• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Tko Vam je web hosting provider?

i.m.warrior

Iskusan lik
Tu od
20 Tra 2009
Ne znam da li je već bio thread na sličnu temu, dosta sam ovog foruma već pročešljao, ali moguće da mi je promaknulo...

Dakle pitanje je kod kojeg providera imate hosting i domene?

Dosta ljudi voli Hostgator.
Osnovni paket hostinga + domena im je 83,40 dolara.

Gledao sam malo naše providere, pondi mi se čini ok, 180 kuna godišnje. za hosting i domenu. To je osjetno jeftinije.

Sad ko ga je..., 200tinjak kuna simo tamo, ali dosta mi je važna podrška. Znači da brzo reagiraju, budu ti od pomoći i sl.

Jel ima tko iskustva s ovim providerima? I općenito, kojeg providera preferirate?

Evo ja iz mog iskustva mogu preporucit ove hostinge iako ne mora znacit da ce ti ijedna pasat.
Jedan koji slovi kao odlican a po mojoj procjeni definitivno najbolji hosting u hr je plus hosting. Oni su tu iz Pule di sam i ja i frend mi radi tamo pa znam kako rade. Sve svoje ozbiljne stranice ako financije dozvoljavaju hostam tamo. Negativna stvar je sto su dosta skupi. Oko 400 i nes kn godisnje za pocetni paket. No mogu reci da onaj ko zeli hostati neku ozbiljnu stranicu definitivno nemoze pogrijesiti sa hostanjem tamo. Prije ih nisam volio jer sam gledao svaku kunu ali igrom slucaja par mojih klijenata je imalo hostane stranice tamo tako da sam pomalo poceo kod njih hostati stranice. Sad imam misljenje o njima da stvarno ih nemogu dovoljno nahvalit. Isto tako puno kolega web dizajnera ih je pohvalilo da su jako zadovoljni s njima. Sto se tice supporta to je najbolja stvar kod njih i rijesavaju odmah stvari a pomazu u stvarima koja cak i nije njihova domena posla. Ja definitivno nebi imao toliko strpljenja s ljudima :) Uz to veza im je bolesno brza. Bio sam premjestao par stranica s drugih hostinga na njihov i nemogu opisat razliku. S nekog ruskog servera sam prebacio na plus.hr hosting i stranica se ucitava odmah dok sam prije uvijek mislio kako sam preveliku i pretesku stranicu napravio, upload isto milina. Uvijek ih hvalim jer sam stvarno zadovoljan s njima.

S druge strane kad zelim neki jeftini hosting koristim http://www.infoit.hr Kod njih sam uzeo reseller hosting koji dodje 200kn godisnje, gdje mozes smjestit 10 stranica i dobijes 1 domenu free. To mi je odlicna stvar za razne projekte vezane uz internet marketing a support iako sam ga jako malo trebao je bio sasvim ok za sad. Mislim da ko god se bavi internet marketingom ce sigurno postavljati vise stranica, isprobavat razne fore pa bi trebao imati ovako nesto.

Ovaj forum je hostan na WMD-u http://wmd.hr/ i za sada sam prezadovoljan. Imam i par domena tamo, koje sam dobio free uz paket. Od stranih sam imao IX hosting i katastrofa su, ne preporucujem nikome.

Koristim Host Monster za sve moje sajtove vec nekih 2 godine i to je za mene stvarno cudoviste od hostinga. Sve njhove resurse je tesko iskoristiti. S obzirom da imam sajtove sa flash igricama koji prave zajedno oko 40 - 50 GB protoka mesecno i zauzimaju poprilican prostor na serveru a znam lika koji ima mesecni protok preko 500 GB i nije dobio nikakvo upozorenje, to je definitivno tesko prevaliti. Naravno tu je cPanel koji je po meni najjednostavniji ali i niz drugih korisnih karakteristika. Korisnicka podrska je nevidjena. Skoro sve probleme koje imam resavam na njihovom forumu a kad mi treba nesto hitno koristim live chat gde mi se operater redovno javi za manje od minut. Samo jedan problem sam imao sa njima i to otprilike pre godinu dana kada su imali neku havariju inace sam prezadovoljan. Znam dosta ljudi koji koriste Host Gator i jako su zadovoljni tako da ti mogu preporuciti i njih. Istina je da izmedju ostalog promovisem Host Monster i ne bih voleo da ovo zvuci kao reklama ili spam ali zar bi ga ja koristio da nevalja?

