbacila tu gresku..i opet treba da cekam dns da se updejtuje..ko je kriv?
Ja nista menjao nisam..niti dns na sajtu, niti nista na serveru..a onda sam prvi primetio da se slike ne postavljaju na fejsu a drugima da ne radi, pa onda ni meni nije radilo..kontaktirao sam ovog gde mi stoji domen, i on je prebacio na https://www.cloudns.net i sve je odma proradilo..mislim za pola sata..Ipak, nekoliko sati kasnije..opet nece..kontaktirao sam ovoga puta oba suporta, i jedni kazu da treba da stavim drugi dns..i tako nesto..ja mislim da je prvo mene sramota sto mi sajt cas radi cas ne..i zato planiram da tuzim jedne..samo kako mogu da provalim ko me je zajebao..ne zelim da mi posle narednih 7 dana opet kazu da treba da updejtujem dns a nista menjao nnisam..
ste tuziki vi nekog..kako to ide..?

Njie mi najjasnije iz tvoje price o cemu se radi, ali zakljucujem da ti hosting ne radi.

Moj ti je savet da trazis da oni ispune ono sto se ocekuje od njih, a u suprotnom trazis pare nazad.

E tek ako tad ne dobijes to sto trazis ili odbiju da ti vrate pare mozes da razmisljas o tuzbi.

U svakom slucaju, sve solucije su ti bolje i efikasnije od sudskog puta, to treba da bude krajnji izbor.

u globalu..ne radi sajt..a nzm ko je manjo dns..da li domen..da li neko podesavanja na dedictu..valjda ce proraditi..jer se ni meni ne isplati..a jos nzm ni kako ide..
ali moracu da se cujem sa advokatom..ovo jeste problem veliki..ali ajd da im oprostim sada..ali ako im se slucajno desi drugi put..pokusacu da vrate novac..ako ne ..da vidim sta mi je ciniti..

Imas li ti neki pisani ( i potpisani) ugovor sa tom firmom gde se napominju stavke oko rada servera i slicno?

Mislim da nije bas jednostavno tuziti nekoga, narucito ako firma nije iz iste zemlje kao i ti, i u tom slucaju sudski troskovi mogu biti ogromni

puno bi ih vise uplasilo da im kazes da ces ih popljuvati po svim zivim forumina nego zapretiti tuzbom :)

Na tuzbu ti je najbolje odmah da zaboravis jer od toga definitivno nećeš imati ništa.
Probaj na ljudski način da komuniciraš sa kompanijom, ako vidiš da ne vredi zahvali im se na usluzi i probaj da tražiš novac nazad. Ako si platio preko paypal-a i slicni servisa mozes i njih da kontaktiras da ti vrate novac, ali prethodno iscrpi sve opcije u komunikaciji sa hosting kompanijom.

rigor04 kaže:
Zajebi tuzbu, jeftinije ti je da nadjes drugi host.

Baš to, a i najveća tužba će im biti ako ih popljuvaš po svim forumima.

S obzirom na opis problema i nazive i skracenice koje koristis te reakciju,
ja sam samo razumio da si usao u nesto o cemu nemas dovoljno znanja.

E ovako, zanemari moj gornji post, jer očigledno nisam se bio trudio da pogledam do čega je problem (nisam ni proveravao da radi kloxo, a zaboravio da sam zamenio SSH port).

Problem ti je bio taj što ti je neko (verovatno Euro-Servers pošto su pored mene i tebe jedini imali SSH pass) dirali /etc/hosts i pojebali ti konfiguraciju:
Kod:
127.0.0.1 localhost.localdomain localhost
a to je standardni localhost te se zbog toga nije mogao startovati Apache.

Back
Na vrh