• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Transfer domena

• Temu pokrenuo sunaddict
  • Datum prvog posta
S

sunaddict

Guest
Izgubljen u prostoru i vremenu je li moze neko da mi objasni sta treba da radim s ovim:

Kod:
Before you approve the process please make sure that your DNS settings are pointed to your Arvixe name servers so you do not receive any downtime. Please note that domain transfers can take up to 7-10 days to complete.

Sta se desava kad neko izgubi domen u toku transfera - prvobitni registrant se kune da ne moze da promeni nameservere,a naredni hoster je pokrenuo transfer ali sam s tim hosterom u medjuvremenu zavrsio saradnju,a najnoviji hoster me uverava da: To use this domain with your ------ hosting, all you have to do is login with this domain's registrar and change the nameservers there to match those specified in you --------- welcome email. This is not a transfer, but it will attach this domain to your --------- account.

Ja kad sam svoju premjestao nije bilo problema, domena se ne moze izgubiti, ili je na dosanasnjem registru ili je na tome novom. A transfer domene nema veze sa njenim dns-om.

Za transfer domena ti treba EPP ključ. Znači kad iniciraš transfer domena ukucaš taj EPP ključ, dobiješ mejl, klikneš na link za potvrdu transfera i čekaš da se on završi. E sad EPP ključ ti daje stari hosting ali koliko sam razumeo ti sa njima imaš problem.

@ adsenseamater to nije transfer domena o čemu ti govoriš.

Za transfer domena moraš tražiti EPP ključ od hosta sa kojeg prebacuješ domen. Kada se inicira transfer ti ukucaš taj EPP ključ, stigne ti mejl u kome potvrđuješ transfer i onda samo čekaš da se prenos domena završi.

Back
Na vrh