Ja sam sad uzeo Dream WebHosting i videcu kakav ce biti na forumima kazu da
je dobar i pouzdan ja cu sad da proverim

Black Dragon, kad je rec o domacim firmama mislim da nisi pogresio, i ja sam cuo sve najbolje o njima.

ljudi malo se slabije razumem oko ovoga, pa čisto da proverim.

ako uzmem neki slabiji paket, sa slabijom brzinom, manjem prostorom za čuvanje fajlova itd. da li postoji mogućnost da se to posle poveća tj. da se u dogovoru sa provajderom poveća paket!? prepostavaljam da može, al opet da pitam..!?

Borise to moze na svakom hostingu.Njima je u cilju da ti prodaju sto veci paket pre ili kasnije

pozzz

Ja koristim Dream WebHosting i Uniweb hosting i obadva rade dobro. Lagana prednost za Uniweb hosting pošto je malo povoljniji odnos između cene i usluga koje se nude i još uz to imaju i podršku preko mesingera.

Planiram kupiti neki web hosting. Za sad mi se cini ok infoit.hr . Zanima me koliko je Mb disk. prostora dovoljno za neku manju stranicu (manje od 100 clanaka bez previse slika) i kako na to sve utjece mjesecna posjeta ( racunam max. 10k mjesecno ).

jokara25 kaže:
Black Dragon, kad je rec o domacim firmama mislim da nisi pogresio, i ja sam cuo sve najbolje o njima.

Pozz
Dali je istina da na Host Monsteru dobiješ $65 ako dovedeš refa?
Dali dobiješ neki reflink i dali dobiješ tu lovu?
Kako to funkcionira kod njih i dali takvo nešto ima svaki hosting ili su oni iznimka?

dbomestar kaže:
Pa neke hosting kompanije imaju affiliate programe neki ti daju toliko hostinga u toj vrijednosti a neki ti isplate a neki ti maznu :D sve ovisi kako koja firma. U principu dobijes referal link preko kojeg ako se ko registrira dobijes pare.

Bio sam otvorio jedan thread vezan tu temu pa slobodno prouci.
Link je https://internetzarada.org/zaradite-radeci-besplatne-stranice-t-289.html

Pozz
Super si to napisal i moram priznat da sam već prije razmišljal o tome jer sam x puta naletil na neku stranicu gdje objašnjavaju ili kako zaraditi ili kako napraviti web stranicu i od cca 30 strana koje imaju na 25 nude hosting pa mi je odma zasvjetlila lampica a sad si mi i ti to potvrdil.
Tnx dbomaster

Zaboravih pitat

Kakva je to: poddomena, parkirana domena i dodatna domena
Išel sam gledat na plus.hr pa me zanima kakve su to domene i šta se radi sa njima

kklukov2 kaže:
jokara25 kaže:

Pozz
Dali je istina da na Host Monsteru dobiješ $65 ako dovedeš refa?
Dali dobiješ neki reflink i dali dobiješ tu lovu?
Kako to funkcionira kod njih i dali takvo nešto ima svaki hosting ili su oni iznimka?

Nije istina, dobijes $95. :DD Ako se registrujes preko njihovog sajta onda ce ti biti $65 po refu ali ako ides preko CJ-a onda je $95. Skoro sve hosting kompanije imaju affiliate programe a ovo gore vazi za skoro sve kompanije. Znaci ako ides preko CJ-a veci su novci ali u sustini ako se i registrujes preko njihovog sajta mozes da ih zamolis da ti povecaju na $95 i oni ce to da urade (provereno).

Dali je ovo u tvom potpisu reflink i dali se plaća mjesečno ili moraš dati odma za cijelu godinu pošto su napisali $6.95/month.

Jeste to je ref link. To pise kolika je mesecna cena ali zapravo ne mozes da zakupis na manje od godinu dana. Kod nekih drugih mozes i na manji period ali te onda to izadje skuplje kada se gleda na mesecnom nivou.

Znaci moraš platit za cijelu godinu odjednom.
Dali možeš reci koliko dobiš poddomena, parkiranih domena i dodatnih domena i cemu one služe? Možeš li svaku malo pojasnit molim te? ;)

Mislim da su to sve nove teme i da se moderatorima ne bi svidelo kad bi mi sad ovde razvukli temu na sve strane. Za tvoje prvo pitanje pronadji odgovor na njihovom sajtu (treba ti nekih 5 sekundi :D) a za ovo drugo koristi Google.

Back
Na vrh