• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Tko Vam je web hosting provider?

Sorry
Ja sam mislio da forum koristi tome da ako nešta neznaš pitaš a onaj ko zna ce se javit i odgovorit . :) Ovdje se raspravlja o hostingu dakle nisam skrenuo s teme pa neznam zašto bi moderatori prigovarali. :rtfm
Možda pitanja jesu malo smješna za tebe koji znaš odgovor vec duže vrijeme i taj hosting koristiš ali ocekivao sam od tebe i ostalih pomoc kao i svi ostali clanovi koji su se regali ovdje iz istog razloga kao i ja a to je da saznamo ono što nas zanima od onih koji to znaju i naravno da pomognemo ostalima u necem što mi znamo a ne da nas šalju na Google tražilice jer cemu onda forumi. Oprosti što sam ti oduzeo tvojih 10 sekundi kad sam na Googleu mogo nac odgovor za 5 sec. Ipak hvala ti na odgovoru kakav je da je :thankyou

Nije stvar u tome da li su pitanja smesna ili ne, ja licno ne mislim da je bilo koje pitanje smesno jer niko od nas ne zna sve i svako od nas je u nekoj oblasti totalan nob ali nije u tome poenta. Poenta je u tome da se taj odgovor moze naci u verovatno svakoj faq sekciji ili knowledge bazi skoro svakog hosting provajdera a da ne kazem da su ljudi vec postavljali to pitanje milion puta (i svako drugo pitanje) na raznim forumima sto znaci da ti treba samo da googlas malo. Uostalom kad dobijes odgovor na ovo pitanje onda ces da pitas kako sta je cPanel, sta znaci shared hosting, kako se uploaduje sajt na server, kako se transferuje domen... O hostingu kao i o svakoj drugoj temi ima mali milion pitanja na koja postoji odgovor a ovo je forum o internet zaradi. Ti ces reci, pa sve je to povezano. Znas li koliko bi pod tema mogli da otvorimo za hosting, pa onda za dizajn i jos sto cuda ali internet zarada je dovoljno velika tema da ispod nje stane milion pod tema o kojima se treba raspravljati. Ako neko ima volje da ti odgovara na ovakva pitanja, nemam nista protiv ali ja necu. Ne zelim da pomazem nekome ko nije spreman uloziti ni delic svog vremena kako bi sam nasao odgovor koji ga zanima. Toliko od mene

Pozz :waving
Davno sam razmišljal kako bi bilo super da imam toliko znanje da mogu sam održavat jedan Forum i sad si mi dao izvrsnu ideju. :victory
Na forumu ce se moci naci odgovori na sva moguca pitanja koja se covjek može sjetit. :thumbs_up
Na prvoj strani ce pisati:

Za sva pitanja ili nejasnoce kliknite ovdje :thanks_sign

Osobno se slazem sa jokarom i mislim da onaj ko misli uspijeti u ovom poslu mora biti veoma uporan ali sad ste zastranili skroz sa ove teme i svaki slijedeci offtopic komentar brisem i djelim opomenu. Tema je "tko vam je web hosting provider" a o tome sta bi ili nebi trebao biti forum imate odgovarajuce sekcije za takve rasprave.

Hostgator..jako zadovoljan, odličan cPanel, i sto je najvaznije podrska je skoro instant, nakon par min. ti rijese problem, neogranicene domene i moze mjesecno placanje, nemoras uzeti cijelu godinu, sto je za nekog ko tek pocinju i na "budget-u" je, jako bitno.. prije same registracije progooglati malo i pronaci kupon za prvi mjesec besplatno, i dobijes 1 domenu beplatno..
placaju i $60 za referala kojeg dovedes, al sad mi se stvarno neda trazit link i stavljat ga u potpis;) (opasna subota je sinoc bila :drinking)

ja koristim ovaj 3ix hosting 1$ mjesecno, online podrska, imaju cPanel na kojem ima neka opcija nesto kao deluxe kliknes tu i samo instaliraj skriptu koju zelis ja stavio joomlu 1.5. totalni pocetnik al sam brzo skontao, imaju i vece pakete sa vecim resursima itd.

Koristim go daddy hosting i zadovoljan sam...

Samo da dodam da je moje mišljenje da su (barem u Srbiji) cena i kvalitet domaćih hostinga znatno znatno niži u odnosu na strane. Samo uporedite stranu sa ponudom nekog (poznatijeg) stranog web hostinga (poput hostgatora ili go daddy-ja isl) sa nekim domaćim, i uverićete se. To je moje mišljenje i nemam nameru da napadam nikog, potpuno je lični izbor za koji hosting se želite odlučiti.
:waving

jokara25 kaže:
Koristim Host Monster za sve moje sajtove vec nekih 2 godine i to je za mene stvarno cudoviste od hostinga. Sve njhove resurse je tesko iskoristiti. S obzirom da imam sajtove sa flash igricama koji prave zajedno oko 40 - 50 GB protoka mesecno i zauzimaju poprilican prostor na serveru a znam lika koji ima mesecni protok preko 500 GB i nije dobio nikakvo upozorenje, to je definitivno tesko prevaliti. Naravno tu je cPanel koji je po meni najjednostavniji ali i niz drugih korisnih karakteristika. Korisnicka podrska je nevidjena. Skoro sve probleme koje imam resavam na njihovom forumu a kad mi treba nesto hitno koristim live chat gde mi se operater redovno javi za manje od minut. Samo jedan problem sam imao sa njima i to otprilike pre godinu dana kada su imali neku havariju inace sam prezadovoljan. Znam dosta ljudi koji koriste Host Gator i jako su zadovoljni tako da ti mogu preporuciti i njih. Istina je da izmedju ostalog promovisem Host Monster i ne bih voleo da ovo zvuci kao reklama ili spam ali zar bi ga ja koristio da nevalja?

I ja koristim HostMonster već tri godine i ne menjam ih. Nikada nisam imao bilo kakav problem, uptime je 99.99%. Pored svega što si rekao, omiljena stvar mi je i Simple Scripts (ex Fantastico) koji mi daje mogućnost da u kliku instaliram novi forum, Wordpress blog, Drupal, Joomla-u, Wiki, FAQ... i automatski se kreira MySQL DB, tako da ne moram da se zezam sa skriptovima.
Jedina zamerka je to da nisam u mogućnosti da održavam više blogova sa "server based" procesima kao npr. feed aggregation blogovi koji uz to imaju i automatski prevod na nekoliko jezika. Ali to je slučaj kod svih shared hostinga, pa ne mogu da se bunim zbog toga.
A da - istina je da se za svakog referala dobija $65.

Ja koristim Totohost već 3 godine i mogu reći da sam jako zadovoljan što cijenom što podrškom.

Marko1007 kaže:
Koristim go daddy hosting i zadovoljan sam...

Samo da dodam da je moje mišljenje da su (barem u Srbiji) cena i kvalitet domaćih hostinga znatno znatno niži u odnosu na strane. Samo uporedite stranu sa ponudom nekog (poznatijeg) stranog web hostinga (poput hostgatora ili go daddy-ja isl) sa nekim domaćim, i uverićete se. To je moje mišljenje i nemam nameru da napadam nikog, potpuno je lični izbor za koji hosting se želite odlučiti.
:waving

Iskreno, ja nikad nisam koristio domaci hosting i drago mi je zbog toga. Kada pogledam cene domacih hosting firmi, i njihovu ponudu (velike vecine) dodje mi da se upisam od smeha. U Srbiji je hosting pljacka.

Back
Na vrh